• Voorbeschouwing bekerwedstrijd SV Die Haghe 1 - VV Brielle 1

Sinds 16 juni 1944 bestaat "Sportvereniging Die Haghe". Ooit, sinds 1 november 1923, bestond "Sportvereniging Buitenlandse Zaken", afgekort tot "B.Z.", welke laatste op 16 juli 1931 een fusie is aangegaan met de voetbalvereniging "Waterstaat" (die was opgericht op 1 maart 1930), waarna de naam van de nieuwe fusieclub luidde "Sportvereniging Buitenlandse Zaken-Waterstaat", afgekort tot "B.Z.W." Op 1 mei 1943 werd opnieuw een fusie aangegaan en wel met de op 1 mei 1930 als "H.V.V. Excelsior" opgerichte Haagse Voetbalvereniging "Die Haghe". Na deze fusie werd de verenigingsnaam gewijzigd in "Die Haghe-B.Z.W.", dat later (16 juni 1944) dus werd afgekort tot "SV Die Haghe". De clubkleuren zijn wit (shirt) en zwart (broek en sokken). Vanaf 1975 heeft Die Haghe een eigen complex op het sportpark "Ockenburgh" aan de Wijndaelerweg te Den Haag.

De eerste bekerwedstrijd in de poule, uit tegen VUC, werd teleurstellend met 3-0 verloren. De bezetting bij zaterdag eersteklasser Die Haghe 1 wordt tijdelijk geplaagd door vakantiegangers, blessures en pijntjes uit de voorbereidingsperiode. Meer clubs hebben dit, zo ook de tegenstander van afgelopen zaterdag, het aloude VUC dat uitkomt in de eerste klasse zondag. VUC beschikt over een beweeglijk elftal en scoorde al na 59 seconden. Wat de Ockenburghers ook probeerden, het leverde geen doelpunten op en de thuisploeg liep uiteindelijk uit naar een 3-0 overwinning.

De verwachting is SV Die Haghe zaterdag tegen VV Brielle uit een ander vaatje zal tappen en het zal sowieso het eerste teleurstellende bekerresultaat weg willen poetsen tegen VV Brielle.

VV Brielle heeft afgelopen zaterdag de eerste bekerwedstrijd overtuigend met 6-0 gewonnen van tweedeklasser CION, dat geplaagd werd door de vele afwezigen / niet inzetbare spelers. In de eerste en de tweede helft wist Brielle drie doelpunten te produceren. In de eerste helft maakten Lex van Dommelen, Kevin van la Parra en Zepp Jacobs de doelpunten en in de tweede helft kwam spits Luuk Kraaijeveld in het veld en nam de overige drie treffers voor zijn rekening. Een goed begin dus.
    Nu treft Brielle in de tweede bekerwedstrijd Die Haghe. Als wij dan terugblikken op de laatste resultaten tegen Die Haghe, dan weten we dat Brielle flink aan de bak zal moeten tegen de ploeg uit ’s-Gravenhage.

Kunnen we veel zeggen over de vorm van de spelers van Brielle? Het resultaat tegen CION was uiteraard goed, maar CION was zaterdag geen graadmeter. De verrichtingen in de oefenwedstrijden waren wisselend, vaak positief maar soms toch ook wat tegenvallend. Eigenlijk kan pas na de wedstrijden tegen Die Haghe en VUC iets gezegd worden over de vorm van Brielle. Lichtpuntjes zijn er zeker!

Trainer Gijs Zwaan zal de spelers van Brielle tot op het bot moeten motiveren tegen Die Haghe, want die ploeg heeft na de tegenvallende eerste bekerwedstrijd iets goed te maken en zal strijden voor de winst.

Wij zijn benieuwd, u ook? Kom dan zaterdag naar sportpark "Ockenburgh" aan de Wijndaelerweg te Den Haag om de wedstrijd SV Die Haghe – VV Brielle te bekijken. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Wedstrijdinformatie

Telefoonnummer070-3235178
    RouteOpen routeplanner
  • Brielle, VV 1