• Voorbeschouwing bekerwedstrijd: sv Heinenoord - VV Brielle, zaterdag 22 februari 14.30 uur

Op 6 juli 1946 werd “Sportvereniging Heinenoord” opgericht en in 1947 kon men op een eigen veld gaan voetballen. In 1963 verkaste de club met de groen-witte kleuren naar de Hofweg. Heinenoord heeft nu een mooi complex op sportpark De Tienvoet. Heinenoord kwam ooit uit in de hoofdklasse, maar speelt inmiddels alweer enige tijd in de eerste klasse.

De laatste jaren heeft Heinenoord in de competitie regelmatig het onderspit moeten delven tegen VV Brielle. De laatste competitiewedstrijd op 30 november 2019 won Brielle thuis met 3-1.
    Jongstleden zaterdag speelde Heinenoord uit tegen Honselersdijk en moest na een 0-2 en 1-3 voorsprong alsnog een 3-3 gelijkspel toestaan. Het uit handen geven van een voorsprong in de laatste minuten is de mannen van coach Joop Hiele al vaker overkomen dit seizoen.

In de poule voor de beker werd Heinenoord met negen punten uit drie wedstrijden overtuigend eerste. Het won de volgende wedstrijd met 0-1 bij ’s-Gravendeel en vervolgens met 0-2 van VVOR. In de derde ronde treft Heinenoord Brielle. Trainer Joop Hiele wil ongetwijfeld graag door in de beker en een einde maken aan serie overwinningen die Brielle heeft behaald op zijn club. Hij zal de mannen van de Noord oppeppen tot het uiterste!

En weer speelde VV Brielle afgelopen zaterdag gelijk. Nu 0-0 tegen SHO met, net als tegen XerxesDZB, een afgekeurd doelpunt van Brielle. Tja, vier keer op rij 1-1 en nu 0-0. Weer niet verloren, maar de punten lopen zo niet hard op deze competitie.

Het treffen tegen SV Heinenoord zal weer een spannende strijd worden tussen twee ploegen die elkaar door en door kennen. De laatste competitiewedstrijd won Brielle dit seizoen met 3-1. Na 0-1 werd de achterstand door doelpunten van Lex van Dommelen (strafschop), Zepp Jacobs en na rust Raoul Gillet (strafschop) goedgemaakt.
    De bekerwedstrijden zijn niet allemaal voor Brielle in een overwinning geëindigd. In de poule moest het in Meeuwenplaat zijn meerdere erkennen en verloor met 2-1. Door overwinningen op Oostkapelle-Domburg en Rozenburg mocht Brielle door naar de volgende ronde. Een strafschoppenserie bracht, in de volgende wedstrijd, na een 1-1 eindstand tegen Neptunus-Schiebroek de verdiende zege, met in de hoofdrol doelman Mitchell Lieshout. De wedstrijd Brielle – Kagia in de tweede ronde werd besloten in een nipte 1-0 zege voor Brielle, met als doelpuntenmaker Zepp Jacobs. In de derde ronde treft Brielle dus het bekende Heinenoord.

Trainer Stanley Rieborn zal net als zijn collega Joop Hiele er alles aan doen om door te gaan naar de volgende bekerronde. Hoe zijn aanpak zal zijn, is nog even afwachten. Ongetwijfeld zal hij met de sterkst mogelijke opstelling willen beginnen en het belang van doorgaan in de beker zeker onderstrepen in de bespreking met zijn team.
    Uiteraard verwacht de trouwe aanhang weer 100% inzet en een overwinning. Uw steun heeft Brielle zaterdag daarbij weer hard nodig. Succes Brielle!

De wedstrijd SV Heinenoord – VV Brielle begint om 14.30 uur op Sportpark De Tienvoet in Heinenoord.

Wedstrijdinformatie

RouteOpen routeplanner
  • Teamstatistieken

Brielle, VV