• Oefenwedstrijd 9: VV Brielle 1 – IFC 1

Door sneeuw en vorst werd de competitiewedstrijd VV Sliedrecht – VV Brielle 1 afgekeurd. Verrassend was dat vervolgens alle competitiewedstrijden in 1D afgekeurd werden. Al snel was er een schaduwwedstrijd geregeld met Ron Timmers, de trainer van IFC. Eerst uit, maar ook daar werd door de lokale consul een streep doorgezet. Een thuiswedstrijd was een optie, omdat er slechts één reguliere competitiewedstrijd bij VV Brielle was. Iets later (15.00 uur) dan normaal kon de wedstrijd beginnen onder leiding van scheidsrechter Borsboom.

In het kort: IFC bleek een prima oefentegenstander en de wedstrijd eindigde in 1-1, deze stand was al met de rust bereikt. Kort na de 0-1 achterstand was het Reilly Bakboord die de gelijkmaker binnen schoot. Er werd veel gewisseld en dat kwam het spel van beide ploegen na rust niet ten goede waarbij in het laatste deel Brielle de meeste kansen op de overwinning kreeg maar deze niet wist te benutten.

Eerste helft: na een gelijkopgaand begin was het IFC dat de betere kansen kreeg en met een bal op de paal was de toon gezet. De speldenprikjes van Brielle waren in de eindfase onnauwkeurig en slordig waardoor de doelman van IFC weinig te doen kreeg. Goed doorgaan van Jordy Braber over de rechterflank sticht gevaar. Jordy legt de bal vanaf de achterlijn goed terug naar Kevin van La Parra, helaas bleek het schot van Kevin een prooi voor de doelman.

Bo van der Gaag moest zich laten vervangen door Lex van Dommelen en gelijk na de wisseling profiteerde IFC van balverlies op het middenveld. Een snelle aanvaller van IFC ging er behendig langs en schoof de bal in de hoek van het doel van Nigel Keehnen. Brielle richtte zich kort hierna op. Kevin van la Parra legt de bal goed af op Reilly Bakboord en die schiet onberispelijk de 1-1 binnen. Beide ploegen krijgen nog wat kleine mogelijkheden, maar we gaan rusten met een 1-1 stand.

In de tweede helft komen Glenn Weijts en Joey Gomes in het veld voor respectievelijk Dean Bos en Reilly Bakboord. Ook werd er bij IFC flink gewisseld. Nigel Keehnen redt bekwaam als een IFC’er door de defensie glipt. Verder werd het geen beste tweede helft, veel balverlies en slordigheden aan beide kanten. Zepp Jacobs komt binnen de lijnen en in het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg Brielle ineens aardig wat mogelijkheden. Ballen gingen net naast of werden fraai door de ingevallen doelman van IFC gepareerd. Ook Dean Bos kwam nog in het veld maar er werd niet meer gescoord en zo eindigde, de wedstrijd in 1-1. Scheidsrechter Borsboom floot een prima wedstrijd.

Aanstaande zaterdag speelt VV Brielle 1 om 14.45 uur thuis tegen v.v. SHO. Zeker een niet te onderschatten tegenstander, waarbij we een beter Brielle hopen te zien op het Geuzenpark.

VV Brielle 2 won van en bij de Jonge Spartaan met 1-2. Het was een slechts 45 minuten durend restant tegen de Jonge Spartaan 2. De wedstrijd begon met een 1-1 tussenstand. Het was Armin Hasanovic die met een bekeken trap er voor zorgde dat Brielle 2 met een overwinning van het veld stapte. Zaterdag oefent Brielle 2 om 12.00 uur thuis tegen Rozenburg 2.