• Opnieuw winst voor VV Brielle 1 uit tegen Zuidland 1 (3-6)

De eerste bekerwedstrijd werd door VV Brielle met 2-0 gewonnen van CWO. Doelpunten werden in de tweede helft gemaakt door Zepp Jacobs. Vandaag stond de volgende bekerwedstrijd uit tegen Zuidland op het programma. Zuidland won de eerste bekerwedstrijd knap van Heinenoord met 1-2. Eerder oefenden Brielle en Zuidland al tegen elkaar en toen werd het 4-2 voor Brielle.

Brielle begon met de volgende spelers: Nigel Keehnen, Bo van der Gaag, Koen Botterhuis, Lex van Dommelen, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Jordy Braber, Claudio Santos Silva, Zepp Jacobs, Tom Sleeuwenhoek en Giliomar Leona.
    De wisselspelers waren: Dean Bos, Joey Gomes, Deshney Hoornweg, Damian de Jong en Bob Legierse. Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Dimitri Poortvliet, Daniqué Wolters en Merijn Wolters.

Brielle begon te slap aan de wedstrijd en moest na acht minuten al een tegentreffer incasseren. Nigel Keehnen kon de ingeschoten bal van Zuidland onvoldoende keren en moest dus al snel vissen. Een combinatie tussen Tom Sleeuwenhoek en Claudio Santos Silva zorgde voor het eerste gevaar van Brielle. Tom schoot de bal in, maar de inzet werd ternauwernood geblokt. Zuidland speelde goed en snel en schoot een bal naast het doel en ook doelman Nigel Keehnen moest een keer corrigerend optreden. Een hoekschop van Gilliomar Leona werd fraai door Bo van der Gaag binnengekopt en de stand was weer gelijk (1-1). Na een snelle demarrage van Kevin van la Parra komt hij voor de doelman van Zuidland uit en die redt als Kevin de bal niet voldoende naar de hoek weet te sturen.

Er volgt een hoekschop en de bal komt uiteindelijk bij Lex van Dommelen die ziet dat zijn schot de lat treft. Kevin van la Parra speelt Tom Sleeuwenhoek goed in de loop aan en dan is Tom uiterst koel en schiet de 1-2 in het net. Een schot van Zuidland wordt door Nigel Keehnen gekeerd. Toch kan Zuidland verder en na een goede aanval trekt Breestraat naar binnen en schiet de gelijkmaker in de uiterste hoek (2-2). Na een goede individuele actie van Bo van der Gaag gaat de bal naar Tom Sleeuwenhoek. Helaas mikt Tom net naast het doel. Zepp Jacobs moest zich vanwege ziekte al snel in de wedstrijd laten vervangen door Joey Gomes. Rust.

Bo van der Gaag opent op Claudio Santos Silva. Claudio gaat op snelheid er langs, maar moet heel wat meters maken voor hij af kan ronden. De kracht ebt weg en zijn schot is niet hard genoeg om de doelman van Zuidland te verrassen. Wel resteert een hoekschop. De hoekschop wordt door Gilliomar Leona gevaarlijk voor het doel gebracht en nu is Claudio Santos Silva wel doeltreffend als hij voor zijn tegenstander opduikt en de bal in het net schiet (2-3).

Brielle oogt de tweede helft beter dan de eerste. Trainer Gijs Zwaan wisselt Kevin van la Parra en Tom Sleeuwenhoek voor Bob Legierse en Dean Bos. Jordy Braber vindt Gilliomar Leona, die de bal op maat geeft aan Dean Bos. In vrije positie schiet Dean echter tegen de doelman. Na een goede aanval van Brielle wordt een stevige overtreding op Claudio Santos Silva gemaakt. De vrije trap van Lex van Dommelen wordt door de doelman met de voet gered en de terugspringende bal wordt door Gilliomar Leona eveneens door de doelman gekeerd.

Een flitsende aanval van Brielle met als hoofdpersonen Joey Gomes en Gilliomar Leona. Joey krijgt de bal terug en wordt neergelegd binnen het strafschopgebied. De strafschop wordt door Lex van Dommelen zuiver genomen en het staat 2-4. Kort hierna is Dean Bos de aangever en Claudio Santos Silva de afmaker (2-5). Toch heeft Zuidland nog niet de handdoek geworpen. Brielle vindt het wel best en dan komen er mogelijkheden voor Zuidland. Uit een hoekschop tasten twee spelers van Brielle mis en zo kan De Hoog de 3-5 voor Zuidland maken.

Brielle loopt wat achteruit en geeft Zuidland de mogelijkheid om Brielle onder druk te zetten. Gelukkig zijn Bob Legierse en doelman Nigel Keehnen paraat bij gevaarlijk ogende aanvallen van Zuidland. Uit een voorzet van Gilliomar Leona schiet de voor Claudio Santos Silva ingevallen Damian de Jong over het doel. Kort voor tijd opnieuw een voorzet van Giliomar Leona en knikt Dean Bos op de valreep de 3-6 binnen. Dit is ook de einduitslag.

De goed leidende scheidsrechter Duarte fluit af en zo wint Brielle ook de tweede bekerwedstrijd.
    Conclusie: Brielle was in de eerste helft niet goed bij de les en scherp. Gelukkig bleek er in de tweede helft een ander Brielle op te staan dat Zuidland aanvallend de baas was.

Aanstaande zaterdag, 17 september, speelt Brielle 1 de derde bekerwedstrijd uit tegen en bij Heinenoord om 14.00 uur. Heinenoord wist de tweede bekerwedstrijd knap met 2-4 te winnen bij CWO.

Brielle 2 speelt om 12.00 uur thuis tegen VFC 2. De tweede bekerwedstrijd van Brielle 2 eindigde in 0-0 bij MVV’27. Brielle 2 moet die wedstrijd zien te winnen om door te gaan in de beker.