• s.v. Honselersdijk - VV Brielle blijft steken op 0-0

S.V. Honselersdijk had vandaag de beste mogelijkheden, maar dankzij doelman Mitchell Lieshout bleef het 0-0. VV Brielle was vandaag uiterst matig tegen de oranjehemden uit Honselersdijk. Het simpel de bal overspelen naar een teamgenoot lukte zelfs vaak niet. Brielle had vandaag het geluk dat ook Honselersdijk niet geweldig voetbalde (het kreeg wel de beste kansen) en dat Mitchell Lieshout in blakende vorm verkeerde.

Opstelling: Mitchell Lieshout (1), Elwin Spoel (2), Lonny Mendes Fernandes (3), Marcel van den Berg (4), Victor den Blok (5), Brian Smits (6), Jeffrey Duijnstee (7), Claudio Santos Silva (8), Mike van Dommelen (9), Lex van Dommelen (10) en Stevie Soares (11). Op de reservebank namen Niels Bekker (12), Luke Corver (14), Marco de Borst (15), Gino Stolk (16) en Deshney Hoornweg (21) plaats. Marvin Godschalk kampt met een blessure.

De openingsfase was voor Honselersdijk. Een hard schot van afstand moest Mitchell Lieshout onder de lat vandaan ranselen. Stevie Soares heeft aan de andere kant een aardige actie, maar schiet de bal naast het doel en bij een volgende dreigende actie wil de bal niet meewerken. Over rechts kon Honselersdijk ongehinderd opstomen, maar de bal gaat dan ruim voor het doel langs. Opnieuw is het Mitchell Lieshout die moet redden bij een kopbal. Langzaamaan kwam Brielle beter in de wedstrijd. Een schot van Mike van Dommelen gaat via de doelman naast het doel. Uit de hoekschop schiet Claudio Santos Silva de bal richting doel, maar het schot wordt geblokt. Een voorzet van Victor de Blok wordt in paniek weggetrapt en een schot van Elwin Spoel gaat naast het doel. Brian Smits stoomt op en vindt Mike van Dommelen, die op zijn beurt de bal meegeeft aan Stevie Soares. Stevie schiet, maar te hoog. In deze fase van de wedstrijd is het wachten op een doelpunt van Brielle. Een voorzet van Stevie Soares komt uiteindelijk bij Jeffrey Duijnstee die de bal slim doorspeelt op Claudio Santos Silva. Claudio's actie is bijna goed, maar komt te dicht bij de doelman en die redt. Lonny Mendes Fernandes weet net op tijd in te grijpen bij een aanval van Honselersdijk. Stevie Soares schiet de bal op het doel, maar de doelman redt en de bal gaat naast. Uit de hoekschop komt de bal terug bij Brian Smits en die ziet dat een tegenspeler de bal kan blokken. Claudio Santos Silva gaat er vandoor maar de bal ook en zo eindigt de eerste helft in 0-0.

De tweede helft was nauwelijks begonnen en Honselersdijk kreeg een uitgelezen mogelijkheid. Mitchell Lieshout wist de grote kans van Joey Valstar, door als een tijger op zijn prooi te duiken, onschadelijk te maken en Brielle te behoeden voor een achterstand. Een voorzet van Victor de Blok komt bij Stevie Soares, maar voor Stevie af kan drukken zit er alweer iemand op zijn huid en deze voorkomt een tegendoelpunt. Gino Stolk komt Elwin Spoel vervangen. Dan is er een goede aanval via Stevie Soares en Claudio Santos Silva, waarbij laatstgenoemde, na een goede actie, in het zijnet schiet.

Luke Corver komt voor Brian Smits in het veld. Ondanks dat Brielle probeerde de thuisploeg terug te dringen, waren de uitvallen van de thuisploeg gevaarlijker. Het is aan Mitchell Lieshout te danken dat Brielle in de race bleef. De kansen die Honselersdijk kreeg ontstonden, doordat Brielle wat meer risico nam. Met Niels Bekker voor Jeffrey Duijnstee probeerde coach Rieborn nog wat te forceren. Een voorzet van Lex van Dommelen bereikt Stevie Soares die vervolgens hard door de doelman wordt geraakt. Wel of niet bewust de man spelen? Scheidsrechter Turk wuifde het weg en het spel werd voortgezet. Ondanks de aanhoudende druk van Brielle kwam het de laatste minuten niet verder dan een zeer gevaarlijk ingebrachte vrije trap van Victor de Blok. Honselersdijk mikte nog een keer naast het doel en op de valreep was het opnieuw de vandaag in supervorm verkerende doelman Mitchell Lieshout, die de 0-0 veiligstelde voor Brielle. Een stand waar beide ploegen niets mee opschoten.

Zaterdag mag Brielle het in eigen huis opnieuw proberen tegen het ook veel te laag op de ranglijst staande Heinenoord. De wedstrijd begint om 14.30 uur.