• Nieuwjaarsspeech 2022

  Beste leden van VV Brielle,

  Ook dit jaar is de traditionele nieuwjaarsborrel, welke gepland stond voor afgelopen zaterdag 8 januari 2022, niet doorgegaan vanwege de Corona maatregelen van onze regering. Daarom dan ook dit bericht.

  Maar wat moet je nu zeggen als bestuur van een voetbalvereniging over een jaar waarin we slechts 5 maanden hebben kunnen voetballen? In de overige maanden mochten we niet voetballen vanwege corona of was er geen competitie. Om maar eens zelf een antwoord te geven op de door mij hiervoor gestelde vraag: ‘de club heeft niet stilgezeten’.

  Wat vind je ervan dat de trainingen voor de voetballers van onze club voor het grootste deel gewoon doorgegaan zijn? Onze selectiespelers en de lagere senioren onder onze leden konden niet altijd trainen, omdat de coronamaatregelen voor hen net iets strakker waren. Ondertussen stonden onze selectietrainers wel direct klaar, zodra er werd versoepeld. Maar onze jeugd heeft gelukkig wel grotendeels kunnen doortrainen. Op de zaterdag werden onderlinge wedstrijden gespeeld. En ondertussen verbeterde de verbinding tussen jeugd en senioren enorm. Niet alleen tussen de spelers, maar vooral ook tussen de trainers onderling. Hieruit is een Technische Commissie ontstaan bestaande uit coördinatoren van de selectie, lagere senioren, bovenbouw- en onderbouw jeugd, waarin ook de meisjes en dames zijn vertegenwoordigd. Zij bespreken en bepalen met elkaar onder leiding van onze nieuwe technisch coördinator Melvin Spruijt de rode voetballijn van onze club. Ondertussen konden jeugdspelers zich in de kijker trainen en spelen bij de selectietrainers. En vergis je niet hoe de jeugdtrainingen en onderlinge wedstrijden in stilte enorm zijn gewaardeerd door de ouders.

  Vele vrijwilligers hebben hier hun steentje aan bijgedragen. Het lukte de technische coördinatoren Dick (bovenbouw) en Remco (onderbouw) Baumann iedere keer weer om een enthousiaste groep trainers bij elkaar te krijgen en alle jeugdspelers te laten trainen of wedstrijden te laten spelen. Ook de dames en meisjes hebben het hele jaar kunnen trainen onder leiding van een enthousiaste groep trainers en vrijwilligers. Bij de seniorenselectie een extra dank voor Gijs en Melvin, die er stonden zodra het mocht.

  Aan de hierboven genoemde verbinding heeft ook de commissiekamer een belangrijke bijdrage geleverd. Het hart van onze club verplaatste zich min of meer automatisch naar de commissiekamer, niet alleen omdat de bar in het afgelopen jaar grotendeels gesloten was. Maar ook omdat de wedstrijdplanning kundig georganiseerd is, trainers onder het genot van een kopje koffie trainingen konden evalueren of de stand van de voetbalwereld met elkaar bespraken, scheidsrechters prima werden opgevangen en eenieder van harte welkom was en is met welk wissewasje dan ook. Zo konden ook ouders een kopje koffie krijgen, wanneer de bar weer eens gesloten was. Ook hier mijn dank aan de vele vrijwilligers die hiervoor gezorgd hebben maar toch wil ik één vrijwilliger in het zonnetje zetten. Peter Bloothoofd, bedankt!

  En zo kan ik vanuit de commissiekamer een mooi bruggetje maken naar de bar/kantine, het hart van onze vereniging. Bar open, bar gesloten, bar deels open met Covid-QR-code -controle, bar open met verplicht zitten, etc.. Afgelopen jaar was dan ook niet het jaar van de bar. Deze situatie was niet makkelijk, maar desondanks hebben de bar- en keukenmensen hun flexibiliteit getoond door er te zijn, wanneer het weer even kon. Mijn dank hiervoor en ook hier wil ik iemand naar voren halen: Margriet, super gedaan!

  Zoals bekend is de Business Club van onze club sinds medio afgelopen jaar juridisch gezien weer onderdeel van onze vereniging. De Stichting Business Club VV Brielle is opgeheven. En vanaf 1 juli 2021 is de Business Club onderdeel van de voetbalvereniging Brielle. En ook de vrijwilligers van onze Business Club hebben niet stilgezeten. Nee, ondanks coronatijden zijn zij erin geslaagd om tien nieuwe sponsoren aan te trekken. Wat mij betreft een compliment waard! Ik dank dan ook alle betrokken vrijwilligers hiervoor. Maar ook hier wil ik één bijzondere vrijwilliger in het zonnetje zetten: Daan, onze oud-voorzitter, de altijd positief gestemde verbinder binnen onze club. Dank je wel voor je inzet!

  Tot slot kom ik bij de overige vrijwilligers binnen onze club die op de achtergrond, vaak ongemerkt hun werk doen voor onze voetbalvereniging. Zoals gezegd vallen zij niet altijd op. Maar heb je er weleens bij stilgestaan wie ervoor zorgt dat de velden elke week er weer netjes bij liggen, zodat eenieder kan trainen en spelen, wie de gebreken van ons pand analyseert om te repareren, wie de planning van de scheidsrechters verzorgt, wie het beheer en distributie van de nieuwe kleding verzorgt, wie de selectiespelers en trainers voor het volgende seizoen selecteren, wie de complete organisatie rondom de selectie verzorgen, wie de kleding wast, wie de bar/kantine schoonmaken, wie de website beheert, wie de ledenadministratie bijhouden, wie de teksten op Nederlandse taal controleert op de website/facebook/Instagram, wie de (inkoop)facturen controleert/beheert en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Ja, we hebben een heel korps aan vrijwilligers die ik allemaal oprecht wil danken voor hun inzet in het afgelopen jaar.

  Ik eindig dit verhaal dan ook om ieder lid van onze mooi voetbalvereniging Brielle een gezond en sportief nieuwjaar 2022 toe te wensen.

  Groet,
  Bob Pieterson namens het bestuur: Bernhard, Edwin, Gertjan en Melvin