• Zaterdag 8 december, 14.30 uur: BVCB - VV Brielle

BVCB (Bergschenhoekse Voetbal Club Bergschenhoek) is een voetbalvereniging in Bergschenhoek, gemeente Lansingerland. De club is opgericht op 16 oktober 1947 als BVC. Omdat er in Bilthoven reeds een gelijknamige vereniging bestond, is ervoor gekozen een extra B aan de naam toe te voegen. Het tenue van BVCB bestaat uit een wit shirt met twee blauwe banen, een blauw broekje en blauwe kousen. In het seizoen 2009/2010 promoveerde BVCB naar de eerste klasse en in 2014 zakte de club weer af naar de tweede klasse. Vorig seizoen werd BVCB onder leiding van trainer Jan Everse kampioen en promoveerde de club weer naar de eerste klasse. De thuiswedstrijden worden sinds medio 2000 afgewerkt op sportpark De Sporthoek. Hier heeft het de beschikking over twee grasvelden en vier verlichte kunstgrasvelden.

Inmiddels heeft BVCB uit tien wedstrijden negentien punten behaald. Het verloor drie wedstrijden van SHO, Forum Sport en Deltasport en speelde gelijk tegen de Meeuwen. Opvallende overwinningen waren er tegen Westlandia (3-6), Rijsoord (5-2) en toch ook de winst van jongstleden zaterdag tegen Die Haghe, dat thuis moeilijk te bestrijden valt. De 0-2 viel in de laatste minuten van de wedstrijd. De na een blessure teruggekeerde motor en aangever van BVCB Nick Walbeek en beide spitsen Jeremy Stork en Yousif de Kock zijn in vorm. Beide spitsen scoorden ieder inmiddels vijf doelpunten. Ook de behendige A-junior Crossifixio Goeloe blijkt het goed te doen. Bij zijn debuut tegen Westlandia maakte hij meteen twee doelpunten en kreeg hij een applauswissel.

Voor BVCB is dit de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop en de ervaren trainer Everse zal er alles aan doen om deze wedstrijd met een overwinning af te kunnen sluiten.

Eindelijk was het zaterdag zover, een heerlijke en overtuigende overwinning van VV Brielle. Tegen SV Heinenoord werd het 5-2 op het Geuzenpark. De eerste helft leek weer een kopie te worden van eerdere wedstrijden. Een aanvallend Brielle kwam na een uitval over links al snel met 0-1 achter. Een overtreding binnen het strafschopgebied leverde Brielle een strafschop op en Jeffrey Duijnstee benutte deze secuur (1-1). Een tweede, snel uitgevoerde aanval met een doelpunt van Heinenoord betekende de 1-2. Nog voor rust had Brielle opnieuw een strafschop moeten krijgen na een overduidelijke handsbal. Na rust was het invaller Niels Bekker die de gelijkmaker binnen kopte. Brielle was heer en meester in het veld en er volgden nog drie doelpunten. Jeffrey Duijnstee maakte zijn tweede en ook Niels Bekker schoot zijn tweede doelpunt uiterst fraai in het net. De laatste was een pegel van Lonny Mendes Fernandes die zichzelf zo, na opnieuw een goede wedstrijd, beloonde.

Nu moet Brielle door zien te pakken tegen promovendus BVCB, dat een vrije jonge en energieke ploeg heeft. Van onderschatting mag geen sprake zijn, per slot van rekening wijst de ranglijst uit dat BVCB het tot dusver uitstekend heeft gedaan. Als de spelers van Brielle de mooie prestatie van afgelopen zaterdag extra gestalte willen geven, zullen ze net als tegen Heinenoord de mouwen op moeten stropen en hard moeten werken om ook uit bij BVCB als winnaar uit de strijd te komen. Trainer Rieborn zal met de kwaliteiten binnen de ploeg zeker gaan voor drie punten.

Komt u ook kijken op Sportpark "De Sporthoek" in Bergschenhoek? De wedstrijd BVCB - VV Brielle begint om 14.30 uur.

Wedstrijdinformatie
    Wedstrijdnummer69553
    VeldnaamVeld 1
    Klasse1e klasse