• Oefenwedstrijd 7: VV Brielle 1 – Honselersdijk 1​

  VV Brielle sloot na een 4-0 overwinning op Westlandia de bekerpoulefase succesvol af en is door naar de volgende ronde. VV Brielle ontvangt op zaterdag 21 oktober VV Schoonhoven op het Geuzenpark. In de voorheen genoemde VoetbalRijnmond Cup, nu BetCity Cup, treft VV Brielle op dinsdagavond 3 oktober om 20.15 uur VV Groote Lindt in Zwijndrecht. Vandaag oefent VV Brielle tegen SV Honselersdijk. Beide ploegen komen uit in de eerste klasse en waren vrij het eerste competitieweekend. Een mooie graadmeter dus!

  Amper begonnen of Honselersdijk scoorde de 0-1. Was het te vroeg, een wedstrijd om 12.00 uur? Na een slecht begin van Brielle bleek Honselersdijk ook de beter combinerende ploeg. Langzamerhand kwam Brielle wat meer in de wedstrijd. Mohamed Ajarai speelt Kevin van la Parra aan die op weg naar het doel wordt vastgehouden. De toegekende vrije trap wordt door Jordy Braber in de oranje muur geschoten. Honselersdijk schiet in een kansrijke positie de bal in het zijnet. Na een goede aanval van Brielle trekt Zepp Jacobs de bal voor het doel waar Dean Bos net te laat komt om de bal binnen te lopen. Honselersdijk schiet de bal over het Brielle-doel.

  Als Zepp Jacobs de bal meegeeft aan Dean Bos ziet het er kansrijk uit, maar helaas klutst de bal tussen de benen van Dean en kan hij niet afronden. Jordy Braber speelt Zepp Jacobs aan en Zepp vindt Kevin van La Parra. Kevin schiet, maar ziet de doelman van Honselersdijk grabbelend redding brengen. Dit had een doelpunt moeten zijn.

  Ibrahim el Koubai bereikt na een goede actie de aan de andere kant gestarte Giliomar Leona. Giliomar slingert de bal voor en Dean Bos kopt de bal in de handen van de doelman. Kevin van La Parra komt dreigend het strafschopgebied binnen maar ziet een verdediger redding brengen ten koste van een hoekschop. De hoekschop van Joey Gomes wordt uitverdedigd. Na een overtreding om Jordy Braber laat scheidsrechter Kleinkramer doorspelen, aangezien de bal Giliomar Leona bereikt. Giliomar ziet het gaatje, schiet de bal met een stuit langs de doelman en scoort de 1-1.

  Honselersdijk denkt snel weer op voorsprong te komen, maar het is buitenspel. Giliomar Leona speelt de bal naar Kevin van La Parra en uit diens voorzet mikt Dean Bos de bal naast. Na een vloeiende aanval via Jordy Braber en Zepp Jacobs zet Zepp de bal voor en Dean Bos vuurt de bal op het doel af, maar de doelman van Honselersdijk redt uiterst fraai. Rust 1-1.

  Snel in de tweede helft krijgt Kevin van La Parra de bal in vrije positie voor het doel van Honselersdijk, helaas raakt Kevin de bal verkeerd en schiet hij naast. Brielle is in de eerste fase van de tweede helft beter dan Honselersdijk.

  Trainer Manuel Vissers wisselt Tim Baumann en Pim Bruinink voor Joey Gomes en Dean Bos.
  Kevin van la Parra krijgt de bal mee van Jordy Braber en ziet na een versnelling dat Pim Bruinink aansluit. De bal van Kevin komt bij Pim die vrij voor de doelman komt, maar de bal in alle haast tegen de doelman schiet. Uit een ingestudeerde hoekschop schiet Jordy Braber de bal hard richting doel, maar de bal gaat naast. Vervolgens een schot van Honselersdijk dat ook maar net naast het doel van Nigel Keehnen gaat.

  Nog een grote kans ontstaat na een combinatie tussen Zepp Jacobs en Jordy Braber, maar de bal komt niet aan bij de vrijgelopen Kevin van la Parra. Opnieuw zet Jordy Braber voor op Kevin van la Parra, nu mikt Kevin te hoog en gaat ook deze mogelijkheid de mist in. Damian de Jong en Armin Hasanovic komen Koen Botterhuis en Kevin van La Parra vervangen. Zepp Jacobs ziet zijn doelpoging via een tegenspeler naast gaan en na een voorzet van Damian de Jong schiet Armin Hasanovic de bal rakelings over de kruising. Had een mooi debuut geweest!
  De goed leidende scheidsrechter Kleinkramer fluit na negentig minuten af bij een 1-1 eindstand.

  Een matig eerste deel van de wedstrijd van Brielle en een rommelige tweede helft. Niet iedereen was vandaag bij de les. Dit moet aanstaande zaterdag voor de competitie een stuk beter en scherper. Aanstaande zaterdag speelt VV Brielle 1 om 14.45 uur thuis de derby tegen titelkandidaat VV Spijkenisse, dat overigens de eerste competitiewedstrijd met 2-2 gelijkspeelde tegen SHO.