• Terneuzense Boys - VV Brielle : 2-2

  Vandaag met de bus naar het verre Terneuzen. Spelers, staf en toeschouwers stapten op tijd in en de bus vertrok om 11.45 uur voor een rit van circa anderhalf uur. De tegenstander van vandaag is, misschien raadt u het al…: Terneuzense Boys, dat met vier punten uit vier wedstrijden nog geen vliegende start kende. Het mooie weer maakte het extra leuk om langs de lijn te staan. Na een matige wedstrijd voor de beker tegen VUC volgde doordeweeks een nog slechtere wedstrijd tegen Oud-Beijerland voor de Fidus Cup en beide keren betekende dit verlies voor VV Brielle. Zeg maar gerust een blamage!

  Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Merijn Wolters, Bo van der Gaag, Lex van Dommelen, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Jordy Braber, Claudio Santos Silva, Zepp Jacobs, Dean Bos en Giliomar Leona. Wisselspelers: Joey Gomes, Deshney Hoornweg, Bob Legierse en Tom Sleeuwenhoek. Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Koen Botterhuis, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Damian de Jong, Dimitri Poortvliet en Daniqué Wolters.

  Brielle opent goed in Terneuzen. Een fraaie lange bal van Bo van der Gaag wordt door de snel opgekomen Merijn Wolters gelijk voor het doel gebracht. Het is Dean Bos die de bal richting doel kopt en waar doelman Pijnenburg goed op reageert door de bal net over de lat te duwen. Na een lepe actie van Zepp Jacobs eindigt de bal via Claudio Santos Silva bij de doelman, die met enig geluk zijn doel schoon weet te houden. Brielle is veel sterker in deze fase, maar het verzuimt het overwicht om te zetten in doelpunten en Terneuzense Boys weet steeds met enig fortuin de bal uit te verdedigen.

  Uit een voorzet van Merijn Wolters kopt Giliomar Leona de bal over het doel en er wordt voor buitenspel afgefloten. Kort hierna wordt uit een voorzet van Dean Bos de bal naast het doel gelopen door Giliomar Leona, die simpelweg de trekker over had moeten halen. Een schot van Terneuzense Boys-speler van Rossem gaat voor het doel van Nigel Keehnen langs en ook langs de paal. Na een pass van Giliomar Leona gaat Dean Bos er vandoor en die vindt Zepp Jacobs. Helaas mikt Zepp de bal over het doel. Een diep gegeven bal wordt in buitenspelpositie ontvangen door Eryuruk van Terneuzense Boys en die schiet de bal met een boog over de kansloze Nigel Keehnen in het doel. Wat een domper en waarom fluit de arbiter niet voor buitenspel?

  Kort na de 1-0 geeft Giliomar Leona de bal goed mee aan Zepp Jacobs, die zich in goede positie vrij had gelopen. Zepp mikt de bal echter tegen doelman Pijnenburg en daarna krijgt Claudio Santos Silva de kans, maar ook deze bal maakt de doelman van Terneuzense Boys onschadelijk. Een knap uitgevoerde combinatie tussen Claudio Santos Silva en Dean Bos wordt door Terneuzense Boys op het nippertje tot hoekschop verwerkt. Uit de hoekschop komt de bal bij Giliomar Leona die de bal voortrekt en het is Dean Bos die doorkopt op Zepp Jacobs. Zepp schiet en via een verdediger komt de bal weer voor de voeten van Dean die in de rug gelopen wordt, maar geen strafschop krijgt.

  Terneuzense Boys komt amper over de middenlijn en staat zwaar onder druk. Claudio Santos Silva mikt de bal over het doel na een voorzet van Zepp Jacobs. En dan… opnieuw een diep gegeven hoge bal, die niet goed wordt verwerkt. De bal valt voor de voeten van de alert reagerende Gort van de thuisclub en de uitgekomen Nigel Keehnen is opnieuw kansloos (2-0). Kort voor rust nog een grote kans voor Brielle. Uit een voorzet van Kevin van la Parra kopt Dean Bos de bal richting de kruising, maar doelman Pijnenburg bokst de bal uiterst knap uit zijn doel. Rust 2-0.

