• Vermakelijke wedstrijd tussen de JO15-3 en MO17-1

  Wedstrijd nummer twee in de returnserie van de coronacompetitie was tegen MO17-1. Trainer Bart had het team samengesteld uit MO15, MO17 en MO19 om zodoende een leuk voetballend team het kunstgrasveld op te sturen. Dit keer was er een echt trio om de wedstrijd in goede banen te leiden, wat zonder problemen lukte.

  De afspraak was om ook nu de opbouw meer van achteruit proberen te verzorgen, maar ook ons “wapen”: de lange bal, niet te vergeten. Na 80 minuten (tien minuten langer dan normaal) konden we zeggen dat het op zich geen verkeerde wedstrijd was. Er werd getracht combinerend vooruit te spelen met de nodige rust op zijn tijd en om het dan via de andere kant te proberen. De uiteindelijke uitslag is leuk voor de statistieken, maar niet het doel. Het doel is om het team ervaring op te laten doen met combinatievoetbal, spelers op diverse posities uit te proberen en toch ook om automatismes te krijgen in het spel.

  De opstelling van de JO15-3 is als volgt: Luuk hield het kunstgras in het doelgebied warm. De verdediging werd gevormd door onze mandekkers (Stan, Sem, Branco en Stan) met gelegenheidslibero Louise. Het middenveld werd gevormd door de fitte mannen Hidde en Tim aangevuld met de lichtgeblesseerden Andreas, Thieme en Jorrit. In de aanval hadden we drie smaken die het de tegenstander moesten lastig maken. Luc en Merijn als vaste aanspeelpunten en Koen die om de aanspeelpunten heen moest dartelen.

  Dan de wedstrijd op zich. In de eerste helft was er licht veldoverwicht voor de JO15-3 en ondanks de druk, het overwicht en de mogelijkheden, was de ruststand “maar” 2-0. De 1-0 was een afstandschot van Thieme en Tim passeerde de keepster met een schot laag in de hoek. Echter, het bleef hierbij, want de passing was niet goed en de mogelijkheden werden niet goed uitgespeeld. Wanneer dat wel zo was, dan waren we niet scherp genoeg in de afronding. Tevens moeten we mededelen dat de keepster als een leeuwin het doel verdedigde en met enige mooie reddingen de schade beperkt hield. Hierdoor bleef het een boeiende wedstrijd.

  In de tweede helft was er wel een duidelijk verschil, want conditioneel en fysiek was de JO15-3 beter. De MO17 probeerde het even, maar het team voetbalde daar keurig onderuit en maakte daarna goed gebruik van de verkregen ruimte. Steeds vaker werden de aanvallen uitgespeeld en vielen de doelpunten. De 3-0 (Tim), 4-0 (Thieme) en 5-0 (Jorrit) vielen kort achter elkaar. Om ook Luuk warm te laten worden, besloten we om Koen de wedstrijd uit te laten keepen, terwijl Luuk de spitspositie opeiste. Ondanks de diverse kansen scoorde Luuk niet. Net toen iedereen al vrede had met de uitslag, kwam het mooiste doelpunt van de dag en dat kwam op naam van de MO17. Met een prachtig afstandschot, de bal werd vanuit de middencirkel geschoten om vervolgens in het doel te belanden, werd de 5-1 eindstand in het boekje genoteerd.

  Ondanks de zege en het lekker bezig zijn toch wel enige kanttekeningen: regelmatig werden de ballen te zacht, aan de verkeerde kant of gewoonweg totaal ernaast ingespeeld. Een aantal terugkerende punten zijn het “dollen” van de tegenstander, het lang wachten met spelen en het stilstaan na het spelen van de bal. Dit is allemaal niet erg, maar als er dan iets van gezegd wordt, luister gewoon en accepteer het dan. Probeer niet altijd een weerwoord te geven of in discussie te gaan.

  Voor volgende week zoeken we weer een tegenstander met als doel om over drie weken tegen de JO15-1 en daarna wellicht JO17 te gaan spelen.