• JO15-3 vindt zijn waterloo in derde kwart tegen JO15-1

Zaterdag 5 december is wellicht de laatste wedstrijd dit jaar voor de JO15-3 en dan is het leuk om dit te doen met een goede tegenstander. Nu is het niveau van de JO15-1 weliswaar vele malen hoger, maar je weet nooit hoe de bal rolt op het veld, dus waarom niet?

Afgesproken is dat we zeventig minuten spelen, verdeeld over vier keer 17,5 minuut. Zoals gewoonlijk draaien we bij de 35 minuten en ook vandaag beschikken we over een assistent-scheidsrechter en KNVB-scheidsrechter. Ondanks de sterkere tegenstander blijft het een oefenwedstrijd en proberen we weer een aantal spelers op andere posities uit, maar de opstelling blijft wel gehandhaafd.

Zoals te verwachten heeft de JO15-1 het veldoverwicht, het meeste balbezit, de meeste kansen en zijn de kansen op een hand te tellen voor de JO15-3. Echter, de 2-0 die staan genoteerd bij het eind van het eerste kwart, zijn nu niet echt de doelpunten die je had verwacht. Geen uitgespeelde kansen, geen splijtende combinaties, geen strakke dieptepasses, geen vlammende afstandsschoten, maar doelpunten die met een gelukje erin gaan. Maar ook die tellen net zo hard en dus gaan we het tweede kwart in met een achterstand. Het speelbeeld blijft onveranderd, maar nu kan er een streepje achter de JO15-3 worden gezet. Doordat de tegenstander een foutje maakt, krijgt de JO15-3 een cadeautje: een penalty. Het cadeautje wordt uiteraard zonder problemen aanvaard en netjes uitgepakt, waardoor we draaien met een stand van 1-2.

Dit was niet de tussenstand die de JO15-1 van te voren had bedacht, dus werden er drie tandjes bijgegooid in de tweede helft. De duels werden fysieker, feller en het baltempo ging omhoog. Dat was teveel voor de ploeg en binnen 10 minuten lagen er vier doelpunten en dat was nog een magere oogst of goede kunst. Het hangt er even van af in welke dug-out je zat, gezien de vele ballen die richting het doel werden gelanceerd. Ondanks dit alles werd er door de ploeg gevoetbald, maar het lukte niet om de bal lang genoeg in de ploeg te houden om zodoende rust te creëren. In het laatste (vierde) kwart lukte het in ieder geval om de “schade” te beperken en met een eindstand van 1-8 zochten de spelers de zijlijn op.

Normaliter zou een 1-8 uitslag niet echt leuk zijn geweest, maar gezien de tegenstander mogen we zeker niet klagen. De technische staf had vandaag vier doelen, namelijk: geen dubbele cijfers, hard werken, een of meerdere treffer(s) en niet opgeven en nu kunnen we zeggen dat alle doelen zijn behaald tegen een betere tegenstander (JO15-1 speelt in de eerste klasse). Tevens gaf de trainer van de JO15-1 na afloop een compliment aan de ploeg. De uitslag was te voorspellen, maar dat de ploeg probeerde te blijven voetballen, was in zijn ogen een compliment waard.

En zo gaan we aankomende week gewoon weer trainen en ondertussen kijken of we nog een tegenstander kunnen vinden voor de laatste wedstrijddag 12 december.