• BVCB (Bergschenhoekse Voetbal Club Bergschenhoek) is een voetbalvereniging in Bergschenhoek, gemeente Lansingerland. De club is opgericht op 16 oktober 1947 als BVC. Omdat er in Bilthoven reeds een gelijknamige vereniging bestond, is ervoor gekozen een extra B aan de naam toe te voegen. Het tenue van BVCB bestaat uit een wit shirt met twee blauwe banen, een blauw broekje en blauwe kousen. De thuiswedstrijden worden sinds medio 2000 afgewerkt op sportpark De Sporthoek. Vorig seizoen kende BVCB een flitsende start, maar wist men zich uiteindelijk maar net veilig te spelen.

In het huidige seizoen heeft BVCB uit vijf wedstrijden slechts drie punten behaald. Het doelsaldo is vijf doelpunten voor en veertien tegen en dat valt uiteraard erg tegen in Bergschenhoek. Het team van de nieuwe trainer Gerard van Ruitenberg (ex-Meeuwenplaat) kampt met vele blessures, maar wist de laatste wedstrijd wel met 1-2 te winnen van VELO. De weg omhoog lijkt dus ingeslagen. BVCB zal naar verwachting behoudend beginnen en gokken op de bevliegingen van de razendsnelle Crossifixio Goeloe. Hoe dan ook: elk punt zal zeer welkom zijn voor de club uit Bergschenhoek.

Wat zijn de toeschouwers jongstleden zaterdag geschrokken van de ploeg uit Brielle. Het lukte niet en dan zat het ook nog eens allemaal tegen. De 0-5 nederlaag tegen Neptunus-Schiebroek was bizar. Gelukkig mocht Brielle zich de dinsdag erna revancheren tegen dezelfde tegenstander. Tja, er werd met gemengde gevoelens uitgezien naar deze wedstrijd. Dat Brielle uiteindelijk ook niet met 0-5 wist te winnen bij Neptunus-Schiebroek had het volledig aan zichzelf te danken. De afwerking liet nog te wensen over, maar Brielle heerste de gehele wedstrijd. Het kan onderschatting worden genoemd vanaf de kant van Neptunus-Schiebroek, maar met bijna geen enkele kans wist de ploeg toch nog gelijk te spelen. Na de 1-1 (doelpunt Lex van Dommelen) eindstand werd Brielle uiteindelijk nog, na een spannende strafschoppenserie de terechte winnaar.

In de competitie heeft Brielle inmiddels acht punten uit vijf wedstrijden behaald. Vorig seizoen verloor Brielle in de laatste minuten de uitwedstrijd tegen BVCB met 4-3 (doelpunten Jeffrey Duijnstee, Niels Bekker en Stevie Soares). Eigenlijk dacht iedereen dat Brielle de 3-4 zou maken. Dit bleek later dus een flinke domper! Thuis wist Brielle met 4-1 te winnen van BVCB door doelpunten van Mike van Dommelen (2 keer), Marcel van den Berg en Stevie Soares.

Trainer Stanley Rieborn zal zijn spelers wijzen op de goede bekerwedstrijd die Brielle dinsdag speelde, maar zal ook zeker de teleurstellend verlopen wedstrijd van zaterdag aanhalen. De spelers zullen de mouwen op moeten stropen en hard moeten werken om uit bij BVCB als winnaar uit de strijd te komen. Brielle moet gaan voor drie punten!

Komt u ook kijken op Sportpark "De Sporthoek" in Bergschenhoek? De wedstrijd BVCB - VV Brielle begint om 14.30 uur.

Wedstrijdinformatie
    Wedstrijdnummer18985
    VeldnaamVeld 1
    Klasse1e klasse