• Voorbeschouwing bekerwedstrijd VUC 1 - VV Brielle 1

Op 3 maart 1901 werd in Den Haag de voetbalclub Voorwaarts opgericht. Op 1 oktober 1905 volgde de oprichting van de club Utile Dulci (oftewel U.D.) in Delft. Beide clubs zijn belangrijk voor de V.U.C.-geschiedenis. De besturen en leden van beide clubs besloten in 1909 om samen verder te gaan. Op 15 augustus 1909 werd de fusie gesloten en de naam van de nieuwe club werd Voorwaarts Utile Dulci Combinatie, of afgekort VUC. De club, met de bijnaam Pinguïns, speelt sinds 1969 op de sportvelden van het Kleine Loo (Mariahoeve). VUC draagt een zwart/wit gestreept shirt, zwarte broek en zwart/witte kousen. VUC komt momenteel uit in de zondag eerste klasse en ooit kwam VUC uit in de hoofdklasse.

VUC is met een zeer overtuigende 3-0 overwinning op Die Haghe uitstekend begonnen in de bekerpoule. Zeer verrassend was dan ook de uitslag van de tweede bekerwedstrijd: CION – VUC 2-1.

Trainer Jeroen Hoefnagel heeft met zijn team een zwaar oefenprogramma achter de rug. Het won overtuigend met 6-0 van ODB, maar verloor van SJC met 2-0, met 0-4 van Wilhelmus, met 4-0 van HBS en met 3-2 van zaterdag eersteklasser Forum Sport. Bekend is dat VUC een vlot combinerende ploeg heeft die veel in beweging is, met een aantal snelle spelers. Wij zijn benieuwd wat VUC, zeker na de onverwachte 2-1 nederlaag tegen CION, in huis heeft tegen VV Brielle. Het team zal zeer gemotiveerd zijn en door willen gaan in de beker.

Na de gemakkelijke 6-0 overwinning op CION moest men afgelopen zaterdag tegen eersteklasser Die Haghe de mouwen opstropen om een schamel puntje binnen te slepen. Wel een echte wedstrijd met twee ploegen die knokten voor een goed resultaat. Na de 0-1 van Kevin van la Parra kwam Die Haghe kort voor tijd op voorsprong maar het venijn zat hem in de staart, want Zepp Jacobs schoot Brielle naar een terecht 2-2 gelijkspel. Met vier punten uit de eerste twee bekerwedstrijden staat de ploeg van Gijs Zwaan bovenaan in de poule, maar bij verlies tegen VUC kan Brielle nog uit de beker geknikkerd worden.

We zijn benieuwd wat trainer Gijs Zwaan bedenkt om het beweeglijke team van VUC te temmen. Van Brielle wordt verwacht dat het zich plaatst voor de volgende ronde. Naast een goed resultaat moet Brielle over een week klaar zijn voor de competitie en moeten de combinaties inmiddels wel ingeslepen zijn. Succes trainer, spelers en begeleiding.

Komt u ook kijken in Den Haag? De wedstrijd VUC - VV Brielle begint om 14.30 uur Het adres is Het Kleine Loo 1, 2592 BW Den Haag. Let op: de A4 is bij het Kethelplein afgesloten en het is lastig parkeren bij het complex van VUC.

Wedstrijdinformatie

Telefoonnummer070-3858018
    RouteOpen routeplanner
  • Brielle, VV 1