• Slechte generale voor nacompetitie VV Brielle

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie trad VV Brielle 1 in Bergschenhoek aan tegen BVCB 1. Brielle was er vorige week in geslaagd om de derde periode te winnen, maar kon deze nog steeds verliezen als het zelf zou verliezen en alle andere teams onder Brielle vandaag wisten te winnen. Ook al lijkt dan het duel tegen BVCB er één om des keizers baard, honderd procent zeker was de ploeg van trainer Gijs Zwaan nog niet. De eerder gespeelde (thuis)wedstrijd tegen BVCB eindigde in een 2-2 gelijkspel en vandaag verloor Brielle de uitwedstrijd met 5-3.

Opstelling VV Brielle: Mitchell Lieshout, Marvin Godschalk, Lex van Dommelen, Dimitri Poortvliet, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Jordy Braber, Luke Corver, Adam el Fazazi, Dean Bos en Guylain Gillet. Op de reservebank namen Joël Barreto, Tim Baumann, Kevin van Heemst en Nigel Keehnen plaats.

Niet geselecteerd/inzetbaar:Rowan Barendrecht, Koen Botterhuis, Candido Araujo da Conceicäo, Ryan Griffiths, Younes Hadiki, Zepp Jacobs, Bob Legierse, Jesse van der Reiden en Justin Tromp.

Brielle startte voortvarend en krijgt al snel grote kansen. Adam el Fazazi loopt soepel langs de verdediging en geeft de vrij voor het doel staande Jordy Braber een niet te missen kans. Helaas schiet Jordy de bal langs de verkeerde kant van de paal. Guylain Gillet legt de bal terug op Lex van Dommelen die de bal keihard langs de kruising jaagt. Lex van Dommelen kopt een bal door op Dean Bos en Dean kopt vervolgens in de handen van doelman Van der Molen. Een scherp aangesneden voorzet van Guylain Gillet wordt prachtig in het net gekopt door Dean Bos (0-1).

BVCB hervindt zichzelf en doelman Mitchell Lieshout pakt een bal klemvast en hierna is het nogmaals Mitchell die redding brengt. Na een vlot lopende aanval van BVCB over drie schijven is het opnieuw Mitchell Lieshout die met een uiterste krachtsinspanning een treffer voorkomt. Echter, uit de hoekschop die volgt, benut Sinar van BVCB een buitenkansje na knullig handelen van Brielle (1-1). Adam el Fazazi snijdt het zestienmetergebied van BVCB in en wordt overduidelijk onreglementair ten val gebracht. De scheidsrechter doet of zijn neus bloedt en laat doorspelen, terwijl Brielle recht had op een strafschop. Brielle lijkt van slag, want het anders zo goed staande verdedigingsblok laat steken vallen en zo schiet De Rooy van BVCB de 2-1 binnen.

Na een pass van Jordy Braber schiet Guylain Gillet goed in, maar met een geweldige ingreep voorkomt doelman Van der Molen een treffer van Brielle. Ook een tweede overtreding binnen het zestienmetergebied, nu op Guylain Gillet, wordt niet bestraft. De Brielle-aanhang ziet dat zijn ploeg positioneel onsamenhangend speelt en het lastig heeft. Een vrije trap van Lex van Dommelen vliegt over de lat. Na een een-twee gaat (Evan) Blom op volle snelheid het Brielse strafschopgebied in en laat Mitchell Lieshout kansloos (3-1).

In de slotfase van de eerste helft krijgen beide ploegen nog kansen op een doelpunt. Een schot van Guylain Gillet scheert over de lat van BVCB-doelman Van der Molen. Laatstgenoemde doet weer van zich spreken als hij een schot van Adam el Fazazi weet te keren en Guylain Gillet ook de rebound niet weet te verzilveren. De kans was een gevolg van de snelle actie van Marvin Godschalk, die de defensie openbrak. Aan de andere kant redt Mitchell Lieshout. Kort voor het rustsignaal vlagt de assistent-scheidsrechter voor buitenspel van de doorgebroken Jordy Braber, terwijl dit zeker niet het geval was.

Na rust krijgt Brielle de eerste kansen. BVCB komt opnieuw goed weg, als Guylain Gillet gevloerd wordt binnen de beruchte lijnen en blijkt dat de scheidsrechter vandaag niet van plan is om een strafschop toe te kennen. Na een combinatie van Guylain Gillet met Dean Bos komt de bal goed voor het doel bij Jordy Braber, maar ook nu is de kans niet besteed aan Jordy want hij schiet tegen de doelman op. Een spijtende pass van Luke Corver op Guylain Gillet en Guylain gaat op snelheid langs de gehele Hoekse defensie, maar de bal klust en gaat uiteindelijk naast.

De eerste de beste goede aanval van de thuisclub leidt tot een 4-1 voorsprong. Doelpuntenmaker is De Rooy en vijf minuten later is dezelfde speler ook verantwoordelijk voor de 5-1. Hieraan vooraf ging een aanvallende actie van Kevin van la Parra die bijna goed was voor een doelpunt, maar zijn schot eindigt op de paal en Guylain Gillet schiet een bal over het doel. In het laatste gedeelte van de tweede helft ligt aan beide kanten alles open. Brielle is op jacht naar een beter resultaat en BVCB kan naar harte lust counteren. Dean Bos vindt de doelman op zijn weg en kopt een bal over uit een voorzet van Adam el Fazazi.

Via een reddende actie van Mitchell Lieshout belandt een bal van BVCB op de paal. Een snelle aanval, die vakkundig wordt uitgespeeld door Braber en Gillet, waarna laatstgenoemde de bal in de touwen schiet (5-2). Even later verslikt Van der Molen zich in zijn eigen actie en is Adam al Fazazi alert en kan Dean Bos eenvoudig de 5-3 eindstand op het scorebord schieten.

Na het laatste fluitsignaal blijkt dat ondanks de nederlaag Brielle zich veilig heeft gespeeld en zich op mag gaan maken voor de nacompetitiewedstrijd tegen hoofdklasser ONS Sneek. Op naar Friesland waar aanstaande zaterdag de wedstrijd om 15.00 uur begint.
    VV Brielle had vandaag een off-day en het arbitrale trio blonk ook niet echt uit.

Toch heeft Brielle kans gezien om vanuit een bijna uitzichtloze situatie zich te handhaven en door de goede serie in de derde periode een ticket voor de nacompetitie voor promotie kunnen bemachtigen. Klasse, de staf en spelers krijgen de complimenten!