• Teleurgesteld Brielle ziet RVVH in blessuretijd op 1-1 komen

Brielle moet na het gelijke spel tegen Xerxes/DZB (1-1), waarbij de gelijkmaker van Xerxes/DZB in de zesentachtigste minuut viel, ook teleurgesteld toezien dat RVVH na vierennegentig minuten de 1-1 op het scorebord schiet. Ook al was de eindstand misschien terecht, Brielle rook de overwinning.

Opstelling VV Brielle: Nigel Keehnen, Marvin Godschalk, Dimitri Poortvliet, Lex van Dommelen, Kevin van Heemst, Anthony Piqué, Jordy Braber, Luke Corver, Zepp Jacobs, Dean Bos en Guylain Gillet. Op de reservebank namen Joël Barreto, Fabian van Benthem, Adam el Fazazi, Bob Legierse en Mitchell Lieshout plaats. Niet geselecteerd/inzetbaar: Rowan Barendrecht, Candido Araujo da Conceicäo, Ryan Griffiths, Younes Hadiki, Kevin van la Parra, Jesse van der Reiden en Justin Tromp.

RVVH begon de wedstrijd voortvarend en kreeg al in de vierde minuut een kans toen Stolk alleen voor de Nigel Keehnen op dook. Gelukkig was Nigel alert en op tijd zijn goal uitgekomen om Stolk het scoren te beletten. De weer hardwerkende Dean Bos kopt een bal door op zichzelf en zet voor op Guylain Gillet. De kopbal van Guylain werd gepakt door doelman Elkhuizen van RVVH.

In deze fase van de wedstrijd was RVVH wat beter, al leidde dit niet tot grote kansen. Halverwege de eerste helft schoot Stolk net over en dit herhaalde Eggers een minuut later. Na defensief geblunder bij RVVH verovert Zepp Jacobs de bal. Zepp tikt de bal door naar Marvin Godschalk, Marvin zet voor en Dean Bos schiet de bal naast. Guylain Gillet steekt over de as met een mooie rush maar produceert helaas een afzwaaier. Luke Cover vindt na een prima actie Zepp Jacobs. De bal komt echter voor zijn verkeerde been en doelman Elkhuizen voorkomt een treffer. Na een Braziliaanse actie slalomt Jordy Braber zich door de defensie, maar wordt op het nippertje gestuit. Uit een verre inworp van Dimitri Poortvliet kopt Dean Bos de bal in de doelmond en ruimt RVVH in paniek de bal over de eigen achterlijn. Uit de hoekschop zet Lex van Dommelen de bal voor het doel en kopt Dean Bos de bal net naast het doel van RVVH. Ook zagen de toeschouwers nog een half geblokt schot van Stolk gered worden door keeper Nigel Keehnen. 0-0 rust.

Na de pauze was er wat meer beleving in het veld. Nigel Keehnen moet in de beginfase vol aan de bak. Een schot van Boers en een hard schot van de Witte werden bekwaam gekeerd door Nigel. Guylain Gillet weet van zijn tegenstander weg te draaien en wordt binnen het strafschopgebied gevloerd. Helaas ziet scheidsrechter Vriesenga (als enige?) deze overtreding niet en laat doorspelen. Een lastige situatie voor het doel van Brielle, waarbij de bal uiteindelijk naast de paal rolt. Het spelbeeld kantelt duidelijk in het voordeel van Brielle.

Na een goed opgezette aanval over rechts, met een voorzet van Marvin Godschalk, neemt Guylain Gillet de bal in één keer op de slof en vliegt het leder net naast de goal van RVVH. Enkele minuten later bedient Zepp Jacobs de goed voor het doel gekomen Jordy Braber. Een geweldige kans, maar Jordy weet in alle ijver de bal niet tussen de palen te krijgen. Kort hierna is het opnieuw Jordy Braber die de bal richting het RVVH doel schiet. De bal gaat via een speler naast. Uit de daaropvolgende hoekschop schiet Guylain Gillet schitterend in, maar alle credits voor doelman Elkhuizen, die de inzet op formidabele wijze uit zijn doel houdt. RVVH blijft gevaarlijk met uitvallen, nu Brielle meer op de helft van de tegenstander bivakkeert.

Adam el Fazazi komt in het veld voor Dean Bos. Acht minuten voor het einde leek de beslissing in de wedstrijd te vallen. De geheel vrijstaande Luke Corner ontvangt de bal van Adam el Fazazi en krult de bal vanaf een meter of twintig schitterend in de kruising (0-1). Wat een mooi doelpunt van de toch al in tweede helft goed op dreef zijnde Luke Corver. Twee minuten later krijgt Zepp Jacobs de bal terug na een één-twee met Guylain Gillet. Een prima kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar Zepp schiet, tot opluchting van heel RVVH, over het doel. Ook Adam el Fazazi steelt de show door op onnavolgbare wijze RVVH-spelers te passeren. Adam geeft de bal aan Zepp Jacobs, maar Zepp ziet geen kans om de bal goed te raken.
    RVVH zet aan tot een waar slotoffensief en pompt de ballen hoog in de “trechter”. Een paar minuten voor tijd kopt Steketee de bal goed in. Gelukkig weet Nigel Keehnen zijn hand er nog tegen te krijgen en met hulp van aanvoerder Lex van Dommelen houdt hij de nul. Diep in blessuretijd krijgt invaller Van Barneveldt de bal na een niet bestrafte overtreding op Lex van Dommelen. De vrijgelaten van Barneveldt schiet vervolgens de bal in de linkerbovenhoek en onhoudbaar achter doelman Nigel Keehnen (1-1). Kort hierna fluit de scheidsrechter af.

Ten opzichte van Brielle floot de Vriesenga een matige wedstrijd, want hij gaf geen strafschop voor Brielle en zag ver in blessuretijd ook de overtreding op Lex van Dommelen over het hoofd die tot de 1-1 leidde.

Misschien een terechte uitslag, al was het voor Brielle toch wel een tikkeltje zuur om zo nog de winst weg te zien glippen.

Aanstaande zaterdag 28 mei staat de laatste thuiswedstrijd voor de reguliere competitie op het programma. VV Brielle speelt om 14.30 uur op het Geuzenpark tegen Oranje Wit. Een heel belangrijke wedstrijd voor VV Brielle dat bij winst een goede gooi doet naar de derde periode. Tijdens de rust en na de wedstrijd is er live muziek van het duo Freus, dus kom met zijn allen naar Brielle om het eerste elftal aan te moedigen en voor een gezellige middag!