• Selectienieuws VV Brielle, seizoen 2020-2021

  De Technische Commissie van VV Brielle heeft in deze laatste, voor eenieder, dramatische weken kans gezien om de A-selectie verder te versterken. Twee jonge spelers stappen vanuit de A-selectie van Excelsior Maassluis over naar VV Brielle.

  De 20-jarige verdediger Dimitri Poortvliet, aanvoerder van Excelsior Maassluis 2, is woonachtig in Hellevoetsluis en heeft in de jeugd gespeeld bij Excelsior Rotterdam.

  Aanvaller Guylain Gillet (inderdaad, de broer van Raoul) heeft ook in de jeugd van Excelsior Rotterdam gevoetbald, maar speelde de laatste jaren al in hoogste jeugdelftallen van Excelsior Maassluis. Guylain woont in Schiedam.

  Hier staat tegenover dat Niels Bekker Brielle gaat verlaten en bij OVV gaat voetballen. Net als eerder genoemde vertrekkers wensen wij hem veel succes en plezier toe bij zijn nieuwe club.

  Ook zijn er positieve ontwikkelingen te melden, die betrekking hebben op de invulling van de B-selectie voor volgend seizoen.

  Brielle 2 handhaaft zich in de eerste klasse, aangezien de KNVB de competitie heeft stopgezet. De onrust die er vanwege het vertrek van een aantal spelers kan grotendeels worden weggenomen.

  Er sluiten in ieder geval drie nieuwe spelers aan. De eerste twee zijn Quincy en Jiandro Latorre, die overstappen van Zinkwegse Boys 1 naar VV Brielle. Een rechts- en een linksbenige verdediger, die beide ook in de voorhoede kunnen voetballen, aangezien ze ook in de jeugd van Spijkenisse op deze posities hebben gespeeld. De derde speler is spits Everon Benschop, die vanuit de jeugdelftallen van Spijkenisse en Brabant United een seizoen bij Deltasport heeft gespeeld en nu zich graag verder wil ontwikkelen bij VV Brielle.

  Met een aantal spelers zijn wij nog in gesprek, maar aangezien er niet meer getraind en gevoetbald wordt dit seizoen, verloopt dit allemaal niet zo gemakkelijk. Vanuit de B-selectie is het de bedoeling dat de spelers, met de juiste kwaliteiten en motivatie, zich doorontwikkelen naar het niveau van de A-selectie.