• De spelers van Brielle vieren feest. © John de Pater
 • Nacompetitiewedstrijd 2: VFC 1 - VV BRIELLE 1

  De eerste nacompetitiewedstrijd won VV Brielle met 3-2 van Oliveo. Doelpunten werden gemaakt door Lex van Dommelen (2 keer) en Reilly Bakboord.

  Vandaag de tweede wedstrijd in de nacompetitie uit bij en tegen VFC. VFC eindigde als tweede in de tweede klasse D. VFC is een geducht tegenstander dat in de eerste nacompetitieronde vrij was als hoogste periodekampioen.

  In januari 2024 oefende Brielle tegen VFC. Brielle won toen met 0-1 (doelpunt Jordy Braber) en VFC bleek een goed georganiseerd spelende tegenstander. Brielle kampt met nogal wat blessureleed en begon met de niet 100 procent fitte spelers op de reservebank. De door een gulle sponsor geregelde bus kwam zonder oponthoud aan in Vlaardingen.

  Brielle begint goed aan de wedstrijd, het is fel en zit overal kort op. De eerste kans is dan ook voor Brielle. Na een vlotte combinatie stuurt Lex van Dommelen op de rechterflank Julian van Benthem weg. Julians voorzet bereikt Lex van Dommelen die doelman Verkade van VFC met een kopbal test, maar niet kan verschalken. Na een lekkere aanval geeft Zepp Jacobs de bal mee aan Julian van Benthem en Julian schiet de bal hard in maar wel over het doel. Als Lex van Dommelen wordt weggestoken, lijkt de 0-1 in de maak. Lex trekt naar binnen maar de bal gaat iets te ver van zijn voet en zo kan een verdediger, tot opluchting van de VFC aanhang, de bal half blokkeren en kan de bal net voor de lijn uit het doelgebied worden weggekopt.

  Aan de andere zijde moet Brielle een paar keer achterelkaar een hoekschop weggeven. De hoekschoppen van VFC zijn gevaarlijk, mede ook vanwege de straffe wind die Brielle tegen heeft. Kevin van la Parra stoomt mee naar de frontlinie en zet de bal scherp voor. Zepp Jacobs anticipeert alert en schiet in tweede instantie de 0-1 binnen. Brielle blijft in de aanval. Dean Bos schiet de bal richting doel waar een verdediger de hard ingeschoten bal nog net van richting kan veranderen waardoor de bal naast het doel vliegt. De hoekschop wordt uitverdedigd en de tegenaanval van VFC wordt in de kiem gesmoord door Koen Botterhuis.

  Dean Bos duikt op aan de rechterflank en legt de bal goed terug op Zepp Jacobs. Zepp heeft een vrije schietkans en krult de bal prachtig in de kruising (0-2). Brielle laat de teugels even vieren en moet dit bekopen met een tegentreffer. De inglijdende Pranger verrast de verdedigers en doelman Hoornweg en het staat 1-2. Als een minuut later spits Bokx slim langs de achterlijn en zijn tegenstander gaat levert hij een messcherpe voorzet af. De geheel vrijgelaten De Bruin schiet simpel de gelijkmaker binnen. Wat een domper! Kort hierna fluit scheidsrechter Groenendijk voor rust, bij de stand 2-2.

  In de tweede helft probeert VFC door te drukken, net als in de eerste helft zorgen hoekschoppen voor onrust bij Brielle. Kort na rust brengt trainer Jalink Reilly Bakboord voor Joey Gomes. Al snel krijgt Reilly zijn eerste kans, na een goede pass van Zepp Jacobs. Doelman Verkade is echter alert en duikt op de bal voordat Reilly hem kan raken. Na een voorzet van Kevin van la Parra schiet Zepp Jacobs de bal in de handen van de doelman van VFC. Bij een volgende aanval vindt Zepp Jacobs Lex van Dommelen. Lex schiet vervolgens net naast.

  De naar voren stormende Julian van Benthem komt ver, maar wordt net voor de achterlijn geblokt en raakt daarbij geblesseerd. Na behandeling kan hij gelukkig verder spelen. Op aangeven van Lex van Dommelen schiet Giliomar Leona de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Ook VFC mikt bij een aanval de bal naast het doel. Jordy Braber en Pim Bruinink komen in het veld voor Dean Bos en Julian van Benthem. Na een goede aanval komt Jordy Braber goed voor het doel, maar een verdediger van VFC blokt met een uiterste krachtsinspanning de bal en raakt enigszins geblesseerd. Na negentig minuten staat er nog steeds 2-2 op het scorebord.

  Er volgt een verlenging van tweemaal vijftien minuten. Spelers raken wat vermoeid en er ontstaat meer ruimte op het veld. Uit een vrije trap van Giliomar Leona schiet Reilly Bakboord vanuit goede positie tegen de doelman. Kort hierna probeert Reilly het van afstand maar opnieuw staat de doelman op de goede plaats. Een dwarrelbal van VFC komt op de bovenkant van de lat. Jordy Braber moet zich laten vervangen door Lucas Oranje.

  In het tweede deel van de verlenging krijgt Brielle nog wat mogelijkheden om de overwinning over de streep te trekken. Lucas Oranje mikt de bal te hoog en Lex van Dommelen naast het doel. Ook een schot van Reilly Bakboord wordt geblokt. Lex van Dommelen scoort als doelman Verkade de bal laat glippen, maar helaas besluit scheidsrechter Groenendijk dat hierbij een overtreding werd begaan. Het vermoeid ogende VFC wisselt veelvuldig en kan niet meer gevaarlijk worden. Kort voor het eindsignaal wisselt trainer Jalink Lucas Oranje voor strafschoppenspecialist Wouter de Ronde. Er wordt niet meer gescoord en strafschoppen moet de beslissing brengen.

  VFC begint en scoort. Lex van Dommelen neemt de eerste voor Brielle en scoort. VFC benut de volgende en dat doet ook Koen Botterhuis voor Brielle. Deshney Hoornweg duikt de derde hoekschop uit zijn doel en Anthony Piqué mikt raak.

  Strafschop nummers vier en vijf worden door VFC benut en ook Bo van der Gaag en Wouter de Ronde schieten hun strafschop zuiver binnen waardoor VV Brielle wint en doorgaat naar de finale.

  De moeizame wedstrijd werd na een ogenschijnlijk goed begin van Brielle uiteindelijk nog over de streep getrokken. Uiteraard zijn de felicitaties voor de spelers en staf. De inzet was er zeker en bij vlagen waren er ook goede combinaties te zien, al blijkt de nul houden nog wel lastig voor Brielle. Nog een horde te gaan voor het behoud van het eersteklasserschap.

  Op zaterdag 15 juni speelt Brielle 1 om 14.30 uur de finale tegen Nieuw Lekkerland op neutraal terrein bij Sv Slikkerveer (mits goedkeuring volgt van de KNVB). Kom uw club steunen en laat zien dat we met zijn allen achter VV Brielle staan!

  Kijk voor de beslissingsfilmpjes op facebook