• Loon naar werken voor Brielle 2

BVCB 3 – Brielle 2
    Eindelijk is Brielle 2 erin geslaagd om een competitiewedstrijd te winnen. Tegen de koploper BVCB 3 werd een 1-2 overwinning geboekt.
    Uitslag: 1-2 Scoreverloop: (0-0 ruststand) 1-0 BVCB, 1-1 Igor en 1-2 Gijs

Opstelling: Nigel Keehnen, Tim Appelhof, Jesse van der Reiden, Jordi de Visser, Sam de Haan, Quinten Kloof, Richard Zebregs, Gijs v/d Ende, Mitchel Polet, Julian de Geus en Igor Lopes dos Santos

Wissels: Najib Kissami, Luuk Visser Raihy Martowirono Savi Merino en Dennis Groen.

Afwezig/geblesseerd: Robin Bos, Rowan Barendrecht, Jianno Reis Borges, Marvin Jansen, Ryan Griffiths en Martijn Rollof.

Brielle heeft nog steeds te kampen met een groot aantal (langdurig) geblesseerde spelers, en/of spelers die net terugkomen van een blessure. Om dit op te vangen en om meer balans in het elftal te creëren, had de trainer voor deze wedstrijd een beroep gedaan op routinier Gijs. Mede door een gebrek aan aanvallers en anticiperend op de tegenstander had de trainer besloten om ook de tactiek bij te stellen. De vertrouwde 4-3-3 werd omgegooid naar een 4-4-2 met daarbij de opdracht om de linies kort op elkaar te houden. De trainer benadrukte voor de wedstrijd dat er met discipline en de juiste wedstrijdinstelling vandaag voor een verrassing gezorgd kon gaan worden.
    De spelers van Brielle hielden zich voorbeeldig aan de opdracht.

De eerste helft kenmerkte zich door veel strijd van beide ploegen op het middenveld. De kansjes voor Brielle waren schaars, maar met een aantal hoekschoppen en met de snelle Mitchel, die zo af en toe de diepte in werd gestuurd, was het constant dreigend. Aan alles was te zien dat de ploeg goed in de wedstrijd zat: lekkere felle duels en er werd collectief gestreden voor elke kunstgrasspriet. De eerste helft waren de betere kansen wel voor BVCB, vooral de lange en sterke nr. 11 zette de Brielse defensie regelmatig aan het werk. De nr. 11 kreeg ook de grootste kans in de eerste helft, met een mooie lichaamsschijnbeweging zette hij de Brielse verdediging op het verkeerde been, hij kon vervolgens alleen op Nigel af, maar die verkleinde uitstekend zijn doel en kon de inzet pareren.

BVCB leek even later toch te scoren, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. 0-0 de ruststand derhalve. Centrale verdediger Tim, die de eerste helft een prima wedstijd speelde op de rechtsback-positie, kon na een tik op zijn enkel niet meer verder voor de tweede helft. Raihy zou hem moeten vervangen maar al in de warming-up liet hij weten niet te kunnen spelen. Nu moest Luuk invallen, in ongeveer 45 seconden moest hij zich opwarmen en wedstrijdklaar zijn. De wissel bracht wel het één en ander teweeg, Sam ging van linksback naar rechtsback en Quinten van het middenveld naar linksback en Luuk op het middenveld erbij. Brielle kreeg niet de tijd om even te wennen aan alle omzettingen, want BVCB profiteerde optimaal van het moment waarop de organisatie nog niet helemaal op orde was. Binnen een vloek en een zucht stond de 1-0 op het scorebord. Bij een crosspass van BVCB was Quinten heel even de rechterspits uit het oog verloren, die kon de bal aannemen en mikte de bal op de paal en in de rebound kon BVCB de score openen, 1-0. “Het zal toch niet weer fout gaan?” moet er door Brielse koppies zijn gegaan.

Maar Brielle rechtte direct de rug en onder aanvoering van Gijs herpakte de ploeg zich uitstekend. Weer was daar het evenwicht op het middenveld. Halverwege de tweede helft kreeg Brielle de eerste beloning van de middag. Na een mooi strak getrapte corner van Julian, wist Igor bij de eerste paal voor zijn man te komen en hij knikte kiezelhard de 1-1 binnen. Op zich had dit een terechte uitslag kunnen zijn, maar nu was het eindelijk eens Brielle die aan het langste eind trok.

Zo’n tien minuten voor tijd kon Gijs na een uitstekende combinatie het middenveld oversteken. Op de rand van het strafschopgebied kreeg hij de ruimte om aan te leggen voor een schot. Hij raakte de bal heerlijk, en gedragen door de wind liet Gijs met dit schot de BVCB-keeper kansloos: 1-2! Met deze treffer bekroonde Gijs niet alleen een prima optreden van zijn kant, maar dit was de beloning voor een collectief strijdlustig Brielle. In de slotfase probeerde BVCB nog wel van alles, maar Brielle kwam niet meer in de problemen en de eerste driepunter was een feit.

Aanstaande Dinsdag is OVV 2 op het Geuzenpark de tegenstander in de tweede ronde van de KNVB-beker. Een goede mogelijkheid om deze lijn voort te zetten.