• Laatste fase voorbereiding Brielle 2 - 2

Dinsdag kreeg de B-selectie alweer de mogelijkheid om zich te revancheren ten opzichte van het zeer matige optreden van afgelopen zaterdag. De omstandigheden op het eigen Geuzenpark waren in ieder geval stukken beter: het was niet meer zo warm en we speelden lekker op kunstgras. De gerenommeerde tegenstander van deze avond was Pelikaan 2, dat uitkomt in de hoofdklasse en dus één niveau hoger acteert dan Brielle 2.

De B-selectie bestond deze avond maar liefst uit 18 spelers. Uit de A-selectie waren ook Martijn, Colin, Richard en Bob aangesloten. Opstelling: Nigel, Robin, Jordi, Quinten, Bob, Colin, Rowan, Richard, Igor, Martijn en Jianno. Op de bank: Marvin, Savi, Jeroen, Ryan, Sam, Mitchel, Najib en Jesse (geblesseerd).

Kort samengevat was het een prima oefenwedstrijd, met goed voetbal, een goede tegenstander en twee schitterende goals van Brielle. Brielle begon aanvankelijk enigszins onwennig en slap aan de wedstrijd. Hierdoor was Pelikaan in de beginfase de bovenliggende partij. Uit een knullige terugspeelbal gaf Brielle een hoekschop weg. Deze werd strak over de grond ingespeeld, een overstapje van een Pelikaan-speler zette de Brielse defensie eenvoudig op het verkeerde been, en de 0-1 was een feit. Deze goal leek Brielle wakker te schudden. Brielle kwam steeds beter in de wedstrijd en trok langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe. Dit resulteerde in een aantal kansen voor Jianno en Igor, maar gescoord werd er nog niet. Met een goal om in te lijsten bracht Martijn de stand in evenwicht. Door een splijtende pass van Rowan door het centrum op Martijn, stond deze direct 1-op-1 met de keeper. Martijn omspeelde eenvoudig de keeper, vervolgens werd ook nog een verdediger die rugdekking gaf uitgespeeld en de 1-1 werd binnen gelopen. Brielle bleef het betere van het spel houden in de eerste helft, maar 1-1 was de ruststand.

Na de rust kwamen Ryan, Marvin, Mitchel, Savi, Najib en Sam in het veld voor Robin, Quinten, Igor, Jianno, Rowan en Martijn. Later in de wedstrijd verving Jeroen nog Richard. Ondanks de vele wisselingen bleef Brielle prima voetballen. Een sterke rush van Mitchel bracht Marvin in scoringspositie, maar zijn schot ging helaas net over het doel. Niet veel later probeerde Mitchel het zelf, zijn schot van buiten het strafschopgebied verdween fantastisch in de bovenhoek: 2-1.

Ondanks de voorsprong was het spelbeeld in evenwicht en er stonden twee gelijkwaardige ploegen, die prima voetbal voorschotelden. Om dit te benadrukken, maakte Pelikaan ook de gelijkmaker. Een pass door het centrum bracht de spits 1-op-1 met Nigel. De eerste inzet werd nog door hem gestopt maar in de rebound was hij kansloos: 2-2.

De oefenwedstrijden in de voorbereiding zitten erop, zaterdag om 11.30 uur is de eerste bekerwedstrijd, in én tegen Nieuwenhoorn 2.

Deze talentvolle ploeg is nog op zoek naar een vaste grensrechter. Weet je iemand, of ben je zelf geïnteresseerd?…laat het weten! Je bent meer dan welkom.