• JO8, JO0 en JO10 starten met een circuittrainingsmodel

  Beste trainers/leiders, 
   
  Aanstaande maandag 22 augustus starten ook weer de trainingen voor onze jongste jeugdleden. Wij willen iedereen voor aankomend voetbalseizoen een sportief een plezierig jaar wensen!

  Wij zijn de laatste weken druk geweest om alvast de nodige dingen voor het aankomende seizoen te organiseren. Vanaf het seizoen 2022/2023 willen wij als vereniging voor de O8/O9 en O10 starten met een circuittrainingsmodel. Wat houdt dit precies in? Op de maandagen zullen de verschillende leeftijdsgroepen beginnen aan hun training. Tijdens deze training zijn er meerdere oefeningen uitgezet op een (half)veld in een bepaald voetbalthema, waarbij de verschillende groepen in circuitvorm alle oefeningen doorlopen. Na 10 tot 15 minuten wordt er dan doorgedraaid en aan een nieuwe oefening begonnen.

  Voorbeeld: Training start om 18:00 uur. Jongens/meiden zijn in 4 groepen verdeeld (dit ligt aan de aantallen van de dag).

  Thema: Aanvallen (scoren)
  Groepen: Barcelona, Liverpool, Juventus en Feyenoord
  Oefeningen: A, B, C en D
  Na 12 minuten wordt er gedraaid en gaat de groep van oefening A naar B, enzovoort.

  Wij willen graag trainers begeleiden en helpen en denken dat dat op deze manier makkelijker en beter zal gaan dan voorheen. Tijdens deze circuittraining zal er ook een begeleider zijn, die helpt bij de oefeningen, maar die ook de trainers begeleidt en jullie vragen kan beantwoorden. Dit zouden selectiespelers kunnen zijn, maar ook trainers die de oudere jeugd trainen binnen VV Brielle.

  Omdat we graag even willen aankijken of dit gaat werken en/of bevalt bij jullie als trainers/begeleiders, willen we de komende data gebruiken als proefperiode:
  • Maandag 29 augustus
  • Maandag 5 september
  • Maandag 12 september
  • Maandag 19 september

  Aankomende maandag 22 augustus is voor iedereen een ‘normale’ teamtraining.

  Overige belangrijke zaken om te vermelden:

  • Woensdag blijft een ‘normale’ trainingsdag met het eigen team.
  • Het is mogelijk dat er in het seizoen na fases wisselingen binnen de teams plaatsvinden als uw zoon/dochter zich in positieve zin blijft ontwikkelen. Wij houden dit uiteraard als coördinatoren en begeleiders in de gaten bij wedstrijdjes en trainingen.
  • Na de 4 circuittrainingen willen we graag met de trainers/begeleiders evalueren hoe deze zijn verlopen en wat de bevindingen vanuit jullie oogpunt zijn. Waarbij we ook gaan kijken of we deze vorm de rest van het seizoen willen voortzetten. 

  Bij vragen (die er uiteraard zullen zijn) zien we jullie graag de eerste trainingsweek op het complex. Nog een prettige laatste week van de zomervakantie en tot snel!

  Met vriendelijke groet,

  Remco Baumann, Tim Baumann