• JO17-4 wint ruim van OVV JO17-2

  Eindelijk is het dan zo ver, we mogen weer tegen een bal trappen in een officiële wedstrijd. Het seizoen 21/22 wordt geopend met een thuiswedstrijd tegen OVV. De afgelopen trainingen stonden in het teken van het balgevoel krijgen, conditie opbouwen en een team in elkaar zetten.

  Na drie seizoenen in een 4-4-2-opstelling te hebben gespeeld en spelers overal neergezet te hebben, hebben we besloten om het dit seizoen anders te gaan doen. Een andere opstelling en de spelers hooguit op twee tot drie posities te gebruiken moet volgens ons een vastere basis geven om lekker met elkaar te voetballen. Die basis geeft in onze ogen een betere teamspirit en hopelijk heel veel plezier om tegen de bal op te schieten.

  De meesten waren er al vroeg bij en een kwartier eerder dan gepland sprong het team al de wei in. Toen Arwin en ik 5 minuten later erbij kwamen, was het team al begonnen met de warming up. Verbaasd, maar ook blij, hebben we besloten om ons er niet mee te bemoeien en het team zijn gang te laten gaan.

  Bij het eerste fluitsignaal zagen we toch wat onwennigheid in het elftal. Vanwege de opstelling, spanning voor de eerste wedstrijd, de bekende tegenstander en hun eigen verwachting. Als we in een paar regels het begin van de eerste helft moeten samenvatten, komen we tot volgende: regelmatig balverlies door verkeerde balaannames en passes, een goede redding van onze sluitpost, een paar gemiste kansen van beide kanten en een voorsprong voor Brielle. De 1-0 kwam door een lange bal van Luuk, het mistasten van de OVV-verdediger en Koen lag op snelheid, nam onderweg de bal mee en rondde het netjes af. Tegen het eind van de eerste helft begon OVV fysieker en sneller te voetballen en daar moesten we even aan wennen. We verloren de persoonlijke duels en OVV vond elkaar makkelijk waardoor deze ploeg de nodige kansen kreeg, maar gelukkig voor ons niet kon verzilveren. Brielle kreeg wel wat kleine kansen, maar het bleef bij die ene goal.

  In de rust hebben we getracht alle neuzen dezelfde kant weer op laten wijzen. Plan A was dat we uit de duels moesten proberen blijven door de bal rond te spelen. Als dat niet lukt dan maar plan B, de duels winnen. We misten in de eerste helft het coachen en motiveren van de spelers onderling. Als je zelfstandig een warming up kan doen, dan moet dit ook kunnen.

  Het begin was veelbelovend. De bal werd door Brielle achterin rondgespeeld, ondanks dat OVV druk zette om de gelijkmaker te scoren (plan A). Door fel en fysiek te spelen probeerde OVV de bal te veroveren, maar het praatje had geholpen want Brielle tapte uit een ander vaatje. Het stond beter, er werden meer duels op het middenveld gewonnen en hierdoor kreeg Brielle sneller de mogelijkheid om toe te slaan (plan 😎. In de 60e minuut stond het blok op het middenveld van Hidde en Jorrit positioneel goed. De bal werd heroverd, waarna heel snel de zijkanten werden gezocht. Een steekbal werd gespeeld op de spits Berkin en de 2-0 stond in het boekje van de scheidsrechter.

  Ook nu kwam OVV weer sterk op, maar de Brielse verdediging onder leiding van Stan en Luuk stond op te letten. Toen ook deze stormloop wegebde, kwam de 3-0 tot stand. Deze keer kwam de voorbereiding vanaf rechts, het was Merijn die zijn tegenstander in het duel aftroefde, een 1-2 aanging en met een steekbal Tim lanceerde. Tims voorzet werd door Koen op waarde geschat, zijn tweede en de derde van Brielle.

  Conclusie is dat de eerste drie punten binnen zijn en dat het team met de conditie op de goede weg is. Ook weten we dat we moeten werken aan het “elkaar gemakkelijk vinden“, dat de balaannames beter moet en het coachen van elkaar moet er inslijpen. Maar dat de teamspirit, de inzet en de kwaliteit er wel inzit, dat was na afloop duidelijk.