• Oefenwedstrijd 6: Smitshoek 1 - VV Brielle 1

  Na de teleurstellende bekernederlaag (0-1) tegen VELO van afgelopen zaterdag kwamen de eerste discussies op gang. Natuurlijk heeft iedereen zijn mening klaar als de ploeg uit Brielle niet presteert als verwacht, maar de onder tropische temperaturen gespeelde mindere wedstrijd van Brielle 1 is zeker nog geen graadmeter als we even terugblikken op eerdere resultaten die behaald werden dit seizoen. Vandaag had het afmaken van goede kansen een beter resultaat opgeleverd!

  Vanavond staat de oefenwedstrijd tegen vierde-divisieploeg Smitshoek op het programma. Het team van trainer Edwin de Koning verloor de eerste wedstrijd met 1-0 van RKAVV, won de tweede met 3-0 van Nieuwenhoorn en speelde zaterdag met 2-2 gelijk bij LRC. Brielle treedt aan zonder Lex van Dommelen, Garrick Naarden, Brian Smits, Duane Tjen-A-Kwoei en Glenn Weijts. Ook bij Smitshoek bleven wat spelers aan de kant, maar het begon wel met oud-betaald voetballer Luigi Bruins in de gelederen.

  De wedstrijd werd met hoge intensiteit gespeeld en beide ploegen gaven weinig ruimte weg. Een kopbal van Dean Bos gaat naast en tot tweemaal toe raakt Mohamed Ajarai de bal niet goed als hij randje zestien een goede schietkans krijgt. Na dertig minuten geeft Brielle een hoekschop weg, dit levert vervolgens geen gevaar op. Attent verdedigen van Brielle voorkomt gevaar voor het doel van Deshney Hoornweg. Als Dean Bos de bal met Zepp Jacobs meegeeft, krijgt Zepp de beste kans van de eerste helft, maar de doelman pakt bekwaam de ingeschoten bal. Rust 0-0.

  Na rust komt Jordy Braber in het veld voor Pim Bruinink en wijzigt Manuel Vissers de opstelling. Kevin van la Parra komt ver, maar zijn voorzet is onzuiver. Na een overstapje van Jordy Braber krijgt Zepp Jacobs de uitgelezen kans op de openingstreffer. Helaas glijdt een Smitshoeker op het nippertje de bal over de eigen achterlijn. Tot tweemaal toe een poging van Smitshoek, het eerste schot wordt geblokt en de tweede poging pakt Deshney Hoornweg. Een schot van Kevin van la Parra gaat via een rug van een tegenstander over het doel. De bal uit de hoekschop kopt Dean Bos in en gaat tegen een uitgestoken hand van een oranjehemd. De strafschop wordt onberispelijk benut door Jordy Braber (0-1).

  Kort hierna een pass van Dean Bos (?) en Kevin van la Parra scoort de 0-2. Na een fraaie actie bereikt Kevin van la Parra de behendige Jordy Braber. Jordy gaat goed door ondanks de weerstand van verschillende Smitshoek spelers, maar schiet de bal tegen de doelman. Na een vloeiende aanval van Brielle gaat de bal van Jordy Braber naar Dean Bos en die schuift het leder door naar Kevin van la Parra. Kevin zet scherp voor en de meegelopen Zepp Jacobs schiet de 0-3 in de touwen.

  Joey Gomes komt Mohamed Ajarai vervangen. Smitshoek probeert van alles, Edwin de Koning brengt diverse frisse spelers in de stand dragelijker te maken, maar de verdediging met kort ervoor Anthony Piqué houdt stand. Jordy Braber speelt de bal naar Ibrahim el Koubai en uit diens perfecte voorzet schiet Dean Bos de 0-4 in de hoek. Knap!

  Hierna pakt Smitshoek het wat steviger aan. Na een overtreding op Ibrahim el Koubai, die de scheidsrechter blijkbaar niet zwaar genoeg vond, schiet Smitshoek de 1-4 binnen. Brielle lijdt een paar keer slordig balverlies. Een onzuivere, door de midden gespeelde, bal wordt door Smitshoek onderschept en de oranjehemden ruiken een beter resultaat. Reilly Bakboord komt voor Zepp Jacobs in het veld.

  De 2-4 volgt na een snelle actie over de rechtervleugel en een speler schiet de bal in de korte hoek onder Deshney Hoornweg door. Er volgt nog een laatste wissel bij Brielle; Nigel van Handenhove komt voor Giliomar Leona. Aan de stand verandert er niets meer, al waren er nog wel wat dreigende momenten voor beide doelen. Uitslag 2-4.

  Een uiterst gedegen eerste helft van Brielle, dat in de tweede helft na de bevrijdende 0-1 met wat meer lef speelde en met fraaie doelpunten de winst wist te behalen op Smitshoek.
  Aanstaande zaterdag speelt VV Brielle 1 om 15.00 uur de derde bekerwedstrijd tegen Westlandia in Naaldwijk. Beide teams moeten winnen om nog kans te maken op een verder bekeravontuur.