• Voorbeschouwing Neptunus-Schiebroek - VV Brielle, zaterdag 14 maart 15.00 uur

Neptunus-Schiebroek behoort met een geschiedenis die dateert uit 1900 tot de oudste voetbalclubs van Rotterdam. De club is sinds 1 juni 2011 ontstaan uit een fusie tussen Neptunus en Schiebroek ’94, welke laatstgenoemde vereniging zijn oorsprong heeft in vier andere fusies met clubs uit het noorden van Rotterdam.

Na een uitstekend begin deze competitie heeft promovendus Neptunus-Schiebroek dit goed vol weten te houden. Op 19 oktober 2019 was Brielle de tegenstander en toen stond Neptunus-Schiebroek op de tweede plaats en dat staan de Neptunianen nog steeds na zeventien wedstrijden. Het team van Raymond Kraaybeek won de uitwedstrijd bij Brielle gemakkelijk en trakteerde Brielle op de grootste nederlaag van dit seizoen. Misschien wat geflatteerd, maar de 0-5 sloeg in als een bom in het Brielse kamp. Toeval of niet, de dinsdag erna won Brielle de bekerwedstrijd na een 1-1 eindstand van Neptunus-Schiebroek na een succesvolle strafschoppenserie.

Zaterdag speelde Neptunus-Schiebroek met 0-0 gelijk uit tegen BVCB. Trainer Raymond Kraaybeek zal Brielle zeker niet onderschatten en zal dat ook zijn spelers duidelijk maken. Of ze aanvallend of afwachtend zullen spelen, weten wij nu nog niet, maar met een goed resultaat tegen Brielle blijft Neptunus-Schiebroek sowieso op de tweede plaats.

Jongstleden zaterdag deelde VV Brielle weer eens de punten. De 2-2 tegen rode lantaarndrager VELO was een magere afspiegeling van de krachtsverhouding in het veld, maar wanneer wordt er nu eens gewonnen? zal eenieder zich afvragen. Tja, sinds november niet meer verloren en dan met het vooruitzicht dat de volgende tegenstander de nummer twee op de ranglijst is en de week erna uit tegen de koploper gespeeld moet worden. In ieder geval geen eenvoudige opgave, maar wie weet rolt het balletje nu eens gunstig voor Brielle.

Brielle heeft nog wat goed te maken tegen Neptunus-Schiebroek en mag de mouwen opstropen. Zeker geen tegenstander die zich even van het veld laat tikken en met spelers die gemakkelijk het doel weten te vinden, zal de discipline in de laatste linie optimaal moeten zijn om een goed resultaat weg te halen in Rotterdam. Met welke tactiek en welke spelers gaat trainer Stanley Rieborn zijn ploeg de wei insturen? Er moet gewonnen worden van oud-Brielle-speler Claudio Santos Silva en zijn medespelers maar hoe?

De wedstrijd Neptunus-Schiebroek – VV Brielle begint om 15.00 uur, komt u ook Brielle steunen in deze misschien wel voor de competitie cruciale uitwedstrijd? De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark van Neptunus-Schiebroek aan de Hazelaarweg 40 in Rotterdam. Voorafgaande aan deze wedstrijd spelen de tweede elftallen van beide verenigingen tegen elkaar, dus als u er een leuke voetbalmiddag van wilt maken, kom dan ook kijken naar de verrichtingen van VV Brielle 2. Deze wedstrijd begint om 12.30 uur.

Wedstrijdinformatie
    Wedstrijdnummer18271
    Veldnaamveld 1
    Klasse1e klasse