• Nacompetitie finale: Nieuw Lekkerland 1 - VV Brielle 1

  De eerste twee nacompetitiehordes werden genomen door Brielle. Tegen Oliveo boog Brielle een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. Vorige week, na een 0-2 voorsprong, gaf Brielle binnen een paar minuten twee goals weg en stond er met de rust 2-2 op het scorebord. In de tweede helft en de tweemaal vijftien minuten verlenging werd er niet meer gescoord, alhoewel er ten onrechte een doelpunt van Brielle werd afgekeurd. De strafschoppenserie van Brielle was feilloos en een redding van doelman Deshney Hoornweg was voldoende om wederom juichend van het veld te stappen.

  Vandaag een tegenstander uit de competitie die net één plaats hoger op de ranglijst eindigde dan Brielle. Thuis won Brielle met 1-0 (doelpunt Reilly Bakboord) en uit verloor Brielle met 1-3 van Nieuw Lekkerland, terwijl het zeker in de eerste helft veel meer dan slechts één doelpunt (Reilly Bakboord) had kunnen maken. Vandaag telt dit alles niet meer, Brielle moet knokken tegen een tegenstander die vorige week al competitiegenoot Zuidland eenvoudig elimineerde. Helaas nog veel spelers met blessures en diverse niet 100% fitte spelers bij de selectie van Brielle.

  Na wat gepuzzel werd gekozen om de wedstrijd te spelen op het complex van SV Slikkerveer te Ridderkerk. Een prima veld, een goede ontvangst en de sfeer zat er goed in.

  Scheidsrechter Verhoeve floot om 14.30 uur voor het beginsignaal van de wedstrijd. Deshney Hoornweg pareerde kort na het begin een snoeiharde vrije trap. Een hoekschop van Nieuw Lekkerland stichtte gevaar, maar kon worden uitverdedigd. Aan de andere kant schiet doelman Vlot van Nieuw Lekkerland de bal pardoes in de voeten van Zepp Jacobs die dit cadeautje simpel uitpakt (0-1). Uit een voorzet van Reilly Bakboord schiet Zepp Jacobs de bal over het doel. Dean Bos kopt een bal naast na een messcherpe voorzet van Giliomar Leona. Brielle heeft de smaak te pakken. Een fraaie steekbal van Lex van Dommelen bereikt Zepp Jacobs die alleen op de doelman af gaat, helaas doet Zepp een stap te veel en doorziet doelman Vlot zijn breedtepass op de geheel vrijstaande Reilly Bakboord die de bal voor het inschuiven had gehad. De doelman voorkomt daarmee een grotere achterstand voor Nieuw Lekkerland.

  Een vlotte combinatie tussen Lex van Dommelen en Reilly Bakboord doorklieft de defensie van Nieuw Lekkerland. Lex krijgt de bal terug en zet de bal goed voor waar Dean Bos de bal voor het inknikken krijgt, maar recht in de handen van de doelman kopt. In plaats van 0-3 wordt het na een misverstand in de achterste linie van Brielle 1-1 als Muller van Nieuw Lekkerland er tussen duikt en scoort.

  Een aanval via Kevin van la Parra levert een hoekschop op, maar verder niets. Opnieuw combineert Brielle goed en biedt Lex van Dommelen een schietkans die ternauwernood geblokt wordt. Aan de andere kant pakt Deshney Hoornweg een slap schot van een tegenstander en een volgende poging van Nieuw Lekkerland gaat naast zijn doel. Joey Gomes haalt hard uit, maar de bal vliegt naast het doel. Reilly Bakboord neemt de bal in een keer op de slof maar schiet over het doel. De laatste gevaarlijk aanval van Brielle wordt opgezet door Zepp Jacobs. Reilly Bakboord wordt bereikt en die combineert met Lex van Dommelen, waarna Reilly de bal via een tegenstander naast schiet. Rust 1-1.

  Binnen vijf minuten in de tweede helft loopt Schilders van Nieuw Lekkerland weg van zijn tegenstander en schuift de 2-1 langs Deshney Hoornweg. Natuurlijk was het vervelend dat scheidsrechter Verhoeve een goed lopende aanval van Brielle affloot vanwege groen/witte strandballen op het veld en dat vervolgens in de tegenstoot (met eveneens strandballen op het veld) Nieuw Lekkerland hiervan profiteert. Dat na zo’n goede eerste helft van Brielle.

