• JO15-3 verslaat JO17-3

Na het verlies van vorige week tegen de JO15-1 zijn er dit weekend weer nieuwe kansen, als we het veld ingaan voor een wedstrijd tegen JO17-3. Voor deze wedstrijd hebben we vijf afmeldingen gekregen, wat weer te puzzelen geeft, maar dat houdt het spannend. Na wat zoekwerk sluiten er drie spelers aan: Quinn en Timo van de JO15-1 en Boris van de JO15-4.

Na een late afmelding van de scheidsrechter hadden we gelukkig snel een nieuwe leidsman gevonden en zo werd er om 10.30 uur onder leiding van Arwin den Ouden afgetrapt.

De JO17-3 is sterker en gebruikt het lichaam met alles wat eraan vastzit of kan zwaaien om de duels te winnen. Tot verbazing van sommige mensen kunnen we mee met dit “geweld”, sterker nog: we zijn de bovenliggende partij. Het zegt genoeg dat het tot een minuut of 20 duurt, voordat Luuk een serieuze bal krijgt. Na zo’n 30 minuten spelen staat er op het scorebord: 2-0 voor de JO15-3. Luc legt de bal keurig in het hoekje bij een hoekschop en Timo pakt een cadeautje uit, als de keeper een foutje maakt. De 2-1 komt voort uit een ongelukkig moment, waarin we zenuwachtig worden, terwijl dat absoluut niet had gehoeven.

De JO15-3 gaat rusten met een voorsprong en dat was niet echt verwacht, maar het betere veldspel wel. Al zijn we dan niet individueel beter, we zijn dat als team wel. De bal gaat rond, we proberen te combineren en te coachen. Vandaag komen de hulptroepen goed van pas, Timo sleurt en knokt voorin en vanzelf gaan Merijn en Luc meedoen. Achter staat Quinn als een rots te voetballen en coachte Branco, Louise en Stan. Op het middenveld worden de mouwen opgestroopt door Hidde, Andreas, Thieme en “benjamin” Boris.

In de tweede helft was hetzelfde beeld: JO17-3 individueel beter, sterker en sneller, maar mist de paar kansen die ze krijgen (of Luuk pakte de ballen). Mocht de bal er wel ingaan, dan was dit uit buitenspelpositie. Conditioneel doen we ook mee, er moet gewerkt worden aan de start -en handelingssnelheid, maar we mogen niet klagen. Ook de JO15-3 krijgt een paar mogelijkheden, die niet goed worden uitgespeeld, waardoor het spannend blijft voor de toeschouwer, maar uit oogpunt van de leiding is het jammer.

Echter, naarmate de wedstrijd vordert in de tweede helft, verandert ook langzaam het spelbeeld. De eerste 20 minuten waren voor de JO17-3 met counters van JO15-3, dan een gelijkopgaande strijd en het laatste kwartier was het andersom. De JO15-3 plaatst de aanvallen en de JO17-3 gaat counteren. Wanneer Arwin voor het einde fluit, is de stand nog steeds 2-1 en kan iedereen uitblazen.

Aan de kant hebben de trainers genoten van een spannend duel waarin de JO15-3 (on)verwacht(s) de sterkste bleek. Onze dank gaat uit naar Arwin, die de wedstrijd goed aanvoelde en hierdoor alles in goede banen leidde en een compliment naar de “benjamin” Boris, die een goede wedstrijd afleverde, het merendeel van zijn duels won van zijn grotere tegenstanders en liet zien een snelle (voetbal)leerling te zijn.

Eerst even Pasen vieren en dan is er aanstaande woensdag weer training. Zaterdag 10 april willen we weer voetballen maar tegen wie …. Dat moeten we nog even bekijken.