• Van de wedstrijdsecretaris.

  Kerstvakantie:
  Op zaterdag 17 december spelen we de laatste competitie (inhaal)ronde. Voor alle teams geldt dat we dan fase 2 van de competitie hebben afgerond. Alle teams worden nu wederom opnieuw ingedeeld. Het complex gaat hierna dicht tot maandag 9 januari.

  Pupillen: We starten weer op zaterdag 14 januari met fase 3. Deze bestaat uit 5 wedstrijden die in 5 opeenvolgende weekenden worden gespeeld. De publicatiedatum van de wedstrijdindeling is op zaterdag 24 december. Hierna volgen een inhaalweekend en twee vrije weken in de voorjaarsvakantie. Hierna volgt fase 4 met 8 speelrondes. De laatste zaterdag is 20 mei.

  Meiden: Starten een week later op 21 januari. Fase 3 loopt tot 27 mei. Houd ook rekening met een eindtoernooi op 10 juni. Dit wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door de KNVB en heet de Final League. Alle teams die zijn ingeschreven voor fase 3 doen hieraan mee. De publicatie van het wedstrijdschema is op donderdag 12 januari.

  O13 t/m O19: Voor de teams die nog in de beker zitten, wordt er gestart op 21 januari. Fase 3 wordt gestart op 28 januari en loopt door tot zaterdag 20 mei. De publicatie van het wedstrijdschema is ook hier op donderdag 12 januari.

  Senioren: Hier loopt de competitie gewoon door. 14 en 21 januari zijn inhaalzaterdagen. De eerste reguliere speelronde is 28 januari en de laatste ronde is op 20 mei.

  Scheidsrechtersperikelen.
  Zoals iedereen misschien al gemerkt heeft, is sinds een aantal weken Marjolein Bos actief als scheidsrechterscoördinator. Ongetwijfeld hebben jullie gemerkt dat de tekorten oplopen en dat er steeds vaker een beroep moet worden gedaan op ouders, ooms, tantes en opa’s om de weekenden tot een goed einde te brengen. De werkwijze is als volgt: op de zondag voor het komende speelweekeinde komt het volledige programma voor de komende zaterdag in de scheidsrechters app-groep. Hierna geven de scheidsrechters zelf aan welke wedstrijd ze willen fluiten. Op woensdag volgt nog een herhaaloproep. Heeft uw wedstrijd geen scheidsrechter, dan krijgt de leider van het team een bericht van Marjolein dat deze zelf op zoek moet naar een scheidsrechter. We moeten wel constateren met zijn allen dat dit steeds vaker nodig is. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat we met zijn allen een vereniging vormen. We zullen dit met elkaar moeten oplossen.

  Omdat het soms misgaat bij het benaderen van leiders, gaan we een lijst maken met vaste mensen die benaderd worden, als er geen scheids is gevonden. Op deze manier ontstaan er geen misverstanden meer.

  Allemaal een goede kerstvakantie en jaarwisseling toegewenst.

  Peter Bloothoofd