• Nacompetitiewedstrijd 1: VV Brielle 1 – Oliveo 1

  Na twee overwinningen op rij in de laatste competitiewedstrijden mocht VV Brielle zich opmaken voor de nacompetitie. Voorheen een mooi toetje, nu moest Brielle zich na een tegenvallend seizoen zien te handhaven in de eerste klasse. Tegenstander Oliveo kende een goede eerste en een lastige tweede seizoenshelft. Het werd vijfde in de tweede klasse D en nam een periode over waardoor de ploeg uit Pijnacker voor de derde keer achter elkaar de kans kreeg op promotie. Het ooit in de zondagafdeling acterende Oliveo klom achtereenvolgens van de vierde, naar de derde en van de derde naar de tweede klasse. Een knappe prestatie!

  Voor de belangrijke alles-of-niets-wedstrijd kwamen vele toeschouwers uit Pijnacker hun club Oliveo ondersteunen en de sfeer zat er zelfs voor de wedstrijd al goed in. Vandaag geen Jordy Braber, Garrick Naarden en Glenn Weijts. Reilly Bakboord was wel weer in staat om minuten te maken, maar begon op de reservebank.

  Brielle domineert vanaf het beginsignaal. Een lange bal van Bo van der Gaag komt feilloos aan bij Zepp Jacobs, Zepp is erlangs, maar ziet zijn schot tot hoekschop gekeerd worden door de doelman. Uit de hoekschop van Joey Gomes kopt Dean Bos de bal goed in, maar nu duwt de doelman de bal over de lat. Na een technisch uitstekende aanname gaat Mohamed Ajarai alleen op de doelman af, helaas dook er plotseling een toegesnelde verdediger op die de bal over de eigen achterlijn rost. Na een goede onderschepping bereikt Julian van Benthem Mohamed Ajarai. Ook nu duurt het net even te lang met de afronding, waardoor een verdediger de bal nog van zijn schoen kan glijden.

  Uit een hoekschop van Giliomar Leona schiet Bo van der Gaag de bal goed in, maar opnieuw pakt de lange doelman de bal uit de benedenhoek. Brielle krijgt de zoveelste hoekschop, Joey Gomes vindt Bo van der Gaag die de bal over het doel kopt. In het laatste deel van de eerste helft ziet Oliveo kans om wat langer in balbezit te blijven en Brielle neemt wat gas terug. Ongelofelijk dat vervolgens de eerste de beste kans voor Oliveo gelijk raak is. Al dan niet uit buitenspel scoort Van Heeswijk in de vierenveertigste minuut de 0-1 voor Oliveo. Kort hierna is het rust.

  In de tweede helft brengt trainer Jalink Reilly Bakboord voor Julian van Benthem.
  Zepp Jacobs speelt de bal naar Lex van Dommelen en Lex zet een één-twee op met Dean Bos. Lex schiet niet verrassend genoeg om de doelman te verschalken. Aan de andere kant krijgt Oliveo de tweede kans van de wedstrijd en nu scoort Lagrand de 0-2 voor Oliveo. Hoe kan dit? Met nog genoeg minuten op de klok gaat Brielle er tegenaan! Na een combinatie van Dean Bos met Reilly Bakboord komt de bal bij Lex van Dommelen die de bal via een tegenstander naast schiet. Uit een voorzet van Kevin van la Parra kopt Dean Bos de bal prima in, alleen plukt de doelman de bal weer uit de lucht.

  Uit een strakke hoekschop van Gilliomar Leona kopt Lex van Dommelen fraai de 1-2 in. De aanvallen volgen elkaar in hoog tempo op. Lex van Dommelen bedient Dean Bos en Dean schiet de bal richting de benedenhoek, maar met zijn vingertoppen voorkomt de doelman de gelijkmaker. Bij een voorzet van Zepp Jacobs komt de doelman (te) ver uit zijn doel en laat de bal glippen. Dean Bos ziet vervolgens, dat met het nodige geluk, een tegenspeler de bal nog naast het doel werkt. Opnieuw een hoekschop. Joey Gomes vindt Bo van der Gaag die de bal goed inkopt en bijna op de lijn is het de goed anticiperende Reilly Bakboord die de 2-2 in de touwen schiet. Brielle ruikt de overwinning.

  Joey Gomes schiet een vrije trap langs de muur maar ook naast het doel. Een voorzet van Giliomar Leona komt aan bij Zepp Jacobs, Zepp vindt Lex van Dommelen. Uit een halve draai maakt Lex zijn tweede doelpunt van de middag en Brielle staat met 3-2 voor.

  Er volgt een wissel, Pim Bruinink komt in de ploeg voor Kevin van la Parra. Oliveo probeert aan te vallen, maar de verdediging geeft niets meer weg. De altijd rustige Giliomar Leona speelt bekeken de goed meegelopen Mohamed Ajarai aan. Mohamed neemt de bal in één keer op de schoen en de bal zeilt rakelings over de lat. Zepp Jacobs komt vrij voor het doel, maar hij “lepelt” de bal over de lat. Laatste kans is voor Reilly Bakboord. Reilly passeert simpel zijn directe tegenstander en schiet vervolgens op de paal. De goed leidende scheidsrechter Meeuwenoord fluit af en Brielle viert de dik verdiende overwinning.

  Conclusie: horde één is genomen! De derde overwinning op rij voor VV Brielle, al is het toch ongelofelijk dat deze tegenstander uit twee(!) kansen twee doelpunten mag maken. Dit moet anders, mannen!

  Op zaterdag 8 juni speelt Brielle 1 om 14.30 uur de tweede nacompetitiewedstrijd tegen VFC in Vlaardingen. Ook dan hopen we dat er vele toeschouwers ons cluppie komen ondersteunen!
  We zijn bezig om een bus te regelen, later meer hierover.