• JO15-3 pakt verdienstelijk punt tegen Zinkwegse Boys JO15-1

Het is zover. Op zaterdag 19 september trappen we af om 9.00 uur tegen de Zinkwegse Boys JO15-1 op het complex van Brielle. We weten over 70 minuten wat zes weken trainen en drie bekerwedstrijden betekenen. De bekerwedstrijden zijn we redelijk doorgekomen met een doelsaldo van 8 tegen en 8 voor en de eindstand was zoals het hoort. De tweedeklasser bovenaan gevolgd door de derdeklasser en daarna de twee vierdeklassers.
    We starten deze keer in een 4-3-3 formatie en de reden hiervoor is dat wij de beschikking hebben over twee vleugelspelers en dat is lang geleden. Voor de spelers is dit ook weer even wennen, maar dat duurt niet lang.
    De eerste vijftien minuten is er sprake van een gelijkopgaande strijd. We voetballen met inzet en we proberen de combinaties te maken en zo min mogelijk fouten te maken. Dat lukt. Uit een fraaie vrije schop van een meter of 30 verdwijnt de bal in het Zinkwegse doel. Daarna laat de ploeg de bal lopen en eindelijk komen er voorzichtig combinaties op de mat. Niet veel, maar toch. Met een magere 1-0 voorsprong gaan we verdiend de rust in.
    Nu is het hopen dat de we niet in de tweede helft opeens heel anders gaan voetballen, net zoals in de voorgaande wedstrijden. Ook ondanks het wisselpatroon, want iedereen moet voetballen. Buiten het feit dat Zinkweg verdiend op 1-1 komt, is de tweede helft niet best. Maar toch ook weer niet zo slecht als de voorgaande wedstrijden.
    Want ons wel opviel is dat er meer gemopperd werd in de tweede helft op elkaar. Dat is totaal nergens voor nodig, want we moeten elkaar accepteren. We moeten met elkaar doorgaan en elkaar coachen om beter samen te spelen. We missen de snelheid om de bal rond te laten gaan, de passing moet sneller, harder en gerichter gaan (want over tien meter moet de bal gewoon goed zijn) en we hebben vandaag geleerd dat groot zijn niet alles is.
    Als ik heel eerlijk ben, is een gelijkspel netjes, hoewel een kleine winst niet gek zou zijn geweest. Maar laten we positief eindigen, we zijn nog ongeslagen en we hebben gescoord.
    Dus we moeten weer aan de bak!