• Selectienieuws VV Brielle seizoen 2024-2025.

  De eerste veranderingen met het zicht op aankomend seizoen zijn inmiddels bekend bij VV Brielle. Naast de komst van Raymond de Romph als de nieuwe hoofdtrainer en de aanstelling van de ervaren Hans de Heer als zijn assistent, is er nu ook een nieuwe verzorger aangetrokken. De ervaren Michel Gijzen komt volgend seizoen de spelers van VV Brielle verzorgen en fit houden. Michel is na zijn actieve carrière als keeper van VFC begonnen als verzorger bij VFC 2 en is inmiddels al weer heel wat jaren de verzorger van VFC zondag 1. De inwoner van Vlaardingen heeft zich door het volgen van trainingen/cursussen kunnen ontwikkelen tot een vakbekwaam verzorger. VV Brielle zocht een nieuwe verzorger en Michel Gijzen was toe aan een uitdaging in een nieuwe omgeving.

  De Technische Commissie van VV Brielle is tevens aan de slag gegaan met het samenstellen van de selectie voor komend seizoen. Naast het aantrekken van vers bloed voor de selectie zijn wij blij dat er veel spelers de club trouw te blijven: Reilly Bakboord, Tim Baumann, Fabian van Benthem, Koen Botterhuis, Pim Bruinink, Vincent Eielts, Armin Hasanovic, Zepp Jacobs, Nigel Keehnen, Garrick Naarden, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Wouter de Ronde en Mohammed Waad. Binnenkort hopen we nog meer spelers bekend te maken die ook volgend seizoen bij VV Brielle blijven, er lopen namelijk nog een aantal gesprekken. Tevens worden de nieuwe aanwinsten gepubliceerd.

  Uiteraard betreuren wij het dat er ook van spelers afscheid wordt genomen. Dean Bos, Jordy Braber en Deshney Hoornweg gaan volgend seizoen bij Hellevoetsluis hun kwaliteiten laten zien. Bo van der Gaag maakt een mooie stap in zijn carrière en gaat bij SC Feyenoord in de vierde divisie voetballen. Giliomar Leona en Ibrahim el Koubai denken aan stoppen na hun mooie voetballoopbaan.

  De ervaren Lex van Dommelen ziet zijn rol als actief selectievoetballer bij VV Brielle, na een zeer imposante carrière, ten einde komen. Lex is zeer waardevol voor de club en kan nog veel betekenen voor VV Brielle in de toekomst. Maar liefst negen seizoenen droeg de inwoner van Zwartewaal het shirt van VV Brielle en was ook vele jaren de aanvoerder van zijn team. De laatste seizoenen speelde Lex in de verdediging, maar was voorheen een stuwende kracht op het middenveld en in de aanval. Met een bijdrage van zevenendertig (!) competitiedoelpunten werd VV Brielle een gedegen eersteklasser. Voor zijn team een echte kanjer, op Lex kon je altijd rekenen!

  Niet alleen spelers nemen afscheid aan het einde van dit seizoen. Huidig hoofdtrainer Manuel Vissers vertrekt evenals verzorgster Wendy Romijn. Als assistent-trainer neemt ook Melvin Spruijt afscheid van VV Brielle. Melvin werd door hooftrainer Gijs Zwaan gevraagd om hem te komen assisteren. Naast zijn assistentenrol vervulde Melvin enkele seizoenen de rol als trainer van VV Brielle 2 en nam hij zitting in het bestuur van VV Brielle waar hij onder andere als bestuurslid Technische Zaken veel connecties onderhield met de jeugdafdeling van VV Brielle. Nu vertrekt Melvin naar EBOH (dicht bij huis) waar hij ook als assistent-trainer aan de slag gaat. Uiteraard wensen we Melvin veel succes met het vervolg van zijn carrière.

  Een niet verwachte move maakt keeperstrainer Edwin van Zwieteren die van VV Brielle naar het naburige Nieuwenhoorn overstapt. Edwin heeft zes seizoenen lang vele jonge keepers opgeleid tot volwaardige selectiekeepers. In het verleden vervulde hij ook de rol van assistent bij het eerste elftal. Nieuwenhoorn krijgt er een prima vakman bij en wij wensen Edwin succes toe bij zijn oude club, waarvoor hij ooit zelf het doel verdedigde.

  De vorig seizoen ingeslagen weg met de aanstelling van de jonge trainer Jelmer Santra en de ervaren voetballer Ricardo Nijsen werpt zijn vruchten af bij het tweede elftal. We zijn dan ook verheugd om te kunnen melden dat ook volgend seizoen beide enthousiaste heren aan het roer staan bij VV Brielle 2, de huidige koploper in de tweede klasse. Later volgt meer nieuws.