• Voorbeschouwing competitiewedstrijd Heerjansdam 1 - VV Brielle 1

Voetbalvereniging Heerjansdam is opgericht op 13 juni 1945. De club heeft zo'n 550 leden. In 1989 was VV Heerjansdam landskampioen van het zaterdagvoetbal. De clubkleuren zijn groen/zwart. In het seizoen 2016-2017 promoveerde Heerjansdam naar de eerste klasse. In de daaropvolgende seizoenen blijkt Heerjansdam altijd goed mee te draaien in de eerste klasse.

In de bekerpoule is Heerjansdam als tweede geëindigd. Heerjansdam won van zondag tweedeklasser Beek Vooruit met 4-1 en met 1-3 van EBOH. Het verloor echter van tweedeklasser Pelikaan met 4-3. Het was zaterdag een spannende wedstrijd in Dordrecht bij tweedeklasser EBOH. Gert Jan Plaizier van Heerjansdam scoorde in de eerste minuut en Heerjansdam was de betere ploeg. In de tweede helft werd het plotsklaps 1-1 en kreeg EBOH zelfs een goede kans om op voorsprong te komen. Het venijn zat echter in de laatste minuten van de wedstrijd, waarin Luc Delmee van Heerjansdam nog twee keer doel trof.

We zijn benieuwd wat een lange periode zonder competitievoetbal voor effect heeft op de wat gewijzigde formatie van trainer Jonathan Jonk, in ieder geval zal ook Heerjansdam gaan voor een goed resultaat tegen VV Brielle.

Jongstleden zaterdag wist VV Brielle met 0-3 te winnen van VUC. De bekerwedstrijd in Den Haag was niet echt lastig, terwijl VUC wel met 3-0 had gewonnen van Die Haghe en Brielle met moeite een 2-2 gelijkspel tegen Die Haghe uit de strijd wist te slepen. Doelpuntenmakers bij VUC – Brielle waren Jordy Braber, Dimitri Poortvliet en Adam el Fazazi.

Eindelijk gaan we weer competitiewedstrijden spelen. De eerste tegenstander is Heerjansdam, dit was vorig seizoen de een na laatste wedstrijd voordat er besloten werd dat er niet meer gevoetbald mocht worden vanwege de coronabesmettingen. De wedstrijd zonder publiek eindigde in 2-2 en de ploegen waren in deze wedstrijd aan elkaar gewaagd. Na de 1-0 maakte Marcel van den Berg de 1-1 en na rust kopte Zepp Jacobs de 1-2 binnen. Helaas werd het alsnog 2-2 na een taxatiefout in de achterste linie.

Brielle heeft dit seizoen inmiddels tien wedstrijden gespeeld en qua resultaten best goed gepresteerd. Alleen derde divisieploeg Westlandia (zon) en hoofdklasser Zwaluwen waren Brielle de baas. In totaal wist Brielle in de oefen- en bekerwedstrijden 38 keer het net te vinden en kreeg het 18 doelpunten tegen. Allemaal leuk natuurlijk, maar we kunnen verwachten dat Brielle in Heerjansdam een lastige middag tegemoet gaat tegen de plaatselijke VV. Hopelijk is de competitiestart van Brielle goed en kan men het in de daaropvolgende wedstrijden positief voortzetten. Succes trainer, spelers en begeleiding.

Komt u ook kijken in Heerjansdam? De competitiewedstrijd VV Heerjansdam - VV Brielle begint om 14.30 uur. Het adres is; Sportpark De Molenwei, Molenwei 1, 2995 BL te Heerjansdam.

Wedstrijdinformatie
    Wedstrijdnummer25002
    Veldnaamveld 3
    Klasse1e klasse