• Nipt verlies VV Brielle tegen Spijkenisse (1-2)

  De oefenwedstrijden volgen in rap tempo voor de ploeg van trainer Gijs Zwaan. Op dinsdagavond ontving VV Brielle regiogenoot VV Spijkenisse. Het werd een boeiende wedstrijd tegen het in de vierde divisie uitkomende Spijkenisse onder het toeziend oog van vele toeschouwers.

  Opstelling VV Brielle: Nigel Keehnen, Bob Legierse, Bo van der Gaag, Lex van Dommelen, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Joey Gomes, Daniqué Wolters, Zepp Jacobs, Claudio Santos Silva en Giliomar Leona. Wisselspelers: Koen Botterhuis, Jordy Braber, Deshney Hoornweg, Damian de Jong en Tom Sleeuwenhoek. Niet bij de selectie: Fabian van Benthem, Dean Bos, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Dimitri Poortvliet en Merijn Wolters.

  Het in hoog tempo en gelijk druk zettend Spijkenisse was in de eerste fase van de wedstrijd de bovenliggende partij. Doelman Nigel Keehnen verrichtte na een wegspringende bal in de laatste linie van Brielle zijn eerste knappe redding. Brielle kwam beter in de wedstrijd en doelman van Wijngen van Spijkenisse moet ook zijn eerste redding verrichten op een schot van Daniqué Wolters. De beste kans in de eerste helft is voor Claudio Santos Silva. Een fraaie voorzet van Zepp Jacobs biedt Claudio een vrije kopkans, maar hij kopt de bal jammer genoeg snoeihard over de lat.

  Bij een aanval van Spijkenisse over de rechterflank kan Brielle het even niet meer bijbenen, maar gelukkig stapt een speler in de buitenspelval en wordt het doelpunt (El Fazazi), hoe fraai dan ook, afgekeurd. Joey Gomes schiet een vrije trap net langs de kruising. Een rush van Kevin van la Parra wordt middels een overtreding gestuit. De vrije trap van Lex van Dommelen gaat in de muur en de rebound wordt door Joey Gomes via een tegenstander naast het doel geschoten. Hierna fluit scheidsrechter Majenburg voor rust.

  Na rust wisselt Brielle wat spelers. Koen Botterhuis komt voor Bo van der Gaag, Damian de Jong voor Bob Legierse. Opnieuw zet Spijkenisse aan en gaan schoten net naast en voorlangs. Na een combinatie tussen Damian de Jong en Zepp Jacobs komt de bal bij Daniqué Wolters, maar zijn schot wordt door de doelman van Spijkenisse onschadelijk gemaakt. Opnieuw wisselt Brielle, nu komen Tom Sleeuwenhoek en Jordy Braber in het veld voor Claudio Santos Silva en Daniqué Wolters. Vanaf de linkerkant flitst een speler van Spijkenisse er langs en de bal wordt uit zijn voorzet knap in het doel gekopt door Bakboord (0-1).

  Brielle gaat meer op de aanval spelen en het is Tom die snel weg is en ziet dat de door hem ingeschoten bal door de doelman wordt gepakt. Na een pass van Zepp is Damian de Jong snel er vandoor en de bal van zijn voet wordt door de doelman moeizaam tot hoekschop verwerkt. Tot tweemaal toe volgt een hoekschop die Spijkenisse uit weet te verdedigen. Doelman Nigel Keehnen redt katachtig als een doorgebroken speler op hem afkomt. Kort hierna redt Nigel opnieuw en houdt Brielle “in leven”.

  Een prima voorzet van Damian de Jong wordt door de goed voor zijn man komende Tom Sleeuwenhoek net naast geschoten. Een vrije trap wordt door Jordy Braber snel en slim genomen waardoor Zepp Jacobs op het doel afstevent en de bal in het net schiet (1-1). Een mooie combinatie tussen Anthony Piqué, Jordy Braber en Tom Sleeuwenhoek eindigt weer bij Jordy Braber die de bal tegen de doelman schiet, dit had een beter lot verdiend. Brielle speelt opportunistisch en dat geeft Spijkenisse meer ruimte bij uitvallen. Goed dat Nigel Keehnen geholpen wordt door aanvoerder Lex van Dommelen en zo de stand in evenwicht blijft.

  Bo van der Gaag komt weer in het veld voor Kevin van la Parra. Een pass van Jordy Braber komt bij Zepp Jacobs die de bal goed voor geeft. Het is de instormende Tom Sleeuwenhoek die opnieuw voor zijn man komt, maar de bal hard over het doel schiet. Het zit Tom niet mee, want ook na uitstekend voorbereidend werk van Giliomar Leona ziet hij helaas geen kans om de bal tussen de palen te schieten. De bal scheert langs de verkeerde kant van de paal.

  Bij een volgende aanval is Tom Sleeuwenhoek de aangever en wordt Zepp Jacobs gelanceerd. Nu steekt de assistent van scheidsrechter Majenburg zijn vlag in de lucht voor buitenspel. Was dat wel zo? In ieder geval geen doelpunt voor Brielle. Op het laatst krijgt Brielle de 1-2 om de oren, als opnieuw een rush over links en het schot van Bellahsan ook Nigel Keehnen te machtig is. Kort hierna fluit scheidsrechter Majenburg af, die een lastige, maar sportieve wedstrijd tot een goed einde bracht.

  Conclusie: een uiterst nuttige oefenwedstrijd voor beide ploegen met steeds fitter wordende spelers. Zaterdag gaat voor Spijkenisse de competitie al beginnen en Brielle heeft nog wat meer tijd om een geoliede machine te worden.

  Zaterdag 27 augustus oefent Brielle 2 om 12.00 thuis tegen Rijsoord 2 en om 14.30 voetbalt Brielle 1 de vriendschappelijke wedstrijd op het eigen Geuzenpark tegen Zuidland 1. Komt dat zien!