• Selectienieuws VV Brielle seizoen 2024-2025

 • De competitie is dit seizoen (2023-2024) teleurstellend verlopen voor VV Brielle 1. De ploeg van de interim-trainers Marco Jalink en Dave de Jong gaat zich gaan richten op de nacompetitie om degradatie naar de tweede klasse te voorkomen.

  Hoe anders is dit voor VV Brielle 2. Het team van de trainers Jelmer Santra en Ricardo Nijsen is kampioen geworden in de reserve tweede klasse en promoveert naar de reserve eerste klasse. Een uiterst knappe prestatie als je weet dat Zuidland 2 met slechts één punt achterstand tweede werd zonder een wedstrijd te verliezen.
  De laatste maanden speelt Julian van Benthem goed mee in het eerste elftal. De nog jonge, 19-jarige Julian heeft de stap gemaakt naar VV Brielle 1 en heeft laten zien dat doorstroming vanuit de jeugd van Brielle naar het eerste elftal zeker tot de mogelijkheden behoort. Volgend seizoen gaat Julian van Benthem dan ook vanaf de start aansluiten bij de selectie van de nieuwe Brielle trainer Raymond de Romph.

  We nemen ook afscheid van enkele spelers. Middenvelder Joey Gomes vertrekt en gaat met Marco Jalink mee naar CVV Zwervers. Joey wil daar een vaste waarde te worden in het eerste elftal. Onverwachts kregen we van Zepp Jacobs te horen dat hij vanwege veranderde werkomstandigheden komend seizoen niet regelmatig meer kan trainen. Om die reden kiest hij ervoor om te vertrekken en bij (nu nog) derdeklasser Slikkerveer te gaan voetballen. Hij hoopt met minder trainen toch zijn minuten te kunnen maken in het eerste elftal dat onder leiding van oud-Brielle-trainer Gijs Zwaan zo goed presteert.

  Zepp is sinds het seizoen 2019-2020 eerste elftalspeler van VV Brielle en maakte in die vijf seizoenen 25 doelpunten in competitieverband. Zepp streeft ernaar om zijn doelpuntensaldo in de nacompetitie verder op te voeren en Brielle als eersteklasser te verlaten!

  Vanwege het vertrek van Zepp Jacobs is gezocht naar een extra aanvaller en die werd gevonden. Een snelle vleugelaanvaller werd gevonden bij Neptunus-Schiebroek en zijn naam is Tobi Fasanya (zie bijgevoegde foto). De 25-jarige Tobi heeft na de jeugd van Spartaan’20 en Excelsior Maassluis gespeeld bij CWO, SSS, Heinenoord en nu dus Neptunus-Schiebroek waarvoor hij in de laatste competitiewedstrijd nog tweemaal wist te scoren.

  De selectie voor volgend seizoen is zo goed als compleet en bij de start van het nieuwe seizoen krijgen ook enkele spelers die dit seizoen goed presteerden in het tweede elftal de kans om zich te bewijzen in de selectie.