• JO15-3 pakt winst in Vlaardingen dankzij uitstekende eerste helft

De tweede competitieronde is een uitwedstrijd tegen VFC uit Vlaardingen. VFC speelde de eerste wedstrijd 2-2 gelijk, dus moeten we maar afwachten wat het gaat worden. In tegenstelling tot eerste wedstrijd hebben we besloten om terug te vallen op onze “vaste” opstelling 4-4-2.

In de openingsfase van de wedstrijd ging het gelijk op, maar gaandeweg begon Brielle sterker te worden. Vanaf minuut tien tot aan de rust domineerde Brielle de wedstrijd, met soms goede combinaties. Na diverse kansjes te hebben gehad waar het net niet lukte, was het daar opeens: de rust, het kijken, het elkaar vinden en daar gaan we. De bal ging van voet naar voet, automatisch, bijna geen hapering, eigenlijk wat je hoopt. We hebben ze niet geteld, maar het balbezit was lang, minimaal 25 passes werd er geroepen, en het eindresultaat was een geweldige goal die strak van de linkerkant van het strafschopgebied in de rechterkant van de kruising vloog. De keeper dook er wel naar, maar was ongeveer een seconden of tien te laat.
    Niet veel later viel nummer twee. Een goede steekbal werd op waarde geschat en met 0-2 werd er gerust. De ruststand had net goed 0-6 kunnen staan, want zoveel doelpunten had Brielle kunnen (misschien moeten) maken.

In de rust hebben we nog gehamerd op het feit dat er goed moest worden opgelet. Brielle is elke keer tot nu toe verkeerd gestart in de tweede helft, dus daar hebben we nog maar eens nadruk op gelegd. Ook nu kreeg Brielle de kansen, maar de bal ging er niet meer in en ondanks de speech was het foutje daar.
    Teveel mensen voor de bal, een foute pass en het werd afgestraft door VFC: 1-2. Uiteraard kwam de stormloop van VFC. Dit team had niets te verliezen, dus werden er door VFC risico’s genomen. VFC moest komen, kwam en kreeg kansen, maar waar de veldspelers de hoofdrol opeisten in de eerste helft, kon nu de sluitpost zijn kunsten laten zien en dat deed hij vol overgave. Met gedegen keeperswerk hield hij zijn doel schoon en kon Brielle de drie punten mee naar huis nemen.

De overwinning werd op basis van de eerste helft verdiend binnen gehaald, er werd geknokt in de tweede helft, tegen het randje aan, maar Brielle hield vol en staat nu derde op de ranglijst.
    Volgende week voetballen we thuis tegen NSVV, de nummer twee.