  Brielle schiet een vrije trap naast het doel en Nieuw Lekkerland kopt eveneens naast. Voor Brielle komen Jordy Braber en Julian van Benthem in het veld voor Dean Bos en Joey Gomes. Deshney Hoornweg voorkomt met een goede reflex een treffer van Nieuw Lekkerland die ontstaat na een onbestrafte overtreding op Giliomar Leona. Een goede actie van Zepp Jacobs levert niet meer dan een hoekschop op voor Brielle. Een voorzet van Julian van Benthem wordt door doelman Vlot uit de lucht geplukt. Er vallen diverse Nieuw Lekkerland spelers ter aarde om steeds weer het aanvallende ritme van Brielle te verstoren.

  Wouter de Ronde komt voor Reilly Bakboord. Uit een hoekschop kopt Lex van Dommelen de bal naast. Als Lex bij een volgende aanval slim voor zijn tegenstander opduikt, wordt hij ten val gebracht en krijgt Brielle tot verbazing en opluchting van de toeschouwers geen strafschop. Lucas Oranje wordt ingebracht voor Kevin van La Parra. Lex van Dommelen kopt Brielle, na een van richting veranderde voorzet in blessuretijd naar 2-2. De laatste mogelijkheid is ook nog voor Brielle. De voorzet van Julian van Benthem wordt echter net voor het hoofd van Lex van Dommelen gepakt door de doelman. Verlengen!

  Kort na het begin van de eerste verlenging haalt Deshney Hoornweg met een geweldige reflex de bal van de doellijn. Vervolgens breekt Brielle aan de andere kant uit via Wouter de Ronde. Wouter trekt goed naar binnen en schiet de bal onberispelijk in de uiterste hoek (2-3). Heel Brielle juicht en hoopt op een goede afloop. Deshney Hoornweg moet nog een keer redden en doet dit bekwaam. Lex van Dommelen schiet na een goede aanname naast het doel.

  Tweede deel van de verlenging begint en via Lex van Dommelen krijgt Wouter de Ronde de bal, iets te gehaast jaagt Wouter de bal naast de paal. Na een snelle uitbraak zet Lucas Oranje de bal voor en schiet Jordy Braber de bal in de handen van de doelman. Een schot van Lucas Oranje vliegt net over de lat. Nieuw Lekkerland gooit veel fysiek in de strijd en dringt Brielle terug. Opnieuw is het Deshney Hoornweg die een doelpunt weet te voorkomen. Bo van der Gaag en Koen Botterhuis weren zich met veel inzet maar helaas krijgt Bo kramp. Buiten de lijn moet hij toezien hoe uit een hoekschop de boomlange Houweling de 3-3 in de touwen kopt.

  Pim Bruinink en Ibrahim El Koubai komen in het veld voor Giliomar Leona en Jordy Braber die niet verder kan. Wouter de Ronde schiet in de laatste fase van de verlenging over het doel en ondanks een paar goede pogingen van Brielle blijft het bij 3-3. Strafschoppen moeten de beslissing brengen en dat is deze keer voor Brielle fataal. Door een misser en een gestopte strafschop van Brielle blijft Nieuw Lekkerland, dat viermaal achtereen raak schoot, eersteklasser en moet Brielle afdalen naar de tweede klasse. Teleurgesteld druipt de Brielsche ploeg af.

  Conclusie: na een spannende en hectische wedstrijd eindigt het seizoen voor Brielle, na een goede periode, alsnog dramatisch. Vaak was Brielle voetballend de bovenliggende partij en werkte het hard voor een goed resultaat, maar moest het te vaak de punten aan de tegenstander laten. Ondanks teleurstelling op teleurstelling werd er goed en met plezier getraind en dat was de verdienste van de trainers die er nog alles aan gedaan hebben om het tij te keren. Op naar een nieuw seizoen.
  We danken alle supporters die ons hebben gesteund en hopen jullie volgend seizoen weer langs de lijn te zien! SV Slikkerveer wordt bedankt voor de perfecte organisatie en het gastheerschap van deze zinderende finale!