• Voorbeschouwing bekerwedstrijd VV Capelle - VV Brielle zaterdag 10 November 14.30 uur

Voetbalvereniging Capelle uit Capelle aan den IJssel werd opgericht op 20 februari 1930. Capelle speelt zijn thuiswedstrijden op Sportpark ’t Slot en heeft een hoofdtribune met 500 zitplaatsen. Capelle speelt sinds het seizoen 1992/1993 op het hoogste amateurniveau. Vanaf het seizoen 1998/99 tot en met 2009/10 in de zaterdag hoofdklasse. Ooit hield de tweede plaats in de Hoofdklasse in; plaatsing voor de nieuw te vormen Topklasse, die in het seizoen 2010/11 van start ging. In het seizoen 2016/17 speelt de club in de derde divisie zaterdag. In 2018 degradeerde de club en komt het nu weer uit in de hoofdklasse.

Capelle kende een turbulente start van het seizoen met vertrekkende spelers, oefennederlagen en het uit elkaar vallen van de Technische Commissie. Trainer Ron Timmers bleef echter rustig en bouwde een goed presterend en sterk verjongd eerste elftal op. Na 10 wedstrijden heeft Capelle inmiddels 13 punten. Het wist te winnen van Nootdorp, Achilles Veen, Jong FC Den Bosch en SC Feyenoord. Daarbij springt met name de laatste wedstrijd in het oog. De 5-1 overwinning was een geweldig resultaat voor de jonkies van Capelle, die bewezen dat je met strijd en inzet zelfs sterker gewaande tegenstanders kan verslaan.

VV Brielle kende een moeizame start in de competitie. Na knappe overwinningen op koploper Forum Sport (2-1) en jongstleden zaterdag op de nieuwe koploper SHO (0-1) wist Brielle aan te haken bij de kop van de competitie. Met effectief nog drie punten achterstand is dit weer hoopgevend. Het is wel zo dat er nog veel ploegen in de race zijn in deze spannende en onvoorspelbare competitie.

In de voorbereiding wist Brielle nog met 1-4 te winnen bij het toen matig presterende Capelle. De doelpunten kwamen van Claudio Santos Silva, Mike van Dommelen en tweemaal Niels Bekker.

Wij verwachten dat Capelle de vorm wil vasthouden en dat trainer Timmers er veel aan gelegen zal zijn om recht te zetten wat er in de oefenwedstrijd mis ging bij Capelle. Ongetwijfeld zal trainer Rieborn van Brielle en zijn team ook graag verder willen gaan in de race voor de beker en dan weet het in elk geval dat het de mouwen op dient te stropen om hierin te slagen tegen hoofdklasser Capelle.

Lijkt het u leuk om de wedstrijd in Capelle aan den IJssel bij te wonen, Sportpark ’t Slot kunt u vinden aan de P.C. Boutenssingel 1. De wedstrijd VV Capelle - VV Brielle begint om 14.30 uur.