• Luke Corver vertrekt bij VV Brielle

  De Technische Commissie van VV Brielle betreurt het vertrek van Luke Corver. Luke zag onvoldoende perspectief bij VV Brielle en kiest voor een nieuwe uitdaging bij Nieuwenhoorn. De talentvolle exponent van VV Brielle stroomde zichtbaar moeiteloos vanuit de jeugd door naar de A-selectie, maar zag dat hij dit seizoen te vaak op de bank moest beginnen en verlaat aan het einde van het seizoen VV Brielle.

  Trukendoos Adam el Fazazi verlaat aan het einde van het seizoen VV Brielle en kiest voor zijn oude liefde en het bekende terrein van VV Spijkenisse. Adam heeft zeker mogelijkheden om te slagen bij de hoofdklasser uit zijn eigen woonplaats.

  Er is ook positief selectienieuws te melden bij VV Brielle. De selectie voor volgend seizoen (2022-2023) wordt uitgebreid met een aantal goede spelers die het niveau verder omhoog moeten halen bij de eersteklasser.

  De eerste aanwinst is Koen Botterhuis, de 26-jarige, op meerdere plaatsen inzetbare speler maakte in de jeugd bij Barendrecht furore in een lichting met onder andere Denzel Dumfries. De laatste seizoenen kwam Koen uit voor Heerjansdam.

  De 28-jarige aanvaller Claudio Santos Silva keert terug bij VV Brielle. Claudio kan ook als aanvallende middenvelder goed uit de voeten. Hij komt over van hoofdklasser Poortugaal en was eerder in de seizoenen 2017-2018 en 2018-2019 actief bij VV Brielle.

  Vanuit het O23 van Barendrecht sluit de pijlsnelle aanvaller Dychairo Deekman bij de selectie van VV Brielle aan. Na enkele seizoenen Sparta Rotterdam en Alexandria’66 werd de talentvolle en productieve Dychairo benaderd door Barendrecht voor het O23 elftal. Bij VV Brielle wil hij zich als 21-jarige verder ontwikkelen als selectiespeler.

  Met de komst van drie spelers van Nieuwenhoorn is de selectie voor volgend seizoen zo goed als compleet. De gebroeders Danique en Merijn Wolters en Tom Sleeuwenhoek kiezen voor een nieuw avontuur bij VV Brielle. Tom Sleeuwenhoek is inmiddels 23 jaar en speelt, met uitzondering van één seizoen Hellevoetsluis, al vele jaren bij Nieuwenhoorn. Tom staat bekend als doelpuntenmaker, maar moest vaak als reserve beginnen bij Nieuwenhoorn. De 24-jarige verdediger Merijn Wolters en de 22-jarige middenvelder Danique Wolters zijn begonnen bij Vlotbrug. Beide spelers hebben in de jeugd ook gespeeld voor Nieuwenhoorn, Feyenoord en Spijkenisse. Merijn is met uitzondering van een uitstapje naar Barendrecht diverse seizoen actief in het eerste elftal van Nieuwenhoorn en Danique speelt sinds zijn zeventiende al in Nieuwenhoorn 1.

  Als eerder bekend gemaakt voetballen ook de volgende spelers komend seizoen bij VV Brielle: Rowan Barendrecht, Fabian van Benthem, Dean Bos, Jordy Braber, Alexander van Dommelen, Vincent Eielts, Ryan Griffiths, Younes Hadiki, Kevin van Heemst, Deshney Hoornweg, Zepp Jacobs, Bob Legierse, Nigel Keehnen, Thijs Oostrijck, Giliomar Leona, Anthony Piqué, Dimitri Poortvliet en Jesse van der Reiden.

  De Technische Commissie gaat samen met hoofdtrainer Gijs Zwaan nog in gesprek met enkele spelers van de huidige spelersgroep.