• R.K.S.V. Spartaan’20 - VV Brielle eindigt zoals het begon, uitslag 0-0​

  Na de uiterst teleurstellende 1-2 thuisnederlaag tegen Terneuzense Boys moest VV Brielle vandaag tegen het lastig te bespelen Spartaan’20 in Rotterdam aantreden. Brielle moet na twee nederlagen in ieder geval een derde verlies op rij zien te voorkomen. In de wetenschap dat Brielle de thuiswedstrijd met 2-3 verloor tegen de Rotterdamse ploeg van trainer Omar Khan, belooft dit nog een lastige klus te worden. De felicitaties zijn voor Jordy Braber en zijn vrouw met de geboorte van hun zoon Memphis!

  Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Merijn Wolters, Bo van der Gaag, Lex van Dommelen, Koen Botterhuis, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Joey Gomes, Zepp Jacobs, Dean Bos en Giliomar Leona. Wissels: Jordy Braber, Deshney Hoornweg, Damian de Jong, Bob Legierse, Claudio Santos Silva en Tom Sleeuwenhoek.
  Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Dimitri Poortvliet en Daniqué Wolters.

  In het begin van de wedstrijd nam Brielle het initiatief. Joey Gomes schoot een vrije trap over het doel en een schot van Dean Bos gaat via een tegenstander naast het doel. De beste kans in de beginfase was voor Zepp Jacobs, maar diens schot kon door doelman Szepan-Afele worden gekeerd. Een hoekschop van Spartaan’20 wordt simpel uitverdedigd. Na ruim twintig minuten kreeg Spartaan’20 de eerste kans. Het was Baldeh Baldeh die vanuit een moeilijke hoek op het doel schoot, maar doelman Nigel Keehnen redde bekwaam. Enkele minuten later was het Lopes die de bal vanaf de achterlijn langs doelman Nigel Keehnen kreeg, maar de bal kon vervolgens worden weggewerkt. Na een prima actie en voorzet van Giliomar Leona bood Giliomar de snel mee opgekomen Merijn Wolters de kans om op voorsprong te komen. Merijn raakte de bal goed, maar met veel geluk kreeg een verdediger zijn been er nog tussen. Jammer!

  Een afstandsschot van Giliomar Leona gaat naast en aan de andere kant verdedigt Lex van Dommelen uiterst bekwaam, als een dreigende situatie ontstaat. Een prima voorzet van Lex bereikt de weer hardwerkende Dean Bos. Dean raakt de bal helaas maar half en de doelman kan redden. Ook Bo van der Gaag grijpt adequaat in als de snelle voorwaartsen van Spartaan’20 er weer vandoor proberen te gaan. Na een flitsende aanval van Brielle schiet Joey Gomes tegen een tegenstander op die zo het onheil voor Spartaan’20 weet te voorkomen. Een doorslippende bal van Spartaan’20 is voor Nigel Keehnen. Rust 0-0.

  In de tweede helft wordt er met veel energie gestreden, maar de briljante acties laten op zich wachten. Een snelle combinatie tussen Zepp Jacobs en Kevin van la Parra waarna laatstgenoemde de bal inschiet, maar doelman Szepan-Afele redt. Als Kevin van la Parra nogmaals langs de verdediging snelt en een voorzet aflevert, neemt Merijn Wolters de bal in één keer op de pantoffel. De bal gaat hard en laag maar met veel geluk, zonder dat hij er zich van bewust was, houdt de doelman de bal uit zijn goal. Een schot van Giliomar Leona belandt tegen de buitenkant van de paal en Brielle lijkt een voorsprong te willen forceren. Trainer Gijs Zwaan brengt Claudio Santos Silva en Jordy Braber binnen de lijnen voor Giliomar Leona en Joey Gomes. Zepp Jacobs speelt de bal met overzicht door naar Claudio Santos Silva. Claudio trekt van links naar binnen en schiet de bal langs de verkeerde kant van paal. Grote kans! Ook Spartaan’20 komt een paar keer in de buurt van het doel van Brielle, maar de verdediging wist keer op keer tijdig in te grijpen.

  Uit een hoekschop van Claudio Santos Silva kopt Jordy Braber de bal hard in waar vervolgens Dean Bos de bal langs de doelman probeert te koppen. Helaas mislukt dit en daar komt Spartaan’20 opnieuw goed weg. Nigel Keehnen pakt een hard en fraai schot van Spartaan’20. Beide ploegen waren tot de laatste minuut op zoek naar een treffer. Als Dean Bos een voorzet verlengt naar Claudio Santos Silva, schiet de zwaar gehinderde Claudio de bal in de handen van de doelman. De laatste mogelijkheid is voor Spartaan’20. Quiavuazoa ziet zijn schot tot hoekschop verwerkt worden door een uitstekend blok van Jordy Braber. De hoekschop levert niets op en de resoluut leidende arbiter Jesse Verduijn fluit af.

  De wedstrijd was niet hoogstaand, maar er werd hard gewerkt en het bleef spannend tot de laatste minuut. De 0-0 was een terechte uitslag. Op naar 8 april, want vanwege de 1 april-viering is de wedstrijd VV Brielle – XerxesDZB naar zaterdag 8 april verplaatst. Aanvang 14.30 uur.

  Het tweede van VV Brielle speelde vandaag niet. Tegenstander Oud-Beijerland kon onvoldoende spelers op de been brengen. Ook deze wedstrijd is verplaatst naar 8 april en begint om 12.15 uur.