• Nieuwe selectie VV Brielle krijgt vorm

  De Technische Commissie van VV Brielle heeft inmiddels diverse gesprekken gevoerd met spelers om een goede selectie voor het seizoen 2022-2023 samen te kunnen stellen.

  Na opnieuw een, door corona-beperkingen, gebroken seizoen blijft het lastig om te bepalen of de individuele prestaties van spelers toereikend zijn voor de ambities van de club. Vorig seizoen was er duidelijk een stijgende lijn van zowel individuele- als teamprestatie zichtbaar en dat is in het huidige seizoen, door vele oorzaken, wat minder. Ook al is het seizoen nog amper gestart, van de spelers en begeleiding wordt verwacht dat ze met elkaar de schouders eronder zetten voor een betere klassering.

  De volgende spelers blijven ook volgend seizoen bij VV Brielle voetballen; Rowan Barendrecht, Dean Bos, Jordy Braber, Alexander van Dommelen, Ryan Griffiths, Zepp Jacobs, Bob Legierse, Nigel Keehnen, Anthony Piqué, Dimitri Poortvliet en Jesse van der Reiden.
  Vanuit de B-selectie sluiten volgend seizoen Fabian van Benthem, Younes Hadiki en Kevin van Heemst definitief aan bij de A-selectie, hetgeen ook al met drie spelers in het huidige seizoen is gebeurd. De doorstroming van eigen jeugd is een positieve ontwikkeling!

  De eerste nieuwkomer die we binnen de selectie verwelkomen is Giliomar Leona, een speler met veel hoofdklasse-ervaring. De gedreven en uiterst ambitieuze aanvaller wordt gezien als een prima versterking. Giliomar voetbalde onder andere bij Spijkenisse, Smitshoek, Jodan Boys, Zwaluwen, IFC, RHS en kwam uit voor het nationale team van Aruba.

  Na het onverwachte tussentijdse vertrek van Marcel van den Berg heeft de Technische Commissie in goed overleg met Luuk Kraaijeveld besloten dat ook Luuk tussentijds VV Brielle verlaat.
  Mitchell Lieshout heeft te kennen gegeven volgend seizoen voor een nieuwe uitdaging te gaan. De zeer talentvolle Mitchell heeft zich vanuit de jeugd van VV Brielle opgewerkt tot doelman van het eerste elftal. Echter, het vertrek van de een opent de deur weer voor een ander. De ervaren doelman Deshney Hoornweg keert terug bij VV Brielle, nadat hij vorig seizoen juist voor een terugkeer naar zijn oude club Hellevoetsluis koos. VV Brielle heeft tevens de jeugdige doelman Vincent Eielts in de selectie en die heeft zich sinds vorig seizoen goed ontwikkeld. Tussentijds kwam doelman Thijs Oostrijck over van IJVV de Zwervers. De ook nog jeugdige Thijs heeft een verleden bij Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis.

  De Technische Commissie gaat samen met hoofdtrainer Gijs Zwaan nog in gesprek met enkele spelers van de huidige spelersgroep. Daarnaast is de club in afwachting van positieve toezeggingen van enkele versterkingen voor de selectie. Binnen enkele weken hoopt deze de definitieve selectie bekend te kunnen maken.