• Oefenwedstrijd 8: VFC 1 - VV Brielle 1

Vorige week wist VV Brielle tijdens het trainingskamp een 2-0 overwinning te behalen op ROAC 1 met twee doelpunten van Kevin van La Parra. Na het gezellige en vermakelijke trainingskamp werd de afgelopen week tweemaal getraind. Dinsdag onder barre omstandigheden en donderdag was het weer gelukkig een stuk beter. Vandaag een oefenwedstrijd tegen zaterdag tweedeklasser VFC dat op plaats vier staat in de competitie. Nog niet compleet vanwege vakanties en blessures togen we naar Vlaardingen, naar het complex van “de Kwekkers”, zoals VFC in de volksmond wordt genoemd.

In het kort: een matige wedstrijd van VV Brielle dat de kansen wel kreeg, maar niet wist te benutten. Het werd uiteindelijk in de tweede helft 0-1, als een hoekschop uit het boekje wordt genomen en benut door Jordy Braber. In het laatste deel van de wedstrijd kreeg VFC nog wat kansen op een presenteerblaadje, maar ook VFC wist hier verder geen voordeel uit te halen.

Om 14.00 uur klinkt het fluitje van de scheidsrechter en de bal rolt. Brielle wat comfortabeler aan de bal, maar de gretige VFC’ers zaten er kort op en daardoor was het lastig voetballen voor Brielle. Uit een voorzet van Mohamed Ajarai kopt Dean Bos de bal naast het doel. Reilly Bakboord glipt door de verdediging maar de doelman springt, met de kans op een blessure, fel op de bal. Reilly legt de bal, na een behendige actie op de achterlijn, terug op Mohamed Ajarai. Mohamed denkt de bal rustig binnen te kunnen schieten, maar een verdediger van VFC glijdt de bal van de lijn. Een schot of voorzet van Ibrahim el Koubai kan ternauwernood door de doelman van VFC uit zijn doel worden gebokst.

Na een individuele actie van Kevin van La Parra schiet Kevin de bal hard richting de verre benedenhoek, maar ook nu reageert de doelman goed en kan hij met uitgestrekte hand de bal over de eigen achterlijn sturen. Uit de daaropvolgende hoekschop kopt Reilly Bakboord de bal over de lat. In deze fase lijkt Brielle op voorsprong te moeten komen, ware het niet dat de kansen onbenut bleven en een vrije doortocht voor Mohamed Ajarai ten onrechte werd afgefloten voor buitenspel. Kort voor rust tikt Deshney Hoornweg een hard ingeschoten bal van VFC over de lat. Rust 0-0.

In de tweede helft komen Glenn Weijts en Jordy Braber in het veld voor respectievelijk Dean Bos en Mohamed Ajarai.

Glenn Weijts kwam na een slalom ver, maar voor hij de bal in het doel kon schieten, dook de doelman voor zijn neus op en die blokkeerde de inzet. Joey Gomes kreeg op de rechterflank veel ruimte. Na een puike voorzet van Joey lag de bal voor het intikken. Helaas mikte Glenn Weijts tot zijn eigen ontsteltenis de bal naast in plaats van in het lege doel. Een hoekschop vanaf links werd teruggelegd en het was de goed ingevallen Jordy Braber die de bal hard op zijn pantoffel nam. De bal ging door een mêlee van spelers in het VFC doel. Knap uitgevoerd en 0-1 voor Brielle.

Armin Hasanovic en Julian van Benthem (debuut!) kwamen in het veld voor Reilly Bakboord en Giliomar Leona. Een gemakkelijk te verdedigen bal werd teruggespeeld en zorgde ervoor dat VFC de mogelijkheid kreeg om terug te komen, maar gelukkig gebeurde dat niet.

Dean Bos komt weer binnen de lijnen voor Kevin van La Parra.

Hierna vielen over en weer nog wat kansen te noteren, maar de afronding was vandaag aan beide zijden niet best en zo bleef het 0-1. Dit moet aanstaande zaterdag voor de competitie een stuk beter en scherper.

Aanstaande zaterdag speelt VV Brielle 1 om 14.30 uur uit tegen en bij VV Sliedrecht, waarbij een overwinning voor Brielle wel heel lekker zou zijn.

VV Brielle 2 mag voor 45 minuten naar Middelharnis om de tweede helft tegen de Jonge Spartaan 2 te beginnen met een 1-1 tussenstand. Eerder werd, vanwege het slechte/gevaarlijke veld na de gespeelde eerste helft niet meer aan de tweede helft begonnen. Aanvang 12.00 uur.