• Melvin Spruijt – Technische zaken VV Brielle

  Met plezier wil ik iedereen informeren dat wij als het bestuur erin geslaagd zijn om een opvolger te vinden voor Rob Spliethof als voetbalTechnische Zaken (TZ) in het bestuur van voetbalvereniging Brielle.

  Melvin Spruijt zal met onmiddellijke ingang de functie van ‘interim voetbaltechnische zaken’ binnen onze club vervullen. Tijdens de eerstvolgende ledenvergadering zal hij zich voorstellen met als doel door de ledenvergadering definitief aangesteld te worden.

  Melvin is sinds de zomer van 2020 verbonden aan onze club als trainer van het tweede elftal en tevens assistent-trainer van het eerste elftal. In de korte tijd dat Melvin actief is binnen onze voetbalclub heeft hij laten zien veel kennis te hebben van het voetbalspelletje en positief de verbinding op te pakken met coördinatoren en trainers van de jeugd en senioren. En vooral veel ideeën te hebben over de volgende stap in de structurering van ‘voetbal’ binnen onze club (heldere communicatie tussen jeugd en senioren, realistische kijk op de selectie, voetbal plezier, etc.).

  Melvin is begonnen in de F-Jeugd met voetballen bij DVV Fluks, later werd dit SC Amstelwijck, maar hij is toen al snel verkast naar Rijsoord in D jeugd. Daar heeft hij de volledige jeugd doorlopen tot aan het eerste jaar van de senioren. Daarna werd hij gedwongen te stoppen door aanhoudende rugklachten en zijn studie.

  Zo’n tien jaar geleden kwam Gijs Zwaan naar Rijsoord als trainer, vervolgens is Melvin in de winterstop van dat seizoen aangesloten bij de staf in de functie van elftal leider/ assistent. Dit is met de jaren steeds verder uitgegroeid tot volwaardig assistent-trainer van Gijs Zwaan. In de loop van die jaren heeft Melvin zijn TC3- en TC2-diploma behaald.

  Na zes succesvolle seizoenen bij Rijsoord in de staf onder leiding van Gijs Zwaan (kampioen in de tweede klasse en later nog een keer kampioen in de eerste klasse) en diverse periodekampioenschappen. En helaas degradatie In het laatste seizoen, via nacompetitie uit de hoofdklasse. Na dat seizoen is Melvin als assistent-trainer aan de slag gegaan bij VVGZ onder Danny Mulder (nu trainer Feyenoord Vrouwen 1). Helaas mochten Danny en Melvin het einde van het seizoen niet halen, vanwege teleurstellende resultaten. En zo zijn zij in april voortijdig vertrokken. Heel spijtig, maar zoals Melvin zegt: “Ook weer een hoop dingen geleerd hoe het de volgende keer anders te doen”.

  In het volgende seizoen solliciteerde Melvin bij ZVV Pelikaan als trainer van de 019-1. Dit was in zijn ogen een topseizoen met een superleuke, goede en enthousiaste groep spelers. Dit seizoen zou later het eerste seizoen zijn in de ban van corona, waardoor het einde van het seizoen (zij stonden op dat moment bovenaan) niet gehaald werd. In januari 2020 hadden Gijs Zwaan en Melvin telefonisch contact over de vraag of Melvin openstond voor een nieuwe samenwerking. Gijs was net aangesteld als trainer van VV Brielle. De rest is inmiddels bekend en van die keuze heeft Melvin geen moment spijt.

  Melvin heeft er veel zin in zijn nieuwe rol als voetbaltechnische zaken binnen het bestuur van VV Brielle. En wij als overige bestuursleden zijn zeer ‘in onze nopjes’ met Melvin.