• JO15-3 in vriendschappelijke wedstrijd langs JO15-4

  Na een weekendje rust spelen we wedstrijd nummer drie, de terugwedstrijd tegen JO15-4. Gelukkig zijn de licht geblesseerden hersteld. Echter, we “verloren” Koen met een gebroken sleutelbeen in het rustweekend, toen hij meedeed met een ander team. Vanaf deze plaats wensen we hem beterschap. Op het allerlaatste moment krijgen we nog een ziekmelding, met als gevolg dat we zonder wissels de wedstrijd spelen. Het maakt wel de coachtaak makkelijker, want er is maar een opstelling, geen wissels en dus geen “konijn uit de hoge hoed”-tovenarij.

  Startopstelling is:
  Op het doel Luuk, achterin Branco, Stan, Hidde en Louise, op het midden Thieme, Andreas, Jorrit en Tim en voorin Merijn en Luc. Meer smaken hebben we niet en daar moeten we het mee doen.

  De ruststand van 1-1 geeft het spelbeeld niet goed weer. We missen de opgelegde en goed uitgespeelde kansen, maar we straffen wel een fout af. Luc veroverde de bal en vanaf 18 meter schoot hij de bal in het doel. Aan de andere kant werd een (schouder)duw bestraft met een strafschop, die netjes in het hoekje werd geschoten. Hoewel Luuk er met zijn vingertopjes aanzat, verdween de bal echter in het doel. In de rust werd iedereen weer tot de orde geroepen en de taken werden opnieuw uitgelegd, zodat elke speler weer op de hoogte was.

  Net zoals in de eerdere wedstrijd was de tweede helft voor de JO15-3. De tegenstander werd opgejaagd, duels werden gewonnen, combinaties werden getracht te spelen en … er kwam rust in het spel door achterin goed rond spelen. Hierbij was het leuk om te zien dat Luuk veelvuldig werd gezocht om van daaruit weer opnieuw te beginnen. Even hadden we een schrikmomentje, toen Merijn zich niet lekker voelde (voor de zekerheid maar aan de kant gelaten) en niet verder kon, maar door Ming te “lenen” konden we 11 tegen 11 blijven spelen. Uiteindelijk vielen de doelpunten. De 2-1 kwam van Stan uit een hoekschop, de 3-1 door Tim na een combinatie met Jorrit en de 4-1 door Luc na een pass van Jorrit.

  Ondanks de inzet van een supersub bij de JO15-4 en het 1 op 1 verdedigen bij de JO15-3 werd er weinig weggegeven door het team. De aanvallers zaten aan de ketting bij Branco, Louise en Stan, terwijl Andreas als een volleerd rustpunt aanwezig was en de lijnen verder uitzette. Voorin zorgden Thieme, Tim, Luc en Ming (jawel) regelmatig voor gevaar en heroverden Hidde en Jorrit de afvallende bal, zodat de aanval weer kon worden opgezet. Wel was er nog even een tweede schrikmoment, toen Luuk in aanvaring kwam met een tegenstander bij een van de spaarzame tegenaanvallen, maar gelukkig kon Luuk verder voetballen.

  Volgende week 27 maart is de volgende wedstrijd. Het tijdstip is nog onbekend, de tegenstander niet: de JO15-1. Vorige keer was de uitslag 7-1 in het voordeel van de JO15-1.

  Dus de doelstellingen zijn al bekend: 200% inzet, taakbewust voetballen, vanuit de organisatie spelen en een doelpunt proberen te maken. Kortom, onze huid zo duur mogelijk verkopen. Ondanks dit alles is er een speler die naar deze wedstrijd uitkijkt en dat is Luuk, want hij mag aan de bak om te laten zien wat hij kan.

  Maar goed, eerst maar weer even trainen.