• Voetbalvereniging Brielle in ‘lockdown’

Brielle, 14 december 2020

Geachte voetballeden,

Maandagavond 14 december om 19.00 uur voor de buis. Niet alleen u en ik, maar heel Nederland. Allemaal benieuwd naar wat onze premier zal afkondigen. Gedurende de dag zijn we wel geïnformeerd door de verschillende media over de mogelijke maatregelen. Maar het is toch even verwerken en voor sommigen onder ons ‘schrikken’, wanneer je het pakket aan maatregelen daadwerkelijk uit de mond van Mark Rutte hoort. We zijn vanaf morgen als land in een ‘lockdown’. Niet ‘intelligent’ of ‘gedeeltelijk’, maar voor de volle 100%. We hebben deze situatie lang kunnen uitstellen, maar nu is het dan toch zover.

En dat geldt natuurlijk ook voor onze voetbalclub VV Brielle. Maar wat betekent dat voor onze club?

Trainingen jeugd t/m ‘Onder 19’
    • Deze spelers hebben aanstaande donderdag 17 december de laatste trainingsavond.
    • Op maandag 11 januari in het nieuwe jaar starten we weer met de trainingen.

Trainingen senioren
    • De laatste trainingsavond was voor deze spelers vorige week. We stoppen dan ook per direct met trainen.
    • Vanaf woensdag 20 januari zal weer gestart kunnen worden met de trainingen, afhankelijk van de maatregelen door het kabinet.

Helaas gaan dit jaar ook de onderstaande evenementen in de komende weken niet door:
    • Kerstklaverjassen
    • Nieuwjaarswedstrijden
    • Nieuwjaarsreceptie

Verder had het bestuur het idee om dit jaar nog een algemene ledenvergadering te houden om het vorige seizoen af te sluiten. Maar u begrijpt…. We konden al geen datum vinden en nu zeker niet meer.

Tot slot wil ik van deze gelegenheid gebruik maken u toch fijne kerstdagen en een goed begin van het nieuwe jaar 2021 te wensen. Dit ondanks de vervelende omstandigheden, waar we mee te maken hebben. Afgelopen jaar was volledig nieuw voor ons allemaal. En geen pretje. Ja, zelfs persoonlijke drama’s voor sommigen onder ons.
    Toch wil ik eindigen met enkele positieve ontwikkelingen binnen de club. Het clubgebouw is vrij van legionella, dankzij de gemeente Brielle die haar verantwoordelijkheid heeft genomen. Echt chapeau! Ook bemerk ik dat de verbinding tussen de leden en dan vooral tussen de leden van de trainingsstaf jeugd en seniorenselectie echt verbeterd is. De trainingen gedurende de week, de onderlinge wedstrijden en het enthousiasme van de vele ondersteunende leden van de commissiekamer hebben hiertoe bijgedragen. Laten we deze lijn doortrekken in het nieuwe jaar! En wel in de nieuwe kleding van Quick. Ook hiervoor neem ik ‘mijn petje af’. Wat een klus om zoveel leden van nieuwe kleding te voorzien.

Tot volgend jaar
    Bob Pieterson, namens het bestuur van VV Brielle