• Selectienieuws VV Brielle seizoen 2021-2022 (4)

Het is al weer even geleden dat wij een bericht hebben gepubliceerd met nieuws over de A- en B-selectie. Eigenlijk is de situatie redelijk stabiel te noemen. Dat is een plezierige bijkomstigheid in de aanhoudende periode dat er geen wedstrijden gespeeld mogen worden en ook geen toeschouwers/supporters op het complex toegelaten kunnen worden. Dat is uiteraard heel vervelend voor ons allemaal. Gelukkig blijkt door vaccinatie meer mogelijk te worden en gaan wij ervan uit dat de voorbereiding voor het nieuwe seizoen zoals gepland kan starten. Het is de bedoeling dat de A-selectie start op zaterdag 31 juli.

Er wordt al weken lekker getraind door zowel de A- als de B-selectie met daarbij wel de kanttekening dat trainen naar aanloop van een wedstrijd anders is. Soms maken spelers nu de keuze om te werken, of te studeren. Begrijpelijk, maar wel jammer voor de groep en trainers, die toch het plezier vinden in hetgeen nu mogelijk is op het veld.

Positief nieuws is dat enkele spelers van buitenaf zich hebben aangemeld bij VV Brielle. Enkele ex-jeugdspelers keren terug bij VV Brielle, zoals Kevin van Heemst van Rozenburg, Alain Kers van Zuidland en Bram van Mastricht van OVV. Daarnaast komen Jelle Wessteijn van Rozenburg, Joël (Baretto) Brito Lopes van CVV Zwervers en Adnane Kichouh van SV Zuid West DH.

Ook kenden we een paar tegenvallers. Twee spelers van de JO19-1, die komend seizoen aansluiten bij de B-selectie, liepen ernstige blessures op. Eerst brak Luuk Wessteijn op de training zijn enkelbot en vervolgens had Lucas Keereweer pech in een oefenpotje, waar hij zijn voorste kruisband afscheurde. Uiteraard wensen wij beide pechvogels een voorspoedig en volledig herstel toe.

Bij de A-selectie trainen de overgekomen B-selectiespelers en de nieuwe spelers lekker mee. Als bij de trainingen andere spelers van de B-selectie een zeer goede progressie maken, dan krijgen ook zij de mogelijkheid om mee te trainen met de A-selectie.