• Van de wedstrijdsecretaris

• Trainingsschema’s:

Vanaf zondag staat, naar ik hoop, voorlopig de laatste versie (14) van dit najaar op de site. Iedereen heeft nu wel zijn eigen tijd en plekje gevonden. Ieder team heeft een kwart veld tot en met de JO12-1. De grotere teams hebben een half veld om te trainen. De laatste versie bevat wat kleine veranderingen om het voor sommige trainers die meerdere teams trainen wat makkelijker te maken. Kijkt u er allen nog even goed naar. Op dit moment worden er nog wat oefenwedstrijden gespeeld in de avond dus het kan zijn dat er af toe wat geschoven moet worden. Ik probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Laten we hopen dat het nog lang mooi weer blijft, maar de maanden oktober en november komen er weer aan en dan kan het zomaar eens zijn dat de grasvelden eruit liggen. Ik ga binnenkort een 100 procent kunstgrasschema maken en dan moeten we wat opschuiven. We gaan er met zijn allen wel weer uitkomen.

Op dit moment staan alle trainingen vanaf de JO13 in sportlink vermeld. We zijn aan het experimenteren om evenals de wedstrijdindelingen deze zichtbaar te maken op het grote scherm aan de buitenzijde. De software werkt nog niet echt mee en we zijn volop in overleg met sportlink om tot een werkbaar iets te komen. Grote voordeel hiervan is dat we straks vanaf de thuiscomputer trainingen kunnen aanpassen wat dan weer direct zichtbaar is op het scherm en in uw voetbal.nl app. Zodra alles naar behoren werkt, verdwijnen de op het raam geplakte Excel-formuliertjes.

Terreinploeg.

Het opruimen van de trainingspullen gaat al een stuk beter. De terreinploeg wordt er blij van. Dan kan deze wat meer tijd besteden aan andere zaken. Een van die zaken is het bijhouden van de belijning van de grasvelden. De kalk die we momenteel gebruiken is nog van voor de Corona lock-down en heeft veel van zijn kracht verloren. Elke lijn moet twee of drie keer getrokken worden en dat maakt het zeer arbeidsintensief. De verwachting is dat de kalktank over 14 dagen leeg is en met nieuwe kalk moet het dan weer beter gaan. Laten wij allen onze trainingsspullen blijven opruimen, dan kunnen de mannen zich richten op het slepen van de kunstgrasvelden en het bijhouden van de grasvelden.

COVID-19 maatregelen uitwedstrijden.

Ik probeer mails die ik van andere verenigingen krijg over de maatregelen op de diverse complexen steeds naar het betreffende teams door te sturen. Er is een wir-war van maatregelen aan het ontstaan en dit maakt het er niet overzichtelijker op. Kijk goed op de verenigingswebsite waar je naartoe gaat wat er daar van toepassing is en bel misschien even van tevoren om er zeker van te zijn of je een kleedkamer hebt. Je loopt anders kans dat je jezelf op de parkeerplaats dient om te kleden.

COVID-19 maatregelen VV Brielle.

Het weekend van 19-09 wordt het laatste weekend dat we alle spelende teams een eigen kleedkamer kunnen aanbieden op het Geuzenpark. Het weekend daaropvolgend wordt het te druk en gaan wij ook over op andere maatregelen. Het gaat er in grote lijnen op neerkomen dat we aan alle teams onder de JO13 gaan vragen om thuis om te kleden en te douchen zodat we de drukte binnen het complex onder controle te kunnen houden. Meer nieuws over hoe we het precies gaan doen, komt in een volgende nieuwsbrief. In de tussentijd: houd 1,5m afstand en volg de looplijnen op het complex. Het is niet leuk voor vrijwilligers om mensen steeds tot orde te roepen.

Quick-kleding.

Het is fijn om te merken dat iedereen enthousiast is over de nieuwe kleding. Fijn is ook dat nieuwe sponsors zich aandienen om ook de jongste jeugd van trainingspakken te voorzien. De eerste pakken zijn inmiddels uitgedeeld aan de JO11-1.

Een mooi gebaar van EBitS uit Oostvoorne. U kunt er terecht om ICT georiënteerde vraagstukken op te laten lossen. www.ebits.eu

• Er zijn inmiddels al meerdere sponsoren die zich gemeld hebben om iets te doen in de vorm van trainingspakken en/of tassen. Heeft u zelf zin om iets te betekenen voor een jeugdteam of weet u iemand binnen u kennissenkring/familie, neem dan contact op met Carolien Bloothoofd (kleding) of Patricia Gouw (sponsorcommissie). Zij kunnen u precies vertellen wat een en ander moet gaan kosten.

Teamfoto’s.

Het is onmogelijk om traditionele elftal foto’s te maken en de 1,5 meter maatregel te handhaven. Een ludieke manier om toch nog iets te doen hebben we afgelopen donderdagavond gedaan. Hieronder de elftalfoto van de JO19-1.

• Scheidsrechters.

Er is momenteel een groot tekort aan scheidsrechters binnen de vereniging. Het lukt niet meer om alle wedstrijden van een scheidsrechter te voorzien. Op het laatste moment moeten er dan weer dingen worden geregeld. Bij deze een oproep aan ouders van jeugdleden en aan senior leden om zich te melden om jeugd wedstrijden te gaan fluiten. Er is voldoende ervaring binnen de vereniging aanwezig om u te begeleiden in het begin. Laat u niet weerhouden door negatief commentaar aan de zijlijn. Daar staan de mensen die zelf niet de ballen hebben om binnen de lijnen te gaan staan. Informatie bij Willian Haesakkers (0650059897 of willian_sean@hotmail.com).

Vrijwilligers gezocht voor de commissiekamer.

Voor de trainingsavonden en op de zaterdagochtend zoeken we mensen die de commissiekamer willen bezetten. Een leuke plek om mensen te ontmoeten en om middenin de vereniging te staan.

Voor inlichtingen en vragen aangaande deze nieuwsbrief en wedstrijdzaken kunt u mailen naar wedstrijdsecretariaatvvbrielle@outlook.com   (Peter Bloothoofd)