• Scheidsrechter maakt er een potje van in Nieuw-Lekkerland

  De laatste competitiewedstrijd speelt VV Brielle 1 tegen en bij Nieuw-Lekkerland 1. Prachtig weer en voor Brielle staat er niets meer op het spel. Voor tegenstander Nieuw-Lekkerland is dat anders. Bij winst op Brielle en puntenverlies van Spartaan’20 is Nieuw-Lekkerland veilig en anders doemt de nacompetitie op.

  Deze wedstrijd kenmerkte zich door scheidsrechterlijke dwalingen en slecht spel van VV Brielle. Het werd uiteindelijk 4-2 voor Nieuw-Lekkerland en daarvoor feliciteren wij Nieuw-Lekkerland (Spartaan’20 verloor) dat door de overwinning op Brielle eersteklasser blijft.

  Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Bo van der Gaag, Koen Botterhuis, Merijn Wolters, Bob Legierse, Anthony Piqué, Joey Gomes, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Dean Bos en Claudio Santos Silva. Wisselspelers: Fabian van Benthem, Deshney Hoornweg, Damian de Jong, Wouter de Ronde, Tom Sleeuwenhoek en Daniqué Wolters. Afwezig/niet inzetbaar: Lex van Dommelen, Vincent Eilts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Giliomar Leona, Kevin van la Parra en Dimitri Poortvliet.

  De eerste aanval van Brielle zorgt direct voor gevaar. Claudio Santos Silva is er vandoor na een voorzet van Zepp Jacobs. Claudio schiet de bal via de doelman naast het doel. Uit de hoekschop van Joey Gomes tikt Merijn Wolters de 0-1 achter de doelman. De wedstrijd verloopt rommelig, omdat Brielle veel onnodig balverlies lijdt. Opnieuw wordt Claudio Santos Silva gelanceerd en de niet zelfzuchtige Claudio speelt de bal naar de goed meegelopen Zepp Jacobs. Zepp scoort beheerst, maar er wordt gevlagd en de scheidsrechter keurt het doelpunt af. Iedereen zag dat Zepp achter de bal bleef en het dus een geldig doelpunt was, maar de scheidsrechter nam simpelweg het vlagsignaal van de assistent over.

  Als vervolgens Dean Bos binnen het strafschopgebied ten val wordt gebracht, negeert de scheidsrechter dit en krijgen wij al onze bedenkingen over het verdere verloop van deze wedstrijd. Aan de andere kant redt Nigel Keehnen bekwaam, als er weer eens balverlies wordt geleden door Brielle. Uit een pass van Jordy Braber mikt Claudio Santos Silva de bal net naast de paal. Na veel terugspelen en balletje breed is een diepe bal op Bo van der Gaag op maat. De doorgebroken Bo wordt echter net buiten het strafschopgebied door doelman Schutte tegen de grond gewerkt en nu geeft de scheidsrechter aan dat hij het niet gezien heeft???

  Een hard schot van Nieuw-Lekkerland vliegt over het doel van Brielle. Kort voor rust negeert scheidsrechter Van de Luitgaarden het vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Quak van Brielle. Vanuit buitenspel voetbalt Nieuw-Lekkerland door en na een tuimeling in het strafschopgebied van Brielle besluit hij Nieuw-Lekkerland een strafschop toe te kennen. De rapen zijn nu helemaal gaar. Er vallen diverse gele kaarten en als dan bij het rustsignaal de leidsman ook nog eens na een gesprek met assistent Quak aangeeft “waarom maken jullie je er zo druk over, voor jullie staat er toch niets meer op het spel”, weten we genoeg. Deze wedstrijd gaat Brielle nooit winnen. Niet erg voor Brielle, maar misschien wel voor competitiegenoot Spartaan’20 dat eveneens strijd voor behoud in de eerste klasse. De strafschop wordt overigens door Kegge benut en de ruststand is 1-1.

  Na rust wordt een strak genomen vrije trap op fraaie wijze afgerond door Nieuw-Lekkerland. Het is Den Besten die de bal hard langs Nigel Keehnen in het net kopt (2-1). Het is werkelijk niet te geloven dat vervolgens de 3-1 vanuit buitenspel wordt gescoord en opnieuw het vlaggen genegeerd wordt. Opnieuw zijn de rapen gaar. Hoe kan deze leidsman een wedstrijd zo uit de hand laten lopen? Een schandalige vertoning met als gevolg een rode kaart voor trainer Gijs Zwaan, die hem slechts normaal aansprak op zijn scheidsrechterlijke dwalingen. De wedstrijd wordt vervolgens 15 minuten gestaakt.

  Met nog een half uur te gaan wordt de wedstrijd hervat. Wouter de Ronde en Daniqué Wolters komen in het veld voor Claudio Santos Silva en Joey Gomes. Een voorzet van Bob Legierse komt bij Daniqué Wolters en die geeft de bal goed in de loop mee met Zepp Jacobs. Zepp ziet zijn doelpoging stranden, maar wel ten koste van een hoekschop. Uit de indraaiende hoekschop kopt Dean Bos de bal in het net en brengt de stand op 3-2. Brielle zet het vermoeide Nieuw-Lekkerland wat meer vast op eigen helft. Toch moet Nigel Keehnen een kopbal uit de lucht plukken. Brielle verliest vaak de bal, als het bij het doel van Nieuw-Lekkerland komt.

  Brielle wisselt Dean Bos en Bob Legierse, voor hen komen Tom Sleeuwenhoek en Damian de Jong. Bij een uitval scoort Nieuw-Lekkerland de 4-2. Een overduidelijke handsbal van Nieuw-Lekkerland binnen het eigen strafschopgebied wordt wederom niet gezien. Met een prachtige trap bereikt Merijn Wolters de alleen voor de doelman uitkomende Wouter de Ronde. Helaas mikt Wouter de bal tegen doelman Schutte van Nieuw-Lekkerland. Nog een laatste kans is voor Bo van der Gaag. Zwaar gehinderd kopt Bo de bal net naast de paal. Uitslag 4-2.

  Conclusie: Brielle speelde onzorgvuldig, maar zag vandaag scheidsrechter Van de Luitgaarden het wedstrijdverloop bepalen. Jammer, want na deze wedstrijd bleek dat Spartaan’20 hierdoor de sigaar was en dat moet aan de nacompetitie voor lijfsbehoud beginnen. Uiteraard feliciteren we Nieuw-Lekkerland dat geknokt heeft voor de overwinning en die uiteindelijk ook behaalde. Op naar een volgend seizoen met nieuwe kansen!