• Teleurstellende competitiestart voor JO19-1

Na de voorspoedig verlopen voorbereiding stonden onze jongens te trappelen om het seizoen te starten met de derby tegen Nieuwenhoorn. En een derby werd het dan ook. Nieuwenhoorn was niet gekomen om zich net als vorig seizoen van de mat te laten spelen. Er ontstond vanaf de eerste minuut een gevecht voor iedere meter, waarbij Brielle probeerde vanuit de opbouw te spelen en hoog druk te zetten. Het aanvalsspel van onze jongens werd te gehaast en rommelig en toen er ook nog een aantal 100% kansen niet benut werden, was het Nieuwenhoorn dat met een snelle uitbraak de 0-1 op het bord zette.

Dit maakte de wedstrijd er niet beter op. Het gevolg was een nog aanvallender Brielle en een Nieuwenhoorn dat niets meer kon doen dan tegen houden. Nieuwenhoorn hield met kunst en vliegwerk het doel schoon tot ongeveer 10 minuten voor tijd een voorzet via de rug van een middenvelder het doel invloog. Deze 1-1 gaf de mannen vleugels en de energie om nog meer gas erop te geven en 2 minuten voor tijd pompte Dean de bal nog maar eens de 16 in waarop de mee opgekomen Ryan de dik verdiende 2-1 binnen kopte. 3 zwaar bevochten punten waren binnen, maar wel met de wetenschap dat het veldspel stukken beter moest.

De eerste wedstrijd had ons kunnen waarschuwen voor de volgende twee. Wederom twee moeilijke ploegen, die over het algemeen niet komen om te voetballen. Zowel de uitwedstrijd tegen Spirit als de thuiswedstrijd tegen MVV ‘27 gaven hetzelfde spelbeeld als de wedstrijd tegen Nieuwenhoorn. De spelers van VV Brielle proberen hun taken uit te voeren, maar vaak lukt het ook net niet. Het is ook een ongeschreven wet in het voetbal dat als je je kansen niet benut je de kous op de kop krijgt.

In beide wedstrijden kreeg Brielle genoeg kansen, maar stond het vizier jammer genoeg niet op scherp. Tegen Spirit werd het beoogde veldspel van trainer Carlos Fortes slechts in korte fases uitgevoerd. Een sterke fase met een prima aanval leidde tot de 0-1 maar in plaats van door te drukken was het Spirit dat door een zwakke fase binnen de kortste keren op 2-1 voor kwam. Nog voor rust zette Dean met zijn tweede van de wedstrijd de ploegen op een gelijke stand 2-2. In de tweede helft was het louter Brielle wat de klok sloeg. Er waren echter vier 200% kansen niet aan ons besteed en het bleef gelijk.

Tegen MVV ‘27 overkwam VV Brielle ongeveer hetzelfde. Brielle probeerde aan te vallen, maar benutte de kansen niet en liep na een counter van de tegenpartij weer achter de feiten aan. Het is aan de vechtlust en de onverzettelijkheid van het team te danken dat Zakaria de 1-1 nog op het bord zette. Simpele conclusie van de trainer was dan ook dat we vier punten verloren hadden en er qua veldspel nog een hoop werk aan de winkel is.

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen RVVH op het progamma. Na een afwezigheid van 2 wedstrijden was gelukkig Mo weer terug in de gelederen. Nog niet volledig hersteld van de schandalige doodschop die hij had gekregen tegen Nieuwenhoorn, maar wel ingetapet, bond hij samen met zijn ploeggenoten de strijd aan. En een wedstrijd werd het. Twee ploegen die graag wilden voetballen. VV Brielle combineerde een stuk beter dan voorgaande wedstrijden. Het was alleen wel RVVH dat zorgde voor een ruststand van 1-0.

Na de rust paste Carlos Fortes een tactische wissel toe door Wessel op 11 te zetten en Najib controlerend op het middenveld te posteren. Brielle schoot uit de startblokken en in een mum van tijd zorgde Dean met twee doelpunten voor de ommekeer. Jammer genoeg was het de scheidsrechter die door totale kortsluiting met idiote beslissingen de wedstrijd bijna liet ontsporen en onnodig met kaarten ging strooien. Rood voor de trainer van RVVH. Najib kreeg ook direct rood, omdat hij de scheidsrechter erop wees dat er een speler met een hoofdwond al meer dan drie minuten op het veld lag. Dean ontving een tweede gele kaart vanwege protesteren. Met 9 man moest er nog 10 minuten een voorsprong verdedigd worden en helaas lukte het RVVH om vlak voor tijd de 2-2 te scoren.

JO19-1 nestelt zich na deze seizoensstart op de vijfde plaats.