• Onherkenbaar VV Brielle verliest met 0-2 van VV Rijsoord

Vorige week werkte Brielle nog een puike oefenwedstrijd af tegen SC Feyenoord en vandaag trad het plan om te gaan voor de derde periode in werking. Dit pakte even wat anders uit. Op een stormachtig Geuzenpark bleek Rijsoord beter bestand tegen de storm dan Brielle. Het werd 0-2, een deceptie.

Opstelling: Deshney Hoornweg (21), Marvin Godschalk (2), Marco de Borst (3), Marcel van den Berg (4), Elwin Spoel (5), Luke Corver (6), Jeffrey Duijnstee (7), Victor den Blok (8), Stevie Soares (9), Lex van Dommelen (10) en Gino Stolk (11). Op de reservebank namen Mitchell Lieshout (1), Tom den Boer (12), Niels Bekker (14), Bob Legierse (15) & Colin Schoors (16) plaats. Niet inzetbaar vandaag waren Lonny Mendes Fernandes, Claudio Santos Silva en Mike van Dommelen.

Brielle start met wind tegen en dat valt niet mee. Het eerste schot van Rijsoord gaat over het doel. Na een pass van Marcel van den Berg krijgt Jeffrey Duijnstee de bal in kansrijke positie maar in plaats van zelfzuchtig te zijn biedt hij Stevie Soares de kans en zijn poging wordt onschadelijk gemaakt door doelman Ragip Özrak van Rijsoord. Rijsoord krijgt ook een goede kans, maar Deshney Hoornweg redt en volgens de toeschouwers was het ook buitenspel. Victor de Blok verovert de bal en opent op Stevie Soares. Stevies schot ketst af en bij een volgende actie is het Jeffrey Duijnstee die net te hoog mikt. Na een goed uitgevoerde aanval van Rijsoord komt de bal bij Zepp Jacobs, die de door de wind gedragen bal in de kruising jaagt. Een mooie goal van de toekomstige Brielle speler. Hierna breekt een speler van Rijsoord door na slordig balverlies van Brielle. Deshney Hoornweg voorkomt, met een prima redding, een tweede tegendoelpunt. Een hard schot van Gino Stolk is voor oud Brielle doelman Ragip Özrak.

In de rust draait de wind wat en heeft Brielle pech dat dit geen voordeel meer biedt. Het gaat ook nog eens regenen en zo worden de omstandigheden er niet beter op. Het eerste afstandsschot van Lex van Dommelen wordt gepakt door de doelman. Een snoeihard schot gaat over het Brielse doel. Stevie Soares mikt ook over het doel na een pass van Lex van Dommelen. Ook een schot van Marvin Godschalk vliegt over het doel. Dan onverwachts balverlies en Brielle staat verkeerd. Rijsoord speelt het uit en vrij voor Brielle doelman Deshney Hoornweg schiet invaller Casper Gerritse de 0-2 binnen. Een vrije trap van Victor de Blok wordt doorgekopt door Jeffrey Duijnstee en Marcel van den Berg komt vrij voor de Rijsoordse doelman maar komt net niet bij de bal. Nog een uitgespeelde kans van Rijsoord en nu wordt de bal door Khalid Rahli via buitenkant paal naast geschoten. Inmiddels is Niels Bekker in het veld gekomen voor Luke Corver en kort hierna komt Tom den Boer Stevie Soares vervangen.

Lex van Dommelen speelt de bal naar Niels Bekker, die is wat te gehaast en mikt in kansrijke positie naast het doel. Een schot van Tom den Boer gaat via een tegenspeler naast. Elwin Spoel is alert bij een uitbraak van Rijsoord en voorkomt een grotere achterstand. Een prima voorzet van Marvin Godschalk wordt door de vrijgelaten Lex van Dommelen naast gekopt en mist de levensgrote kans.

Einde wedstrijd en opnieuw een teleurstellend resultaat.
    Door de stormachtige wind kon van een echte wedstrijd geen sprake zijn, maar de tegenstander wist het beste met de omstandigheden om te gaan.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Forum Sport op het programma en die begint om 14.30 uur.