• Opnieuw nederlaag voor VV Brielle

Na de uitwedstrijden bij Westlandia en Die Haghe werd ook de derde uitwedstrijd van dit seizoen verloren. In Ridderkerk was Rijsoord na een 0-1 ruststand met 3-1 te sterk.

Voor de rust gebeurde er niet veel voor beide doelen. Brielle combineerde goed tot aan het strafschopgebied, maar daarna ontbrak het juiste vervolg. Tot in de 21e minuut een goede aanval van links werd voorgezet en goed ingekopt werd door Stevie Soares: 0-1. Niet lang hierna kreeg Rijsoord een grote kans op de gelijkmaker, spits Mike van Gool kopte echter geheel vrijstaand de bal naast het doel.
    Niet onverdiend ging Brielle met een 0-1 voorsprong rusten.

Na de rust kwam bij Rijsoord spits Jimmy van der Vaart in het veld. Na een lange schorsing maakte hij voor het eerst zijn opwachting bij de thuisploeg en hij bleek een beslissende factor in deze wedstrijd.

In eerste instantie ging Brielle nog op zoek naar het uitbreiden van de voorsprong. Zoals zo vaak dit seizoen gaat het goed tot aan het strafschopgebied, maar daarna wordt de bal vaak te lang doorgetikt in plaats van te schieten op het doel. Een minuut of 8 na rust resulteerde een snelle counter van Rijsoord in de gelijkmaker van Van der Vaart: 1-1.

Brielle probeerde hierna van alles om de tegenstander onder druk te zetten, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Ruim een kwartier voor tijd was het echter wederom Van der Vaart die zijn ploeg op voorsprong zette: 2-1. Met enkele wissels probeerde Brielle van alles maar de ploeg kwam in het vervolg van de wedstrijd niet verder dan een kopbal van Michael van Dommelen op de lat. Op dat moment stond het echter al 3-1 voor Rijsoord via een goal van Khalid Rahli. Dit werd ook de eindstand en zo behaalde Brielle weer een teleurstellend resultaat in een uitwedstrijd.

Volgende week zaterdag, 27 oktober, wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen koploper Forum Sport. Een positieve gedachte hierbij is dat Brielle dit seizoen thuis nog ongeslagen is.