• Zaterdag 24 oktober 2020 zal worden vermeld als de eerste corona wedstrijddag van VV Brielle JO15-3 (vierde klasse). Op deze dag worden de degens eerst gekruist tegen de JO15-4 (vierde klasse) en daarna tegen de JO15-2 (tweede klasse). Hierna kan de balans worden opgemaakt en weet de JO15-3 waar het staat.

We starten in de volgende opstelling tegen de JO15-4: Luuk, Branco, Stan, Sem, Sebastiaan (JO15-2), Luc (JO15-1), Joshua, Jorrit, Sam (JO15-2), Koen en Merijn. Wissel: Tim (JO15-1).

Het elftal JO15-4 bestaat grotendeels uit eerstejaars spelers, maar twee spelers zijn tweedejaars, en dat is te merken. Het elftal moet wennen aan de kracht en snelheid waarmee het spel over en weer golft. Buiten wat speldenprikken om, komt de JO15-4 in de eerste 17,5 minuten niet in de buurt van Luuk en dat het maar 1-0 staat heeft de JO15-3 voornamelijk te danken aan zichzelf: we schieten de bal er niet in. We hebben de hulp nodig van de paal van het doel waar normaliter de E-pupillen op schieten bij een half veld. Die was “vergeten” en stond nog op het veld met als gevolg dat de bal tegen de paal het veld verder in stuiterde, verwarring rondom en Luc greep de gelegenheid aan om de bal in het doel te rammen. In de tweede helft krijgt de JO15-3 een legio aan kansen, waarvan we de meeste verprutsen op drie na. Tim schiet de 0-2 binnen, Jorrit maakt 0-3 en Merijn rondt de 0-4 af.
    Eigenlijk waren dit geen goede minuten, want we verloren onnodig veel ballen omdat we verkeerd passen, blind een bal geven of pingelen. Juist in dit soort wedstrijden moet je de bal laten lopen, snelheid creëren, de vrije man zoeken en verdediging technisch gezien, op de man zitten.

De volgende tegenstander is de JO15-2 en dat is dan toch wel andere koek. Een betere mix van eerste- en tweedejaars spelers, een betere conditie en technisch en tactisch op een iets hoger niveau. We starten in de opstelling: Luuk, Branco, Stan, Sem, Yuran (JO15-2), Luc (JO15-1), Joshua, Koen, Joey (JO15-2), Tim (JO15-1) en Merijn. Wissel: Jorrit.

De JO15-2 laat meteen zien wat ze kunnen. De bal gaat rond, ze zoeken de vrije man, technisch is het goed en tactisch staat het behoorlijk. De eerste tien minuten worden we vastgezet en moet Luuk laten zien dat hij wakker is. Drie keer komen ze alleen voor hem en drie keer is Luuk de winnaar.
    Voor een JO15-2 (selectie) moeten dit doelpunten zijn en dat zijn ze nu niet en dan volgt er een uitbraak met als gevolg dat de Tim de 1-0 scoort. De JO15-3 wordt sterker en de JO15-2 wordt teruggedrongen en ondanks dat de JO15-2 beter is (technisch en tactisch) dan de JO15-3, worden er weinig 100% kansen weggegeven. Integendeel: net voor het wisselsignaal frommelt Jorrit, met goed doorzetten tegen twee tegenstanders, de 0-2 tegen de touwen.
    In de wissel geven we aan wat er niet goed ging, waar er op gelet moet worden en dat er nog strakker moet worden verdedigd. De tweede helft wordt aan een kant op basis van techniek en conditie gespeeld, aan de andere zijde is dat conditie, strijdlust en wilskracht en dan blijkt de JO15-3 niet de mindere te zijn. Er wordt weliswaar niet zo strak geplaatst als bij de JO15-2, maar de kracht, snelheid en strijd vergoedt veel. Onze aanval is meerdere malen de verdedigers te snel af, maar de eindpass lukt net niet en wanneer het wel lukt, laat Lars (keeper JO15-2) zien dat hij goed kan keepen, want zijn reactiesnelheid is goed op de diverse inzetten.
    De eindstand wordt 2-1 en ook dit doelpunt komt op naam van JO15-3. Koen is de (on)gelukkige, hij krijgt de bal verkeerd op zijn voet en passeert zodoende Luuk en dat is een prestatie op zich aangezien niemand anders dat deze dag lukte.
    Al met al een leuke en productieve dag, waar zeker de selectie-elftallen van alles konden uitproberen en dit komt zeker voor herhaling in aanmerking.

Op de planning staan wedstrijden tegen nogmaals de JO15-2, JO13-1 en MO15-1. Zeker bij die laatste zijn de speelsters enthousiaster dan de spelers van JO15-3 en dat was te merken toen ik dat aan hen mededeelde. Voor de agenda, we proberen elke zaterdag wedstrijd(en) te organiseren in het tijdsvenster 12.00 uur - 14.00 uur.