  Brielle begint ook in de tweede helft met aanvallen, men moet ook wel met de zure 2-0 achterstand. Een gevaarlijk schot van Kevin van la Parra wordt over de eigen achterlijn getrapt door Terneuzense Boys. De hoekschop levert niets op en aan de andere kant moet Brielle alert blijven bij uitvallen van de thuisclub. Uit een voorzet van Kevin van la Parra kopt Dean Bos de bal naast het doel.

  Joey Gomes komt de onzichtbare Jordy Braber vervangen. Kort na de wissel wordt Dean Bos hard in de rug gelopen en nu besluit scheidsrechter Obradovic wel om voor een strafschop te fluiten. De zojuist ingevallen Joey Gomes pakt de bal, omdat aanvoerder Lex van Dommelen niet het juiste gevoel had. Joey had echter ook niet het juiste gevoel want doelman Pijnenburg pakt de slecht ingeschoten bal. Brielle stroopt de mouwen verder op na deze domper. Kort hierna vindt Dean Bos de vrijgelopen Zepp Jacobs en Zepp brengt de bal in de doelmond waar Dean inmiddels alweer goed ingelopen is en de bal in het net kopt (2-1). Eindelijk!

  Bij een uitval komt Brielle goed weg als een speler van Terneuzense Boys naast mikt. Brielle blijft aanvallen en na een geblokte voorzet van Kevin van la Parra brengt Kevin de bal opnieuw gevaarlijk voor het doel waar nu een speler van Terneuzense Boys de bal tegen zijn hand krijgt. Opnieuw een strafschop. Nu pakt Lex van Dommelen de bal. Lex schiet de bal loepzuiver in de benedenhoek het staat 2-2. Dik verdiend!

  Trainer Gijs Zwaan brengt verse krachten in. Bob Legierse komt voor Merijn Wolters en Tom Sleeuwenhoek voor Dean Bos. Zepp Jacobs zet de bal voor en het is Giliomar Leona die de bal naast het doel kopt. Opnieuw een indraaiende voorzet van Zepp Jacobs en nu is het Tom Sleeuwenhoek die de bal via een verdediger naast kopt. Terneuzense Boys wankelt, maar heeft het geluk dat Brielle vele mogelijkheden onbenut laat. Op het laatst dacht Brielle alsnog de overwinning binnen te slepen. Uit een vrije trap van Bo van der Gaag valt de bal precies voor de voeten van de geheel vrijstaande Zepp Jacobs. Teleurgesteld zien we toe dat Zepp de bal, vrij voor de doelman, niet in het doel schiet. Doelman Pijnenburg redt en is de held van de Zeeuwse ploeg! Scheidsrechter Obradovic fluit af met een eindstand van 2-2 op het scorebord.

  Conclusie: Brielle was vandaag de ploeg die de meeste aanspraak maakte op de overwinning maar door een individuele fout, een gemiste strafschop en het niet afronden van vele kansen kwam het zover niet. Een 2-2 gelijkspel was daardoor het maximaal haalbare. Zonde van de gemorste punten!

  Aanstaande zaterdag 5 november speelt VV Brielle 1 om 14.30 uur thuis tegen Spartaan ’20 dat slechts één punt minder heeft dan VV Brielle. Wil VV Brielle zicht houden op koploper SHO dan zal het deze thuiswedstrijd moeten winnen, want de komende weken staan nog een aantal lastige wedstrijden op het programma. Spartaan ’20 won afgelopen zaterdag knap, met 2-0, van BVCB.

  VV Brielle 2 boekte zaterdag een prima 4-0 overwinning op Hekelingen 2. Doelpuntenmakers: Martin Muganda, Wouter de Ronde en tweemaal Damian de Jong. VV Brielle 2 staat op een gedeeld derde plaats. Het team van trainer Melvin Spruijt treedt aanstaande zaterdag om 12.00 uur aan tegen Botlek in Spijkenisse.