• Ook Fabian Boekholt van Nieuwenhoorn naar VV Brielle

• In navolging van Daan Langendoen stapt ook Fabian Boekholt over naar eersteklasser VV Brielle. De inmiddels 23-jarige, van oorsprong linkervleugelaanvaller, kiest bewust voor de club uit Brielle vanwege de nieuwe weg die men daar heeft ingeslagen.

De ex-jeugdspeler van Nieuwenhoorn vertrok vanwege zijn studie naar voetbalvereniging MZC’11, waar hij zich als junior in de basis bij de tweedeklasser uit Zierikzee wist te spelen. Uiteindelijk keerde Fabian terug in zijn oorspronkelijke woonplaats Hellevoetsluis en koos voor een horizontale overstap naar de gelijknamige club. Zijn verdere ontwikkeling kreeg bij deze club gestalte door belangrijk te zijn met zijn goals en assists. Na drie seizoenen stapte Fabian over naar het in de vierde divisie uitkomende Nieuwenhoorn. Best een flinke stap naar een club die goed aan de weg timmert en een arsenaal aan goede spelers heeft.

Een mooie uitdaging voor Fabian die in de beginfase van het seizoen in Nieuwenhoorn 1 speelde, niet als aanvaller maar als aanvallende middenvelder (10). Dit mag zeker opvallend worden genoemd. Hij kwam nu beter tot zijn recht dan aan de zijkant van het veld. Toch werden het later in het seizoen vaak invalbeurten en spelen in het tweede elftal. Aangezien Fabian Boekholt graag voetbalt, koos hij voor eersteklasser VV Brielle dat een vervanger zocht voor Jordy Braber.

Met de komst van Fabian Boekholt heeft de Technische Commissie van VV Brielle een technisch vaardige, snelle dribbelaar gevonden die voor diepgang kan zorgen en gemakkelijk het doel weet te vinden. De Technische Commissie, die Fabian al eerder in het vizier had, vindt het leuk dat opnieuw een talentvolle speler voor VV Brielle heeft gekozen.