• Pjotr Jongste komt VV Brielle versterken

  • De bekendmaking van het vertrek van de twee huidige spitsen van VV Brielle was misschien verrassend te noemen. Het systeem van voetballen van de eerste helft van het seizoen, het ontberen van voldoende speeltijd en doelpunten heeft beide spitsen doen besluiten om voor een nieuwe uitdaging te gaan. Glenn Weijts gaat terug naar het nu in de tweede klasse voetballende De Zwerver en clubman Dean Bos gaat bij tweedeklasser Hellevoetsluis op zoek naar de doelpunten die hij vorig seizoen zo gemakkelijk wist te maken. Uiteraard betreuren we het vertrek van de Briellenaren.

    Een nieuwe spits werd gevonden bij het in Vlaardingen spelende Zwaluwen. Zijn naam is Pjotr Jongste. Pjotr werd al op jonge leeftijd vanuit de jeugd van het Schiedamse VVK’68 opgepikt door het hoger acterende VV Zwaluwen. Pjotr groeide door naar de selectie van het in de vierde divisie spelende Zwaluwen.

    Doelpunten maken was aan Pjotr wel toevertrouwd. De 25-jarige spits is met zijn lengte van bijna twee meter een zeer welkome versterking bij de selectie van VV Brielle en moet ook op het Geuzenpark als afmaker het net zeker kunnen vinden. De nieuwe hoofdtrainer Raymond de Romph, die nu stage loopt bij Zwaluwen, weet wat hij heeft aan Pjotr en heeft dan ook vertrouwen in een succesvolle samenwerking bij VV Brielle.

    Zelf geeft Pjotr aan: “Na een fijn gesprek met de TC van VV Brielle was mijn keuze snel gemaakt. Ik kijk met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen bij Brielle om gezamenlijk de plannen en ambities van de club te gaan bewerkstelligen. Brielle is op dit moment een mooie vervolgstap in mijn carrière.”